Le Gardera

Château le Gardera Bordeaux Supérieur

Voor onze selectie wilden we een echt goede, betaalbare én biologische Bordeaux. Wijnen waarvoor alle drie deze aspecten gelden vallen in de bekende categorie speld en hooiberg. Maar na lang zoeken en veel proeven hadden we onze speld te pakken: Le Gardera. Typisch Bordeaux, maar oh wat een bakken lekker fruit! Heel drinkbaar. Goed nieuws: in september (2020) komt ook de witte Gardera, de 2019. De foto is uit Inside Bordeaux van Jane Anson, Château Le Gardera vol over twee pagina's. Geen half werk.
Sorteer op
Château le Gardera 2019
Een blijver, gevonden in 2019. Makkelijk en sappig en typisch Bordeaux maar dan de goede kant van Bordeaux. Niets stoffigs, geen ondergeschoffeld fruit, geen drogend hout. Maar vooral veel sap en lenigheid. Verrassend ook dat dit soort wijnen voor dit soort prijzen bestaan. Ja je moet wel even zoeken. Doen we graag.
Château le Gardera Le Ruisseau blanc 2020
We waren al zo blij met de rode Gardera en hoe verrassend is het eigenlijk dat de witte ook erg goed is? Hier zitten dezelfde mensen achter, die begrijpen dat een basis Bordeaux vooral lekker drinkbaar moet zijn, zonder te veel gedoe. Uiteraard net zoals de rode Gardera biologisch. Veel is er niet: er is 1 hectare voor wit aangeplant. Het blijft fijn om echt lekkere basiswijnen te vinden want dat is stiekem het lastigst.

2 items

per pagina