Domaine de Juchepie, Anjou

Domaine de Juchepie, Anjou

De wijngekke Vlaming Eddy Oosterlinck begon (met zijn vrouw Mileine) een tweede carriere als wijnbouwer in Coteaux du Layon. Overtuigd biodynamisch werkend maakt hij rijke, zoete wijnen die echter nooit zwaar of (te) zoet overkomen. Een fijn bittertje en schitterende zuren zorgen altijd voor balans. En wat een complexiteit!
Sorteer op
  • Les Churelles de Juchepie 2020
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Les Monts de Juchepie 2021
    Rijpe peer en abrikoos domineren de neus in deze jaargang 2021. Bij het proeven in de laatste dagen van 2023 is de wijn nog wat jong, maar geef 'm wat lucht - of leeftijd - en je likt het glas leeg.
  • Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
    Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
  • Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
    Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
  • L'Enclos de Juchepie 2017
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.

  • Les Monts de Juchepie 2018
    Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk. Hamersma gaf deze 2018 een 9,5. De wijn gaat medio 2021 door een oxidatieve fase. Er zijn 3000 flessen gemaakt.
  • Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2016
    Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
  • Les Churelles de Juchepie 2019
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

    Uitverkocht

8 items