Bourgogne

Sorteer op
Frédéric Cossard Volnay 2021
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
€ 59,00
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2021
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
€ 55,00
Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau 2019
Bedeau maakt Frédéric van fruit afkomstig van 3 percelen in en rond Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard, en voor pinot liefhebbers zeker niet over te slaan.
Frédéric Cossard Puligny-Montrachet 2019
Wat zich kan voordoen: opeens een onstuitbaar verlangen om onszelve (moi + medeplichtigen) te verblijden met een van de lekkerste, zachtste, verleidelijkste en zuiverste wijnen die in het wijnpakhuis liggen te rijpen. Met ook een wild randje. Dan staan we met Les Voites in de hand.
€ 92,00
Frédéric Cossard Saint-Romain Combe Bazin 2021
Combe Bazin is het eigenzinnige zusje van de outgoing Bigotes. Ontbeert het minzame van de Puligny. Maar o zo spannend en inspirerend. Transparant en mineraal materiaal. Verheffend. Een van de favoriete wijnen van Auke van Glouglou, spreek hem er op aan. Of hef met hem het glas: Glouglou, Tweede Van der Helststraat 3.
Frédéric Cossard Vin de France Skin Contact Zizifredo 2019
Frédéric Cossard Vin de France Skin Contact Zizifredo 2021
La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
La Maison Romane Mousses Sauvages Aligote 2021
La Maison Romane Mousses Sauvages Pommes a Cidre 2021
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2021
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf.
€ 108,00
La Maison Romane Chambolle-Musigny 2021
Alle wijnen van Oronce de Beler zijn schaars, maar deze Chambolle spant de kroon: 12 flessen konden we in 2021 kopen. Wat krijg je dan? Comfortabel en warm fruit, zeker gezien het koele jaar. Aarbeien, viooltjes, een vleugje peper. In de mond zet dit door, met mooie zuren en een prachtige lengte. Drink dit ook bij BAK.
€ 108,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2021
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
La Maison Romane Côte de Nuits Villages rouge 2021
Pinot uit Comblanchien, grenst bijna aan de fameuze Monopole Clos de la Maréchale. In de neus veel Aziatische kruiden en bramenfruit, in de mond veel frisheid, aangename kruidigheid, verkwikkende zuren en veel lengte. 100% whole bunch en oud hout.
La Maison Romane Bourgogne rouge 2021
Een instapcuvée zoals ze allemaal zouden moeten zijn: slank en lening met verkwikkende framboosjes, tikje kruidigheid en rozen. Veel comfort dus maar door ruim voldoende zuren blijft de wijn spannend. Smaakt naar meer wat ons betreft, maar helaas zijn de wijnen schaars. 100% whole bunch, oud hout, druiven uit Meloisey, ten noord-westen van Volnay en Pommard.
Antoine Petitprez Pommard 2019
Onze 'grootste' wijn van Petitprez. Donkere, vlezige impressie, maar met frisheid en spanning. Waar Pommard vaak, zeker in zijn jeugd, stug en onbenaderbaar kan zijn, heeft deze wijn een wat vriendelijker karakter. Nog steeds is het een wijn die wat lucht kan gebruiken, of gewoon nog even de kelder in mag. De keuze is aan u.
Antoine Petitprez Côte de Nuits Village Les Vaucrains 2020
Afkomstig van 48 jaar oude stokken uit het dorpje Comblanchien, gelegen tussen Nuits-Saint-Georges en Ladoix-Serrigny. De wijngaard grenst aan de oostzijde aan de fameuze Clos de la Maréchale en aan de westkant aan de steengroeve van het dorp (komen prachtige aanrechtbladen e.d. vandaan maar dat terzijde). De stokken staan dus met de voeten in de kalksteen. De wijn is krachtig, met donker bramenfruit. Linear en met behoorlijk veel vulling, aangename zuren en veel lengte. Tannines zijn nog bij schrijven (maart 2023) nog niet geïntegreerd. Drinken mag, maar wachten loont!
Antoine Petitprez Savigny-lès-Beaune Les Bas Liards 2020
Pinot noir van 52 jaar oude stokken uit de bescheiden wijngaard Les Bas Liards, pal aan het riviertje Le Rhoin. De zandrijke, alluviale bodem zorgt voor goede drainage. Neus van kersen en bramen, aangename zuren en tamelijk aards. De wijn is op dronk, maar mag ook nog de kelder in.
Antoine Petitprez Bourgogne rouge Les sorbins 2020
De wijngaard Les Sorbins valt net buiten de grenzen van Pommard. In de bodem aldaar veel rode klei en ijzer. Daardoor is de wijn wat ronder en en meer toegankelijk dan de wijnen die de naam van het dorp wel dragen. Dat wil niet zeggen dat het hier een niemandalletje betreft. De wijn is nog steeds stevig en aards, met duidelijk aanwezige, maar fijne tanines en een lange afdronk.
Antoine Petitprez Bourgogne blanc La Combe 2020
De enige witte van Petitprez in ons assortiment. Een blend van drie verschillende 'combes', laaggelegen delen in de heuvels waar de wind doorheen trekt en zodoende garant staan voor meer koeling en dus frisheid. Deze combes liggen in Puligny, Santenay en Vezelay. Een tikje nieuw hout (15%) en een vleugje reductie maken het een ontzettend spannend geheel.
Antoine Petitprez Coteau Bourguignon Roue libre 2020
