Domaine de Juchepie, Anjou

De wijngekke Vlaming Eddy Oosterlinck begon (met zijn vrouw Mileine) een tweede carriere als wijnbouwer in Coteaux du Layon. Overtuigd biodynamisch werkend maakt hij rijke, zoete wijnen die echter nooit zwaar of (te) zoet overkomen. Een fijn bittertje en schitterende zuren zorgen altijd voor balans. En wat een complexiteit!
Sorteer op
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
Les Churelles de Juchepie 2018
Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

Les Monts de Juchepie 2018
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
L'Enclos de Juchepie 2017
Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.

Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2016
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.

6 items

per pagina