Champagne Quentin Beaufort Brut No 11 2017
Prusly sur Ource
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
Op voorraad
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Doosje van 6 flessen
Kleur
Wit
Artikelnummer
w05087
€ 90,00
Champagne Quentin Beaufort Brut No 11 2017
Quentin Beaufort is de derde zoon van Jacques Beaufort (van Champagne André & Jacques Beaufort) en was enkele jaren de wijnmaker op het familiedomein. Op zoek naar wijngaarden om voor zichzelf te beginnen kwam hij buiten het Champagne-gebied terecht, in het noord-oostelijkste puntje van het departement Côte d'Or in de Bourgogne. Op slechts 7 kilometer afstand van de grens van de Champagne vond hij een wijngaard met een terroir dat vrijwel identiek is aan dat van de familiale Champagne wijngaarden in Polisy (klei met kalksteen).
In 2007 maakte Quentin hier zijn eerste wijn, op het domein genoemd naar zijn vrouw: Alice. Vanaf het eerste begin bewerkt Quentin de wijngaarden niet alleen biologisch, maar maakt hij ook gebruik van aromatherapie. Net als op het familiedomein in de Champagne, dat trouwens als één van de allereerste in de streek biologisch begon te werken (samen met bijvoorbeeld "onze" Georges Laval).
Behalve mousserende wijnen maakt Quentin ook "stille" rode en witte wijn, genoemd naar de wijngaard (Grande Charme). Dit zijn "old school" wijnen, niet gechaptaliseerd, met als gevolg slechts 10% alcohol en desondanks met een enorme intensiteit. En puur natuur. De rode Bourgogne van 100% pinot noir heeft een opvoeding van lieft 24 maanden gehad op oude houten vaten. De witte Vin de France van 75% chardonnay en 25% pinot kreeg een élevage van 16 maanden. Karafeer deze wijnen voor gebruik, zeker de rode heeft zuurstof nodig om zich ten volle te ontplooien.
De Charmoire is afkomstig van een in 2011 nieuw aangeschaft perceel in Noiron-sur-Seine.Tot de overname (2 augustus 2011) is dit perceel met chemische middelen bewerkt door de vorige eigenaar. Daarna heeft Quentin het roer rigoureus omgegooid, en een begin gemaakt met de conversie naar biologische wijnbouw.
De mousserende wijnen (simpelweg Vin Effervescent genoemd) kunnen zich zonder meer meten met onze kleinschalige biologische Champagnes. De Brut 2007 (90% pinot noir, 10% chardonnay) heeft geen dosage gehad (in tegenstelling tot wat de naam Brut doet vermoeden). Deze wijn heeft maarliefst 5 jaar sur lattes gelegen! Jaargang 2010 heeft 2 jaar sur lattes gelegen. De assemblage bestaat uit 75% pinot noir, 25% chardonnay. In beide gevallen zijn de basiswijnen niet gechaptaliseerd, de wijnen zijn laag in alcohol (11%) maar toch erg complex, lang in intens. "Geheimtipp" voor de ware champagneliefhebber (degene die gaat voor kwaliteit en niet voor een label).
Dit zijn zeer opwindende wijnen! Een aanvulling op ons assortiment waar we zelf nogal opgetogen over zijn!
In 2007 maakte Quentin hier zijn eerste wijn, op het domein genoemd naar zijn vrouw: Alice. Vanaf het eerste begin bewerkt Quentin de wijngaarden niet alleen biologisch, maar maakt hij ook gebruik van aromatherapie. Net als op het familiedomein in de Champagne, dat trouwens als één van de allereerste in de streek biologisch begon te werken (samen met bijvoorbeeld "onze" Georges Laval).
Behalve mousserende wijnen maakt Quentin ook "stille" rode en witte wijn, genoemd naar de wijngaard (Grande Charme). Dit zijn "old school" wijnen, niet gechaptaliseerd, met als gevolg slechts 10% alcohol en desondanks met een enorme intensiteit. En puur natuur. De rode Bourgogne van 100% pinot noir heeft een opvoeding van lieft 24 maanden gehad op oude houten vaten. De witte Vin de France van 75% chardonnay en 25% pinot kreeg een élevage van 16 maanden. Karafeer deze wijnen voor gebruik, zeker de rode heeft zuurstof nodig om zich ten volle te ontplooien.
De Charmoire is afkomstig van een in 2011 nieuw aangeschaft perceel in Noiron-sur-Seine.Tot de overname (2 augustus 2011) is dit perceel met chemische middelen bewerkt door de vorige eigenaar. Daarna heeft Quentin het roer rigoureus omgegooid, en een begin gemaakt met de conversie naar biologische wijnbouw.
De mousserende wijnen (simpelweg Vin Effervescent genoemd) kunnen zich zonder meer meten met onze kleinschalige biologische Champagnes. De Brut 2007 (90% pinot noir, 10% chardonnay) heeft geen dosage gehad (in tegenstelling tot wat de naam Brut doet vermoeden). Deze wijn heeft maarliefst 5 jaar sur lattes gelegen! Jaargang 2010 heeft 2 jaar sur lattes gelegen. De assemblage bestaat uit 75% pinot noir, 25% chardonnay. In beide gevallen zijn de basiswijnen niet gechaptaliseerd, de wijnen zijn laag in alcohol (11%) maar toch erg complex, lang in intens. "Geheimtipp" voor de ware champagneliefhebber (degene die gaat voor kwaliteit en niet voor een label).
Dit zijn zeer opwindende wijnen! Een aanvulling op ons assortiment waar we zelf nogal opgetogen over zijn!
Aanvullende informatie
Drinken bij | bij de borrel met kaasjes |
---|---|
Drinkjaren | nu tot 2030 |
Druivensoort(en) | pinot noir (100%) |
Biologisch | ja |
Over het domein
Eigenaar | Alice & Quentin Beaufort |
---|
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.