Domaine Geschickt - Alsace
Na 8 jaar Bolomey Wijnimport voegen we de Elzas toe aan onze portfolio. En niet zomaar een: Geschickt. Loepzuivere terroir-wijnen die zonder sulfiet zijn gemaakt. Het domein werkt al 15 jaar serieus biodynamisch en denkt vooruitstrevend om mee te gaan met de klimaatsverandering. In de herfst van 2019 zijn er bijvoorbeeld bomen geplant in de wijngaarden. Zij bieden plek voor kleine dieren die insecten eten, schaduw in de hete zomers, gezonde competitie voor de wortels van de wijnranken en diversiteit van planten in het algemeen.
-
Je vind de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling, Pinot Gris en zelfs tot 10% Muscat mag in de blend! Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van kalk bodem met oost expositie. De druiven worden na het plukken 30 dagen geweekt met schil in het sap daarna geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Oranje wijn met 30 dagen schilcontact van 80% gewürztraminer, en 10% riesling, 10% pinot gris direct geperst afkomstig van het perceel Purberg in de grand cru Kaefferkopf waar de bodem wordt gedomineerd door kalksteen en klei. Dit is eigenlijk Schlouk on steroids! Na het persen heeft Cantillon, de legendarische gueuze-brouwerij uit Brussel, de druiven gebruikt om een prachtig bier te maken.Uitverkocht
-
Je vind de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling en Pinot Gris. Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van graniet bodem met zuid expositie. De druiven worden na het plukken direct geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze. Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.Uitverkocht