Domaine Geschickt - Alsace

Na 8 jaar Bolomey Wijnimport voegen we de Elzas toe aan onze portfolio. En niet zomaar een: Geschickt. Loepzuivere terroir-wijnen die zonder sulfiet zijn gemaakt. Het domein werkt al 15 jaar serieus biodynamisch en denkt vooruitstrevend om mee te gaan met de klimaatsverandering. In de herfst van 2019 zijn er bijvoorbeeld bomen geplant in de wijngaarden. Zij bieden plek voor kleine dieren die insecten eten, schaduw in de hete zomers, gezonde competitie voor de wortels van de wijnranken en diversiteit van planten in het algemeen.
Sorteer op
Domaine Geschickt Pinot Noir K Sonnenberg 2022
Domaine Geschickt One Drop 2022
Domaine Geschickt Crémant d'Alsace Brut Nature
Neus heel opwekkend, hint gele appel. Romige, kruidige blend van pinot noir en pinot auxerrois. Best een beetje oppassen, dat je niet te snel drinkt, want daar nodigt deze Brut Nature (geen toevoegde suikers) best wel toe uit. Weer zo'n verrassend fijne wijn van Geschickt, van wie we inmiddels veel cuvées in huis hebben, de ene nog spannender dan de andere. Uit Ammerschwihr.
Domaine Geschickt GC Kaefferkopf "Purberg" 2021
Oranje wijn met 30 dagen schilcontact. 80% gewürztraminer, 20% riesling, afkomstig van het perceel Purberg in de grand cru Kaefferkopf waar de bodem wordt gedomineerd door kalksteen en klei. Dit is eigenlijk Schlouk on steroids! Na het persen heeft Cantillon, de legendarische gueuze-brouwerij uit Brussel, de druiven gebruikt om een prachtig bier te maken.
Domaine Geschickt Pinot Noir 2022
Ons meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje (witte) Geschickts vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir (14 maanden rijping op vat) heeft net als de witte Geschickts een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
Domaine Geschickt Gewurztraminer Oxydatif Kaefferkopf GC 2016

Vin Jaune uit de Alsace? Juist. De wijn heeft ruim zes jaar sous voille gerijpt. Wat krijg je dan? Een oxidatieve wijn die wel lijkt op zijn inspiratiebronnen uit de Jura, maar door het gebruik van gewürztraminer wat bloemiger is, lager in alcohol en een stuk sappiger. MEGA, zoals ik in hoofdletters teruglees in de proefnotities.

Domaine Geschickt Cadavre Exquis
Het solera-systeem kennen we uit Jerez. Elk jaar wordt de nieuwe oogst bovenin dit geheel van communicerende vaten gedaan, waarna aan de onderkant de sherry wordt afgetapt. Recente en minder recente jaargangen worden zo dus met elkaar gemengd. De legendarische Jacques Selosse pionierde met zijn cuvée Substance in 1986 in de Champagne met het systeem, en in 2015 besloot ons Domaine Geschickt de solera in de Alsace te introduceren. Dit levert een zeer complexe wijn op: vol en stevig, klein likje room en intense zuren. Voor de liefhebbers.
Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2019
De signature-blend van Geschickt. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze (gewürztraminer, riesling en pinot gris). Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.
Domaine Geschickt Obi Wine Keno Bulle 2022
May the force be with you... Blend van Pinot Auxerrois, Riesling en Muscat. Aromatisch, fris, perfect in balans!
Uitverkocht

9 items

per pagina