
Beaujolais
Beaujolais, Hof van Eden van de natuurlijke wijn. Het gebied heeft lang een slechte naam gehad dankzij slechte, industrieel gemaakt Beaujolais Nouveau, maar is nu aan een revival bezig. En volledig terecht, want hier gebeurt zo veel tegenwoordig! Ooit was de Beaujolais de bakermat van de natuurlijke wijn, dankzij Jules Chauvet, en de "Bende zonder zwavel" onder aanvoering van Marcel Lapierre. Inmiddels is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan, die de oude "Bende" naar de kroon steekt.
Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.
Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
Uitverkocht

De stevigste cru van de Beaujolais, maar dan wel à la Perraud, dus niets zwaars. Een hoop gul rood fruit, dit is bijna meer happen dan drinken. Gek hoe zo'n wijn toch redelijk onder de radar weet te blijven want het staat als een huis. Hoofdrol voor het bijkans zwoele fruit in deze Morgon.
Uitverkocht