Bourgogne

Bourgogne

Sorteer op
La Maison Romane Mousses Sauvages Gamay 2022
Gamay die halverwege de maçeration carbonique wordt geperst, en dan met 70% saison bier verder vergist. Daarna 9 maanden rijping op grote 50 hl vaten. Wordt gebotteld met wat suiker voor de tweede vergisting op fles. Verrassende en meteen vrolijk stemmende drank.
La Maison Romane Mousses Sauvages Cueillettes d'automne 2022
Meest bierig van de Mousses Sauvages. Klopt ook wel, want dit hooggegiste blonde bier heeft alleen een liqueur d’expedition meegekregen van verschillende planten. Herfstpluksels van jeneverbes, berenklauw, en iets met dennen (lost in translation). Zachte mousse. Licht gekruid. Super fris.
La Maison Romane Mousses Sauvages Mirabelle 2022
Bier van hoge gisting geblend met het perssap van geheel natuurlijk geteelde mirabellen (pruimen) uit de Vogezen (30%). Lange vergisting, en daarna 9 maanden rijping in een grote houten tank. Bescheiden meldt zich een associatie met cider. Het is goed.
La Maison Romane Pommard 1er cru 2022
Machtige Pommard van een geheime 1er cru aan de noordkant van de appellatie. Meer kan Oronce niet prijsgeven, behalve dat de wijngaard biodynamisch wordt bewerkt. Hij is blij dat hij deze druiven mag kopen, en wij ook. Leg dit – vlezig en vol, heftig en lang – nog maar even in de kelder.
€ 127,00
La Maison Romane Savigny les Beaune 1er cru Aux Clous 2022
In het zijdal van Savigny ligt Aux Clous, het is een van de meest westelijk gelegen 1er crus. Aux Clous (kleine 10 hectare) ligt op het zuiden, op de Bois Noël heuvel. Van dit klassieke terroir maakt Oronce de complexe edoch sappige en minerale Bourgogne.
€ 88,00
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2022
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf. Speelt in dezelfde competitie als DPR.
€ 110,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2022
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
€ 59,00
La Maison Romane Côte de Nuits Villages blanc 2022
Chardonnay afkomstig uit Comblanchien van de wijngaard Le Monts de Boncourt. De overdaad aan kalksteen in de bodem vertaalt zich naar een ragfijne mineraliteit in de wijn. Bomvol energie en gemaakt in een heel licht oxidatieve stijl is dit een wijn die zowel nu als in de toekomst een glimlach op je gezicht tovert.
€ 59,00
La Maison Romane Savigny-lès-Beaune 2022
Les Godeaux (7,5 hectare, de voornaamste bron voor deze cuvée) ligt aan de noordkant van Savigny-lès-Beaune, hoog in de Combe d'Orange. Oriëntatie van de wijngaard is pal zuid. Delicate parel van minder bekende herkomst. Licht. Mespuntje sulfiet (minder dan 10 mg/L) tijdens racking, 3 maanden voor botteling. Drink 'm bij Restaurant De Kas in Amsterdam.
€ 59,00
La Maison Romane Bourgogne rouge 2022
Een instapcuvée zoals ze allemaal zouden moeten zijn: slank en lening met verkwikkende framboosjes, tikje kruidigheid en rozen. Veel comfort dus maar door ruim voldoende zuren blijft de wijn spannend. Smaakt naar meer wat ons betreft, maar helaas zijn de wijnen schaars. 100% whole bunch, oud hout, druiven uit Meloisey, ten noord-westen van Volnay en Pommard.
La Maison Romane Hautes Côtes de Nuits blanc 2022
Oronce heeft weinig wit. Maar wat ie heeft overtuigt. Uitbundige neus. Rijp. Anijs. Zacht. Verleidelijk. Jong gistig en broodachtig. Gerijpt op 1 jaar in oude barrique. Voorspelling: die wordt met enige rijping nog spannender. Net zoals de rode Hautes Côtes de Nuits is deze wijn te drinken bij Café Wu.
