Beaujolais

Beaujolais

Beaujolais, Hof van Eden van de natuurlijke wijn. Het gebied heeft lang een slechte naam gehad dankzij slechte, industrieel gemaakt Beaujolais Nouveau, maar is nu aan een revival bezig. En volledig terecht, want hier gebeurt zo veel tegenwoordig! Ooit was de Beaujolais de bakermat van de natuurlijke wijn, dankzij Jules Chauvet, en de "Bende zonder zwavel" onder aanvoering van Marcel Lapierre. Inmiddels is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan, die de oude "Bende" naar de kroon steekt.

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Sorteer op
 • Isabelle & Bruno Perraud Balance Ta Bulle 2023
  In februari proefden we Balance Ta Bulle met Isabelle. Wat we nooit doen deden we nu wel: we bestelden meteen een pallet. Ik had het al gezegd voordat ik het door had: une pallette svp. Zo verleidelijk kan een wijn dus zijn. Dit is zoet en bruist en is gevaarlijk lekker. Ook weer niet zo gevaarlijk, want maar 8% alcohol. Wat er aan alcohol ontbreekt zit er aan druivensuiker nog in. U gaat buiten zomers vrienden maken, pas op.
 • Isabelle & Bruno Perraud Moulin-à-Vent 2018
  Zeer lage rendementen. Super puur, de essentie van gamay. Collega Kees Sterrenburg rapporteert per WhatsApp terug "Hele goede Beaujolais ... vaste waarde ... heerlijk" en daar zijn we niet tegenin gegaan.
 • Isabelle et Bruno Perraud Le P'tit Poquelin 2023
  Ultiem Beaujolais drinkplezier van Domaine des Côtes de la Molière. Inderdaad, genoemde naar toneelschrijver Poquelin Molière. Zie daar de naam van deze cuvée. En 'P'tit' staat voor een vroege botteling. Deze zit in tussen de 'gewone' Poquelin en de Brut de Cuve – die laatste wordt ook aangeduid als Beaujolais Nouveau. Volgt u het nog? Hoeft niet, het voornaamste is dat het lekker is.
 • Isabelle et Bruno Perraud Sorore Orange 2022
 • Isabelle & Bruno Perraud Bourgogne Aligoté 2022
  Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
 • Frédéric Cossard Zapoï 2021
  Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
 • Isabelle & Bruno Perraud Côte de la Molière 2021
  Vlaggeschip van de Perrauds. Weinig van onze klanten zullen weten dat het domein eigenlijk Côte de la Molière heet, dus deze wijn is een beetje als een self-titled-album. Passend, want deze wijn is Perraud ten voeten uit.
 • Isabelle & Bruno Perraud Morgon Les Charmes 2021
  De stevigste cru van de Beaujolais, maar dan wel à la Perraud, dus niets zwaars. Een hoop gul rood fruit, dit is bijna meer happen dan drinken. Gek hoe zo'n wijn toch redelijk onder de radar weet te blijven want het staat als een huis. Hoofdrol voor het bijkans zwoele fruit in deze Morgon.
 • Bruno Perraud, Vin de France "Aligoté" 2018
  Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
 • Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
  Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.

10 items