Isabelle & Bruno Perraud, Vauxrenard

Domaine des Côtes de la Molière, Vauxrenard

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald. Voor liefhebbers van "vins naturels" niet te missen.
Sorteer op
Isabelle & Bruno Perraud Bourgogne Aligoté 2022
Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
Isabelle & Bruno Perraud Côte de la Molière 2021
Vlaggeschip van de Perrauds. Weinig van onze klanten zullen weten dat het domein eigenlijk Côte de la Molière heet, dus deze wijn is een beetje als een self-titled-album. Passend, want deze wijn is Perraud ten voeten uit.
Isabelle & Bruno Perraud Balance Ta Bulle 2021
In februari proefden we Balance Ta Bulle met Isabelle. Wat we nooit doen deden we nu wel: we bestelden meteen een pallet. Ik had het al gezegd voordat ik het door had: une pallette svp. Zo verleidelijk kan een wijn dus zijn. Dit is zoet en bruist en is gevaarlijk lekker. Ook weer niet zo gevaarlijk, want maar 8% alcohol. Wat er aan alcohol ontbreekt zit er aan druivensuiker nog in. U gaat buiten zomers vrienden maken, pas op.
Isabelle & Bruno Perraud Morgon Les Charmes 2021
De stevigste cru van de Beaujolais, maar dan wel à la Perraud, dus niets zwaars. Een hoop gul rood fruit, dit is bijna meer happen dan drinken. Gek hoe zo'n wijn toch redelijk onder de radar weet te blijven want het staat als een huis. Hoofdrol voor het bijkans zwoele fruit in deze Morgon.
Isabelle et Bruno Perraud Le P'tit Poquelin
Ultiem Beaujolais drinkplezier van Domaine des Côtes de la Molière. Inderdaad, genoemde naar toneelschrijver Poquelin Molière. Zie daar de naam van deze cuvée. En 'P'tit' staat voor een vroege botteling. Deze zit in tussen de 'gewone' Poquelin en de Brut de Cuve – die laatste wordt ook aangeduid als Beaujolais Nouveau. Volgt u het nog? Hoeft niet, het voornaamste is dat het lekker is.
Isabelle et Bruno Perraud Brute de Cuve 2023

De restaurants, bars en winkels hebben weer ruimer ingeslagen dit jaar. Begrijpelijk, na al die jaren feest met Perraud. Er is iets minder over dan voorheen, maar dat maakt voor snelle beslisser niet uit. De oogst was al vroeg en de wijn is mede daarom lekker licht: 11,5%. Achter het net gevist? De mannen van Mosse hebben ook een fantastische nouveau gemaakt! Of drink de Brute de Cuve vanaf donderdag bij Glouglou, Gertrude, Twee Prinsen, R. de Rosa en De Nada. Ook wordt Perraud verkocht door Levain, Kef, Wijn bij Henk (Rotterdam) en Troppo Giovane. Levering: vanaf donderdag 16/11, de dag van de déblocage.

Uitverkocht

6 items

per pagina