Domaine Geschickt - Alsace

Na 8 jaar Bolomey Wijnimport voegen we de Elzas toe aan onze portfolio. En niet zomaar een: Geschickt. Loepzuivere terroir-wijnen die zonder sulfiet zijn gemaakt. Het domein werkt al 15 jaar serieus biodynamisch en denkt vooruitstrevend om mee te gaan met de klimaatsverandering. In de herfst van 2019 zijn er bijvoorbeeld bomen geplant in de wijngaarden. Zij bieden plek voor kleine dieren die insecten eten, schaduw in de hete zomers, gezonde competitie voor de wortels van de wijnranken en diversiteit van planten in het algemeen.
Sorteer op
Domaine Geschickt Riesling GC Kaefferkopf 2018
Zoekt u een lichte, appelige riesling? Dan is dit niet de wijn die u zoekt. Voor liefhebbers van sprekende, krachtige terroirwijnen is dit een wijn om niet te missen. De rijke bodem van de Kaefferkopf heuvel geeft deze Grand Cru riesling veel diepgang, body en mineraliteit. De opvoeding van 3 jaar op de gistcellen geeft de wijn spannende tonen van gekonfijte citroen en gember. Net als de andere wijnen van Geschickt is dit er eentje met een goed bewaarpotentieel, maar nu opdrinken kan ook al goed.
Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2017
De signature-blend van Geschickt. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze (gewürztraminer, riesling en pinot gris). Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken. Hamersma 9,5.
Domaine Geschickt Le Schlouk 2019
Gewurztraminer met een kleine "Schlouk" van 20% riesling. Geschickt's populairste wijn. Intense en tegelijk zachte orange wine. Spannend ook. Slobberen is er niet bij, deze wijn houdt je volledig bij de les. We dronken 'm bij een mix van rauw groenvoer – een voorgerecht – en daar werd iedereen heel vrolijk van. Hamersma 9,5.

3 items

per pagina