René Mosse, Anjou

Stel dat iemand zou vragen welke wijnen in onze selectie het meest dicht bij ons staan, welke wijnen ons bij uitstek karakteriseren, dan is Mosse een van de eerste domeinen die we noemen. En bijvoorbeeld ook Cossard. Natuurwijn met klassieke trekken, schijnbaar uit de losse pols, maar schijn bedriegt, dit zijn enorm knappe wijnen. Energiek, spannend, en zeer drinkbaar. Heel eigen ook. Het wit verleidelijk en intens, het rood dartel en met een boers-ruig randje, helemaal de groslot. Het merendeel van de flessen gaan open in restaurants, maar inmiddels weet de verwende consument de wijn bij ons ook wel te vinden.
Sorteer op

11 items

per pagina
Mosse Moussamoussettes 2020
Eén en al vrolijkheid, deze pétillant naturel van grolleau gris, gamay en cabernet. Héél moeilijk om van af te blijven...
Domaine Mosse Bangarang 2022
Lichte wijn van grolleau, sauvignon blanc en pinot d'aunis.
Domaine Mosse Bisou 2021 MAGNUM
Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.
JKvW
Domaine Mosse Nova 2020
Chenin blanc met 218 dagen schilcontact
Domaine Mosse Magic of Ju-Ju 2021
Intense, spatzuivere (bio-dynamische) blend van chenin blanc en sauvignon blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
Domaine Mosse Initial Carbo 2020 Vin de France
Net zoals bij de gave stille chenins van Mosse komt de chenin voor de Initial Carbo van het spannende Layon terroir: ronde "bonnes blanches" kiezels op een ondergrond van paarse leisteen. Ze ondergaan een macération carbonique van 11 dagen om daarna 10 maanden op hout te rijpen. Spannende orange wine van Sylvestre en Joseph Mosse - de zonen van René en Agnès - die sinds 2018 de lakens uitdelen op het domein.
Domaine Mosse Arena 2020 Savennières
De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
Domaine Mosse Les Bonnes Blanches 2019 Vin de France
Natuurwijn die haters van natuurwijn aan het wankelen brengt. Van de beroemde Bonnes Blanches wijngaard gelegen aan de linkeroever van de Layon. Een wijngaard vol kleine ronde stenen, de bonnes blanches. Oergrond voor de chenin. Sylvestre and Joseph vonden het niet nodig hun wijn aan de appellatie-bazen voor te leggen. Iedereen wil dit toch wel hebben. Super laag rendement van 12 hl/ha. Ongefilterd.
Agnes & René Mosse Cabernet Franc 2019
Pittige, sappige cabernet franc, heerlijk "crunchy" rijp donker fruit. Dit is cabernet franc op z'n best en op z'n puurst. Veel uitgaven van deze druif laten we staan, vaak zo hoekig en ongezellig, maar hier kunnen we niet zo goed van af blijven. Lekker boers randje ook.
Domaine Mosse Chenin 2020
Intense, spatzuivere (bio-dynamische) chenin blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren. Twee jaar gerijpt op het domein en dit jaar gebotteld.
Domaine Mosse Bangarang 2021
Lichte wijn van grolleau en gamay.
Voorverkoop
Sorteer op

11 items

per pagina