Jean Tardy Gevrey-Chambertin Champerrier 2020

Jean Tardy Gevrey-Chambertin Champerrier 2020

Vosne-Romanée
Champerrier ligt aan de voet van de Côte Saint Jacques – van de beroemde 1er cru Clos Saint Jacques. Het kalksteen ligt hier ondiep, slechts afgedekt met een laag klei en slib. Deze arme, stenige ondergrond vormt voor de planten een 'vruchtbare' basis. Niet in de zin dat ze hard kunnen groeien, maar dat ze de mooist mogelijke druiven opleveren.

Uitverkocht

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doos van 6 flessen
kleur Rood
Artikelnummer w06387

Jean Tardy Gevrey-Chambertin Champerrier 2020

De wijnen van Domaine Jean Tardy zul je in Nederland nauwelijks aantreffen. Vrijwel de gehele oogst gaat ieder jaar naar Engeland, Amerika en het Verre Oosten. Zo’n beetje de enige plek op het Europese vasteland waar je de wijn van Tardy kunt drinken is het 3-sterren restaurant van Alain Ducasse in Parijs, of anders zijn restaurant in Monaco.

Deze zaken waren mij niet bekend toen ik op een overzichtsproeverij in Nuits St Georges begin 2006 kennismaakte met Guillaume Tardy, en met zijn wijn. Wat mij na afloop wel bekend was: zijn Vosne-Romanée was de beste wijn van deze omvangrijke proeverij, en ik had me voorgenomen het domein een volgende keer te bezoeken. Dat gebeurde afgelopen december.

Guillaume (30) is sinds 2001 de verantwoordelijk wijnmaker, toen hij het stokje overnam van zijn vader Jean. In zijn werk combineert Guillaume de lessen die hij al sinds jong van zijn vader kreeg, met de nieuwe inzichten die hij heeft verworven tijdens zijn studie Oenologie in Dijon, en zeker ook tijdens zijn stage in Australië.
Guillaume Tardy Guillaume Tardy in zijn kelder waar we alle 2006's van het vat hebben geproefd
Het streven van Guillaume is – heel kort samengevat – om toegankelijke wijnen te maken die worden gekenmerkt door vitaal fruit en een zijdeachtige textuur. Dit bereikt hij onder meer door de druiven ongekneusd te laten vergisten. En hij laat de wijn op z’n droesem rijpen door ‘m niet – zoals gebruikelijk – regelmatig van het ene naar het andere vat over te steken. Zo wint de wijn aan rijkheid en aan complexiteit.

De details van dit bezoek zijn te lezen op mijn blog.


Grotere kaart weergeven

Aanvullende informatie

Drinken bij hert, stoofschotel, Pont-l'Evêque
Drinkjaren 2035
Druivensoort(en) Pinot Noir (100%)

Over het domein

Omvang domein 5,5 hectare (Champerrier: 0,30 ha)
Eigenaar Familie Tardy
Wijnmaker Guillaume Tardy

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.