Coteaux Bourguignons van (vinden wij) de leukste soort: gezellig, met speels fruit, maar met voldoende structuur en vulling om toch niet écht achteloos achterover te tikken. Al is dat wel verleidelijk... Roue Libre is de enige wijn van eigen wijngaarden van Petitprez, tevens de hoogste uit de Bourgogne. Deze liggen op de grens van de gemeenten La Rochepot en Baubigny, naast St. Romain. Pinot noir en gamay staan daar door elkaar aangeplant, stokken zijn 65 en 88 jaar oud.
Aurélien Verdet Bourgogne rouge 2019
Van de wijngaard Lutenière gelegen in de gemeente Vosne-Romanée maar niet de appellation Vosne-Romanée. Doet er wel in alles aan denken. De '21 geeft rank, puur sap in de wat frissere regionen: frambozen, aardbeien en aalbessen. Met net voldoende structuur om het geheel een serieus randje te geven, maar na de drie blockbusterjaren '18, '19, '20 is deze '21 een verkwikkende afwisseling.
Louis Mathieu Bourgogne Rouge Les Nargilets Cuvée Aurélien 2020
In 2020 kreeg Louis een neefje en deze cuvée is genoemd naar dat neefje, Aurélien dus. En grote kans dat Aurélien straks zijn oom komt helpen bij het wijnmaken. Misschien al sneller dan je denkt, want Louis zelf was pas 14 toen hij zijn eerste wijn maakte! Zodat hij inmiddels 7 jaar ervaring heeft met dit vak, en dat al op zijn 21e. Er zijn heel weinig flessen beschikbaar, dus is het maximum 1 fles per klant.
€ 65,00
Louis Mathieu Bourgogne Rouge Les Nargilets 2020
We proefden de wijn van Louis Mathieu voor het eerst bij Trakteren, de Amsterdamse koffietent van wijn- en vooral Bourgogne-gek Edward Beumer. Proeven werd drinken, en al snel volgde een afspraak in Chagny. Daar ontmoetten we de jongste wijnmaker ever (21 toen we in februari 2023 langskwamen), en proefden van vat zijn super drinkbare en fijn naar vroeger knipogende Bourgognes. Wat een feest. Er is alleen super weinig, dus max. 1 fles per klant.
€ 55,00
Alice Beaufort Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Alice Beaufort Le Petit Beaufort Rosé Millésime 2014
Ja. Hors catégorie. Denk aan een gerijpte lichtrode pinot noir, een Bourgogne. Denk daar mousse bij. Aardbeien. Rook. Niet voor de faint of heart. Nee, voor de avontuurlijke drinker. Om goed bij te eten, met leuke vrienden. Deze los-uit-de-pols natuur Rosé Brut Nature vraagt tot de laatste slok om aandacht. Daagt uit. Kom maar op. Kom maar door.
Pierre Clair Passetoutgrains 2020
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2020
Pierre Clair Maranges Village Rouge Sur le Bois Sud 2019
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir Saint Martin 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Pinot noir 2019 l'Origine
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Blanc 2020
Pierre Clair Freemousse 2020
Gevaarlijk doordrinkbare mousserende aligoté.
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2021
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. Drink de 2021 onder meer bij Parlotte.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De Meursault van David Butterfield is onder liefhebbers een begrip. Dit is zijn basis Bourgogne Chardonnay, ooit door een enthousiaste klant aangeduid als zijn baby-Meursault. Vol en fris, en met een kleine sexy botertje. De restaurants houden ook van deze wijn.
Armand Heitz Gevrey-Chambertin Les Corvées 2020
Deze wijn mag nog heel even liggen. Kan over 2-3 jaar geopend worden. Krachtig, maar ook verleidelijk. 14 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
Armand Heitz Pommard Les Vaumuriens 2020
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964.
Armand Heitz Bourgogne rouge 2020
De basis rode Bourgogne van Armand Heitz. Kan nu al open. Druiven afkomstig van wijngaarden naast Mercurey, Meursault en Pommard. Totaal 1,74 hectare.
Armand Heitz Juliénas 2020
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay.
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Maltroie 2020
0,71 ha Armand's achtertuin, akkers Les Places en Ez Crets. Visitekaartje van Heitz. Aanplant 1973, 2003 en 2016.
€ 110,00
Armand Heitz Meursault Les Gruyaches 2020
0,30 ha omgeven door 1er cru Meursault Charmes. Aanplant 1978.
Armand Heitz Meursault 2019
Zorgvuldige blend van verschillende wijngaarden met kalkrijke mergel en veel klei. 11 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Bressandes 2017
Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
David Butterfield Puligny-Montrachet 1er cru Les Folatières 2020
Verleidelijk, puur, complex, mineralig. David Butterfield laat dit mooie terroir (één van de meest gereputeerde premier cru's van Puligny) volledig tot zijn recht komen. Moeilijk te weerstaan…
€ 143,00 bij aantal van 6
David Butterfield Chassagne-Montrachet 1er cru Les Embazées 2020
De wijn smaakt zoals de naam klinkt. Embazées. Een vette wijn zonder meer, in overdrachtelijke zin. Maar deze is ook letterlijk best wel vet. De vetste van de Butterfields. Verleidelijk en uitbundig. Maar: het blijft opwekkend en drinkbaar. Anders zou de wijn hier ook niet staan.
Frédéric Cossard Volnay 1er Cru Rouge les Lurets 2019
Wat meer materie en diepgang dan de Volnay. Kan ook wat langer bewaard worden.
€ 85,00
Frédéric Cossard Volnay 2019
 
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
€ 48,00
Frédéric Cossard Vosne Romanée les Champs Perdrix 2019
 
€ 105,00 bij aantal van 6
Frédéric Cossard Chambolle Musigny les Herbues 2019
 

Items 1-50 van 104

Pagina
per pagina