La Maison Romane, Nuits-Saint-Georges

La Maison Romane Nuits-Saint-Georges

Wijnmaker Oronce de Beler stelt alles in het werk om wijnen te maken met een zo puur mogelijke terroir-expressie. Na de spontane vergisting vindt, zonder ontsteling, een lange maar zachte extractie plaats. Rijping gebeurt op oud hout. Het gebruik van sulfiet is met zo’n 5mg/l homeopathisch te noemen. De wijnen zijn helder en sprekend, elegant en delicaat geparfumeerd, en hebben een tomeloze energie. Ze kunnen zich meten met de beste natuurlijke Bourgognes.
Sorteer op
La Maison Romane Mousses Sauvages Gamay 2022
Gamay die halverwege de maçeration carbonique wordt geperst, en dan met 70% saison bier verder vergist. Daarna 9 maanden rijping op grote 50 hl vaten. Wordt gebotteld met wat suiker voor de tweede vergisting op fles. Verrassende en meteen vrolijk stemmende drank.
La Maison Romane Mousses Sauvages Cueillettes d'automne 2022
Meest bierig van de Mousses Sauvages. Klopt ook wel, want dit hooggegiste blonde bier heeft alleen een liqueur d’expedition meegekregen van verschillende planten. Herfstpluksels van jeneverbes, berenklauw, en iets met dennen (lost in translation). Zachte mousse. Licht gekruid. Super fris.
La Maison Romane Mousses Sauvages Mirabelle 2022
Bier van hoge gisting geblend met het perssap van geheel natuurlijk geteelde mirabellen (pruimen) uit de Vogezen (30%). Lange vergisting, en daarna 9 maanden rijping in een grote houten tank. Bescheiden meldt zich een associatie met cider. Het is goed.
La Maison Romane Pommard 1er cru 2022
Machtige Pommard van een geheime 1er cru aan de noordkant van de appellatie. Meer kan Oronce niet prijsgeven, behalve dat de wijngaard biodynamisch wordt bewerkt. Hij is blij dat hij deze druiven mag kopen, en wij ook. Leg dit – vlezig en vol, heftig en lang – nog maar even in de kelder.
€ 127,00
La Maison Romane Savigny les Beaune 1er cru Aux Clous 2022
In het zijdal van Savigny ligt Aux Clous, het is een van de meest westelijk gelegen 1er crus. Aux Clous (kleine 10 hectare) ligt op het zuiden, op de Bois Noël heuvel. Van dit klassieke terroir maakt Oronce de complexe edoch sappige en minerale Bourgogne.
€ 88,00
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2022
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf. Speelt in dezelfde competitie als DPR.
€ 110,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2022
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
€ 59,00
La Maison Romane Côte de Nuits Villages blanc 2022
Chardonnay afkomstig uit Comblanchien van de wijngaard Le Monts de Boncourt. De overdaad aan kalksteen in de bodem vertaalt zich naar een ragfijne mineraliteit in de wijn. Bomvol energie en gemaakt in een heel licht oxidatieve stijl is dit een wijn die zowel nu als in de toekomst een glimlach op je gezicht tovert.
€ 59,00
La Maison Romane Savigny-lès-Beaune 2022
Les Godeaux (7,5 hectare, de voornaamste bron voor deze cuvée) ligt aan de noordkant van Savigny-lès-Beaune, hoog in de Combe d'Orange. Oriëntatie van de wijngaard is pal zuid. Delicate parel van minder bekende herkomst. Licht. Mespuntje sulfiet (minder dan 10 mg/L) tijdens racking, 3 maanden voor botteling. Drink 'm bij Restaurant De Kas in Amsterdam.
€ 59,00
La Maison Romane Bourgogne rouge 2022
Een instapcuvée zoals ze allemaal zouden moeten zijn: slank en lening met verkwikkende framboosjes, tikje kruidigheid en rozen. Veel comfort dus maar door ruim voldoende zuren blijft de wijn spannend. Smaakt naar meer wat ons betreft, maar helaas zijn de wijnen schaars. 100% whole bunch, oud hout, druiven uit Meloisey, ten noord-westen van Volnay en Pommard.
La Maison Romane Hautes Côtes de Nuits blanc 2022
Oronce heeft weinig wit. Maar wat ie heeft overtuigt. Uitbundige neus. Rijp. Anijs. Zacht. Verleidelijk. Jong gistig en broodachtig. Gerijpt op 1 jaar in oude barrique. Voorspelling: die wordt met enige rijping nog spannender. Net zoals de rode Hautes Côtes de Nuits is deze wijn te drinken bij Café Wu.
La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
Deze cider maakt Oronce met de appels van zijn Normandische familie. De appels fermenteren en rijpen drie maanden op oude houten vaten in zijn kelder in Nuits-Saint-Georges. Het resultaat is een opwekkend dorstlessende, frisse en licht boerse cider met een aangename mousse.
La Maison Romane Mousses Sauvages Pommes a Cidre 2021
2/3 deel saison, 1/3 deel cider, gemaakt van appels uit de bomen van de familie van Oronce. Deze hebben zeven maanden samen op oude houten vaten mogen rijpen en zijn daarna gebotteld. Deze Mousses Sauvages doet denken aan de betere blonde bieren, maar dan met meer frisheid.
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2021
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf.
€ 108,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2021
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
€ 58,00
La Maison Romane Chambolle-Musigny 2022
Max. 3 flessen per klant. Schaarse wijn, we kunnen jaarlijks een paar doosjes kopen. Afkomstig van een perceel dat op de grens ligt van twee wijngaarden: Les Babillières en Les Nazoires, in de zuidoosthoek van de appellation. Bodem van kalk en klei.
Uitverkocht
La Maison Romane Côte de Nuits Villages rouge 2021
Pinot uit Comblanchien, grenst bijna aan de fameuze Monopole Clos de la Maréchale. In de neus veel Aziatische kruiden en bramenfruit, in de mond veel frisheid, aangename kruidigheid, verkwikkende zuren en veel lengte. 100% whole bunch en oud hout.
Uitverkocht

17 items

per pagina