Alice Beaufort Vin effervescent Gewürztraminer Brut 2020
Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 99,00
Domaine de la Bongran Macon Clessé Cuvée Botrytis 1994
De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
€ 179,00
Domaine de la Bongran Macon Villages Cuvée Botrytis 2010
De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
€ 129,00
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée Levroutée 2017
De zeldzame Cuvée Levroutée, een soort “super- cuvée” van nóg later en rijper geplukt fruit (rendement 15 hl/ha). Deze Levroutée wordt gemiddeld eens per 3 à 4 jaar gemaakt (en heeft ook wat botrytis).
Alice Beaufort Cuvée des Copains 2019
Alice Beaufort, "Grande Charme" blanc 2015 Vin de France
Heftige, uiterst expressieve puurnatuurwijn van 75% chardonnay en 25% pinot noir. Als een champagne zonder de bubbels.
Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Alice Beaufort Rosé brut 2014
Alice Beaufort Rosé brut 2014
David Butterfield Nuits Saint Georges 2021
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2021
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2021 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Saint-Romain 2018
De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.
David Butterfield Meursault 1er cru Les Charmes 2020
Afkomstig van een mooi perceel in Les Charmes-Dessous. Nog wat gesloten op dit moment; een slapende reus. Voller en geconcentreerder dan de Meursault villages. Rijp, bijna zoetig fruit. Mondvullend. Schitterende zuren zorgen voor evenwicht. Lange afdronk met rijp fruit, zuren en mineraliteit. Een top Charmes!
€ 143,00
David Butterfield Meursault 2018
Overtuigende Meursault met een fijne combinatie van verleiding en frisheid. Geen overdaad aan hout, of juist aan zuren. Dit zit er mooi tussenin. Ook een Meursault die snel open kan. Er zijn er genoeg die eerst jaren nodig hebben om in vorm te komen. Niets mis mee, maar David kiest ervoor een Meursault te maken die jong al gewoon heel lekker en levendig is.
Alice Beaufort Gewürztraminer pétillant
Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
Frédéric Cossard Saint-Romain Combe Bazin 2022
Combe Bazin is het eigenzinnige zusje van de outgoing Bigotes. Ontbeert het minzame van de Puligny. Maar o zo spannend en inspirerend. Transparant en mineraal materiaal. Verheffend. Een van de favoriete wijnen van Auke van Glouglou, spreek hem er op aan. Of hef met hem het glas: Glouglou, Tweede Van der Helststraat 3.
Aurélien Verdet Hautes-Côtes de Nuits Le Prieuré blanc 2022
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2022
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. Drink de 2021 onder meer bij Parlotte.
Aurélien Verdet Bourgogne rouge 'En Lutenière' 2022
Van de wijngaard Lutenière gelegen in de gemeente Vosne-Romanée maar niet de appellation Vosne-Romanée. Doet er wel in alles aan denken.
Pierre Clair Maranges Sur le Bois Sud 2021
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2021
De druiven voor deze cuvée komen van het Haut Côtes de Beaune plateau boven Volnay, een wijngaard van 0,7 hectare rode klei op een ondergrond van kalk. De stokken zijn op leeftijd: geplant in 1959, 1965 en 1986. Ook hier de pure, directe stijl van Pierre Clair, ongefilterd en ongeklaard, niet gechaptaliseerd, eigen gisten en enkel een mespuntje (10 mg/L) sulfiet voor de stabiliteit.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir l'Origine 2021
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2021
Loepzuiver en very exciting. Vanwege het koele jaar 2021 met dorstlessende zuren, maar door vergisting en rijping op de lie in oude bariques voldoende vulling en comfort.
Pierre Clair Jus Rond 2022
Een blend van pinot noir, gamay en chardonnay. Glouglou in de puurste vorm. Spannende zuren, maar biedt ook veel comfort. Doe jezelf een lol en bestel direct een doos, want met een fles red je het niet.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay 2021
Pierre Clair maakt zijn witte Bourgognes op het scherpst van de snede. Spanning en comfort wisselen elkaar af. Onvoorstelbaar lekker.
Alice Beaufort, Bourgogne rouge "Charmoire" 2018
Door onze favoriete hoofdstedelijke bar à vins naturels Glougou zodanig omhelsd dat Quentin enthousiast "Glouglou" op het etiket heeft gezet. Exclusief te drinken bij bovengenoemde. Ode aan, zogezegd. Onze ruigste Bourgogne. Schetsmatig, prikkelend, uitdagend. Geen compromissen en geen gedoe. Recht door zee, droog, ongepolijst lekker. Schroomvalligen, hoedt u.
