Amaury Beaufort, Bar-sur-Seine

Champagne Amaury Beaufort

Hoewel we al jaren met de Beauforts werken dronken we de nieuwe Champagne van Amaury voor het eerst in Au Bon Manger in Reims. Waar anders ook. Place to be. Je weet daar van gekheid niet wat je moet eten en drinken. Het besluit om Champagne Amaury Beaufort in de selectie op te nemen was met een enkele slok gemaakt: wat kan deze man Champagne maken. Loepzuiver, en je merkt dat hij staat in een lange familietraditie. Compleet en gaaf, niet te missen. Amaury maakt trouwens ook een spannende Chablis.
Sorteer op
Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2020
Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
€ 95,00
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot 2018
Drink deze rijke Brut Nature bij Bouzy in Den Haag, bij Lux in Rotterdam, bij Aan de Poel in Amstelveen, of in Amsterdam bij Rijsel, Entrepot of VRR. Bij uitstek een Champagne om bij te eten. Bij Noma ging ie bij oester met gepocheerde appel, jasmijnthee, kruisbessen en sleedoorn.
€ 95,00

4 items

per pagina