Beaujolais

Beaujolais, Hof van Eden van de natuurlijke wijn. Het gebied heeft lang een slechte naam gehad dankzij slechte, industrieel gemaakt Beaujolais Nouveau, maar is nu aan een revival bezig. En volledig terecht, want hier gebeurt zo veel tegenwoordig! Ooit was de Beaujolais de bakermat van de natuurlijke wijn, dankzij Jules Chauvet, en de "Bende zonder zwavel" onder aanvoering van Marcel Lapierre. Inmiddels is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan, die de oude "Bende" naar de kroon steekt.

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Sorteer op
Frédéric Cossard Les en Hauts Morgon Côte du Py 2021
De Côte du Puy helling kun je de grand cru van Morgon noemen, met z'n ruig stenige bodem van vulkanische oorsprong. Van de Bojo's van team Cossard-Coquelet is dit de donkerste, geheimzinnig verleidelijk. Maar het blijft natuurlijk subtiel. Fermentation grappe entière, waarna een korte opvoeding op beton dat de vorm heeft van een ei.
Isabelle & Bruno Perraud Côte de la Molière 2021
Isabelle & Bruno Perraud Balance Ta Bulle 2021
In februari proefden we Balance Ta Bulle met Isabelle. Wat we nooit doen deden we nu wel: we bestelden meteen een pallet. Ik had het al gezegd voordat ik het door had: une pallette svp. Zo verleidelijk kan een wijn dus zijn. Dit is zoet en bruist en is gevaarlijk lekker. Ook weer niet zo gevaarlijk, want maar 8% alcohol. Wat er aan alcohol ontbreekt zit er aan druivensuiker nog in. U gaat buiten zomers vrienden maken, pas op.
Isabelle & Bruno Perraud Morgon Les Charmes 2021
De stevigste cru van de Beaujolais, maar dan wel à la Perraud, dus niets zwaars. Een hoop gul rood fruit, dit is bijna meer happen dan drinken. Gek hoe zo'n wijn toch redelijk onder de radar weet te blijven want het staat als een huis. Hoofdrol voor het bijkans zwoele fruit in deze Morgon.
Frédéric Cossard Les en Hauts Morgon Côte du Py 2020
De Côte du Puy helling kun je de grand cru van Morgon noemen, met z'n ruig stenige bodem van vulkanische oorsprong. Van de Bojo's van team Cossard-Coquelet is dit de donkerste, geheimzinnig verleidelijk. Maar het blijft natuurlijk subtiel. Fermentation grappe entière, waarna een korte opvoeding op beton dat de vorm heeft van een ei.
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Isabelle & Bruno Perraud Le Poquelin 2021
Broertje van de P'tit Poquelin. Anders dan de P'tit is de Poquelin gemaakt van eigen druiven. Helemaal in vorm na iets te hebben gerijpt, erg fijn. Poquelin was trouwens de voornaam van toneelschrijver Molière, en dat is weer de naam van het domein. Hamersma 9+.
Isabelle et Bruno Perraud Brut de Cuve 2021
Leverbaar vanaf 18 november • De 2021 is in aantocht. Met 11,4% alcohol nog iets lichter dan die van vorig jaar. De restaurants en bars hebben al ingeslagen, maar zijn zo vriendelijk geweest nog wat over te laten.

9 items

per pagina