Beaujolais

Beaujolais, Hof van Eden van de natuurlijke wijn. Het gebied heeft lang een slechte naam gehad dankzij slechte, industrieel gemaakt Beaujolais Nouveau, maar is nu aan een revival bezig. En volledig terecht, want hier gebeurt zo veel tegenwoordig! Ooit was de Beaujolais de bakermat van de natuurlijke wijn, dankzij Jules Chauvet, en de "Bende zonder zwavel" onder aanvoering van Marcel Lapierre. Inmiddels is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan, die de oude "Bende" naar de kroon steekt.

Eerlijker wijnen dan die van Isabelle en Bruno Perraud zijn moeilijk te vinden. Het is puur vergist druivensap, niets meer en niets minder. Niets toegevoegd, niets weggehaald.

Sorteer op
Isabelle et Bruno Perraud Le P'tit Poquelin
Ultiem Beaujolais drinkplezier van Domaine des Côtes de la Molière. Inderdaad, genoemde naar toneelschrijver Poquelin Molière. Zie daar de naam van deze cuvée. En 'P'tit' staat voor een vroege botteling. Deze zit in tussen de 'gewone' Poquelin en de Brut de Cuve – die laatste wordt ook aangeduid als Beaujolais Nouveau. Volgt u het nog? Hoeft niet, het voornaamste is dat het lekker is.
Frédéric Cossard Les en Hauts Morgon Côte du Py 2020
De Côte du Puy helling kun je de grand cru van Morgon noemen, met z'n ruig stenige bodem van vulkanische oorsprong. Van de Bojo's van team Cossard-Coquelet is dit de donkerste, geheimzinnig verleidelijk. Maar het blijft natuurlijk subtiel. Fermentation grappe entière, waarna een korte opvoeding op beton dat de vorm heeft van een ei.
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Isabelle & Bruno Perraud Le Poquelin 2021
Broertje van de P'tit Poquelin. Anders dan de P'tit is de Poquelin gemaakt van eigen druiven. Helemaal in vorm na iets te hebben gerijpt, erg fijn. Poquelin was trouwens de voornaam van toneelschrijver Molière, en dat is weer de naam van het domein. Hamersma 9+.
Bruno Perraud, Vin de France "Aligoté" 2018
Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
Uitverkocht
Isabelle & Bruno Perraud Morgon Grand Cras 2019
De stevigste cru van de Beaujolais, maar dan wel à la Perraud, dus niets zwaars. Een hoop gul rood fruit, dit is bijna meer happen dan drinken. Gek hoe zo'n wijn toch redelijk onder de radar weet te blijven want het staat als een huis. Hoofdrol voor het bijkans zwoele fruit in deze Morgon.
Uitverkocht

7 items

per pagina