Antoine Petitprez Pommard 2020
Onze 'grootste' wijn van Petitprez. Donkere, vlezige impressie, maar met frisheid en spanning. Waar Pommard vaak, zeker in zijn jeugd, stug en onbenaderbaar kan zijn, heeft deze wijn een wat vriendelijker karakter. Nog steeds is het een wijn die wat lucht kan gebruiken, of gewoon nog even de kelder in mag. De keuze is aan u.
Antoine Petitprez Aligoté La Vieille Craque 2022
Antoine Petitprez Coteau Bourguignon Roue libre 2022
Coteaux Bourguignons van (vinden wij) de leukste soort: gezellig, met speels fruit, maar met voldoende structuur en vulling om toch niet écht achteloos achterover te tikken. Al is dat wel verleidelijk... Roue Libre is de enige wijn van eigen wijngaarden van Petitprez, tevens de hoogste uit de Bourgogne. Deze liggen op de grens van de gemeenten La Rochepot en Baubigny, naast St. Romain. Pinot noir en gamay staan daar door elkaar aangeplant, stokken zijn 65 en 88 jaar oud.
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017
Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
Dit is de eerste aligoté naar de hand van Aurélien. Deze is samen met zijn coteaux bourguignons een prachtig begin van zijn eerste jaar zonder sulfiet voor deze twee nieuwe cuvees. Een gulden middenweg tussen de stijl van Cossard en zijn eigen klassiek touch. Aanlokkelijk honing in de neus daarna directe en intense aligoté zuren die de wijn focus en energie geven naast het minerale karakter. Gerijpt op oude vaten die zorgen voor een brede hartige finish. Geef deze wijn wat tijd en lucht. Dit is geen allemansvriend, maar voor de Aligoté adept zeker spannend.
David Butterfield Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Murgers 2020
Aux Murgers is een van de Nuits Premiers Crus aan de noordelijke Vosne-kant van de appellation. Wordt gezien als een van de beste stukken grond in Nuits-Saint-Georges. Dankzij zijn goede contacten kan David druiven kopen om zijn eigen wijn te maken. Veel is het niet, maar dat is het nooit bij Butterfield. Zeer complete en uitbundige Bourgogne. Geen hooggeschoolde wijn, maar een die stevig en gezellig uitpakt.
David Butterfield Nuits Saint Georges 2020
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Beaune 1er Cru Clos des Avaux 2020
Clos des Avaux ligt middenin het zuidelijk deel van de Beaune appellation. Bourgogne liefhebbers hebben veel met het stadje Beaune, maar de appellation krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat Butterfield Beaune maakt is logisch: hij woont in Beaune en zijn (kleine) kelder waar hij de wijnen maakt ligt ook in Beaune. David's rode Bourgognes zijn toegankelijk en verleidelijk, de meest ronde Bourgognes die we in huis hebben.
David Butterfield Pinot Noir 2019
Alledaagse toegankelijke pinot noir van David Butterfield. Dit drink je niet om eindeloos over te filosoferen, of om allerhande gelaagdheden te ontwaren, maar omdat het lekker is en lekker drinkt. Een licht-ronde, vriendelijke pinot noir. Niet meer en niet minder.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De wijngaard Sous Frétille kijkt uit op de Corton heuvel, en op het dorpje Pernand Vergelesses, het is een van de bekendste wijngaarden van deze appellation. Alleen wit is Premier Cru, die zijn hier het meest vermaard. De ligging van de wijngaard op de Frétille heuvel is near perfect met z'n oriëntatie op het zuidoosten. Het enige nadeel is dat de allereerste zonnestralen 's ochtend door de hogere Corton heuvel worden tegengehouden. Een kniesoor die daarom maalt, Butterfield's Sous Frétille lijkt er geen last van te hebben.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
Monthelie, volgens de meeste locals zonder accent aigu, is een directe buur van Meursault. Geweldig alternatief ook voor Meursault. David's wijn is ronduit overtuigend, een die bij ons altijd – net zoals zijn basis Bourgogne – de deur uitvliegt. Naar kritische liefhebbers, en naar schrandere restaurants die hun gasten gewoon gelukkig willen maken. Gerijpt in David's kleine vatenkelder in Beaune. Zeer verleidelijk!

Items 1-50 van 139

per pagina