Mas de Janiny Temps de Gitans Rouge 2022 Fût 20L Keykeg

Mas de Janiny Temps de Gitans Rouge 2022 Fût 20L Keykeg

Saint-Bauzille-de-la-Sylve
Op zoek naar onze betaalbare biologische huiswijn verlieten we onze gebaande paden, en kwamen in het diepe zuiden van Frankrijk terecht. In de Languedoc, de Herault om precies te zijn. Het familiedomein Mas de Janiny werd eind jaren '80 van de vorige eeuw overgenomen door broers Thierry en Pascal Julien, die vrijwel direct begonnen met de omschakeling naar biologische wijngbouw. Zeker in die periode geen sinecure, in een gebied waar vooral heel veel heel goedkope slobberwijn werd gemaakt. Inmiddels beslaat het domein liefst 95 hectare wijngaarden, die allen door Ecocert zijn gecertificeerd.

De wijngaarden van Mas de Janiny liggen in de omgeving van Saint-Bauzille-de-la-Sylve, in de heuvels van de haute vallée de l’Hérault, op een hoogte tussen 130 en 180 meter. Ze liggen geïsoleerd, en zijn omringd door "garrigues" (wilde struiken, planten en kruiden die je kunt terugproeven in de wijn). De wijngaarden baden in de zuiderse zon, maar zeewind vanuit de Middellandse zee zorgt op z'n tijd voor afkoeling. Ook kalk in de bodem geeft de wijnen hier frisheid. Het biologische werk in de wijngaarden wordt voortgezet in de kelders. Uitsluitend natuurlijke gisten, geen enzymen, geen toegevoegde tannine's, alles puur natuur en zonder chemische hulpmiddelen. Zelfs de gebruikte hoeveelheden sulfiet zijn uiterst bescheiden.

Vlakbij, in het iets noordelijker gelegen Aniane, vind je de topdomeinen La Grange Des Pères en Mas de Daumas Gassac. Gelukkig zijn de gebroeders Julien ondanks die beroemde "buren" heel gewoon gebleven... Bij het maken van de "Temps des Gitans" wijnen is Thierry Julien geïnspireerd door zijn geliefde zigeunermuziek. Hij wilde een serie feestelijke vriendenwijnen maken. Makkelijk drinkbaar, veelzijdig en niet vermoeiend.

De rode is gemaakt van 100% carignan, en wordt gemaakt met "maceration carbonique" om zoveel mogelijk fruit en frisheid in de wijn te behouden. De wijn kan ("moet") daarom licht gekoeld worden gedronken. Voor de witte bedachten de Julien Brothers een ongewone, maar tamelijk briljante combinatie: 60% sauvignon blanc, 20% grenache blanc, 20% vermentino (ook bekend als "rolle"). De sauvignon zorgt voor frisheid en spanning, de zuiderse druiven voor body, rondeur en exotisch fruit. Het resultaat, net als bij het rode broertje: een wijn die nooit verveelt, en die vaak (en met volle teugen) gedronken kan worden. Bij veel verschillende gerechten, en bij veel gelegenheden.

Op voorraad

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Keykeg 20L
Kleur Rood
Artikelnummer w07593

Mas de Janiny Temps de Gitans Rouge 2022 Fût 20L Keykeg

Op zoek naar onze betaalbare biologische huiswijn verlieten we onze gebaande paden, en kwamen in het diepe zuiden van Frankrijk terecht. In de Languedoc, de Herault om precies te zijn. Het familiedomein Mas de Janiny werd eind jaren '80 van de vorige eeuw overgenomen door broers Thierry en Pascal Julien, die vrijwel direct begonnen met de omschakeling naar biologische wijngbouw. Zeker in die periode geen sinecure, in een gebied waar vooral heel veel heel goedkope slobberwijn werd gemaakt. Inmiddels beslaat het domein liefst 95 hectare wijngaarden, die allen door Ecocert zijn gecertificeerd.

De wijngaarden van Mas de Janiny liggen in de omgeving van Saint-Bauzille-de-la-Sylve, in de heuvels van de haute vallée de l’Hérault, op een hoogte tussen 130 en 180 meter. Ze liggen geïsoleerd, en zijn omringd door "garrigues" (wilde struiken, planten en kruiden die je kunt terugproeven in de wijn). De wijngaarden baden in de zuiderse zon, maar zeewind vanuit de Middellandse zee zorgt op z'n tijd voor afkoeling. Ook kalk in de bodem geeft de wijnen hier frisheid. Het biologische werk in de wijngaarden wordt voortgezet in de kelders. Uitsluitend natuurlijke gisten, geen enzymen, geen toegevoegde tannine's, alles puur natuur en zonder chemische hulpmiddelen. Zelfs de gebruikte hoeveelheden sulfiet zijn uiterst bescheiden.

Vlakbij, in het iets noordelijker gelegen Aniane, vind je de topdomeinen La Grange Des Pères en Mas de Daumas Gassac. Gelukkig zijn de gebroeders Julien ondanks die beroemde "buren" heel gewoon gebleven... Bij het maken van de "Temps des Gitans" wijnen is Thierry Julien geïnspireerd door zijn geliefde zigeunermuziek. Hij wilde een serie feestelijke vriendenwijnen maken. Makkelijk drinkbaar, veelzijdig en niet vermoeiend.

De rode is gemaakt van 100% carignan, en wordt gemaakt met "maceration carbonique" om zoveel mogelijk fruit en frisheid in de wijn te behouden. De wijn kan ("moet") daarom licht gekoeld worden gedronken. Voor de witte bedachten de Julien Brothers een ongewone, maar tamelijk briljante combinatie: 60% sauvignon blanc, 20% grenache blanc, 20% vermentino (ook bekend als "rolle"). De sauvignon zorgt voor frisheid en spanning, de zuiderse druiven voor body, rondeur en exotisch fruit. Het resultaat, net als bij het rode broertje: een wijn die nooit verveelt, en die vaak (en met volle teugen) gedronken kan worden. Bij veel verschillende gerechten, en bij veel gelegenheden.

Aanvullende informatie

Drinken bij Alles. Of bij niets.
Drinkjaren nu tot 2026
Druivensoort(en) carignan (100%)
Biologisch ja, al sinds 1989

Over het domein

Omvang domein 95 hectare
Eigenaar Thierry & Pascal Julien

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.