Château Laroque 2019

Château Laroque 2019

Saint-Émilion
Sinds 2015 wordt Laroque door David Suire (inderdaad, à suivre) gemaakt. David is ook de wijnmaker van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Huiveringwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Markus Del Monego MW 93/100 "Deep purple red colour with violet hue. Aromatic nose, distinct oak character, black chocolate and coffee, blackberries and ripe plums. On the palate opulent with ripe tannins, fine acidity, very good structure and length with convincing aromatic finish." Deze killer St Emilion cru classé werd ons getipt door Bordeaux-gek Kees de Ru.

Op voorraad

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Kistje van 6 flessen
Kleur Rood
Artikelnummer w04149

Proefnotitie

Chris Kissack, Winedoctor: "The blend is 97% Merlot, picked between September 28th and October 12th, and 3% Cabernet Franc, picked October 16th. The alcohol is 14.5%, the pH 3.48. The nose seems pure and pretty, floral and perfumed, with fragrant rose petal notes, as well as a little sweet red cherry and pepper, and a light minty freshness. There is a nice density here, but it is controlled, supple, fresh, lightly creamed, and rich in spiced red plum and red cherries. The structure comes from a bed of supple and tightly grained tannins, coursing through the middle and finish of the palate. This is so much better than the Laroque of old, with texture and substance, and a long life ahead of it. A real vin de garde with some subtle, savoury, saline and salty edges. 93-95/100 (April 2019)"

Jane Anson, Decanter: "Beautifully measured, elegant and restrained, this has juiciness and hidden power. It's definitely less exuberant than some, giving tight black fruits and fine tannins alongside a limestone grip and a slate crawl across the palate, slowing you down and forcing you to pay attention as the floral character comes slowly winding out of the glass. Ageing on lees with just two rackings in both barrels and large oak casks. 3.8pH. Harvested 28 September to 12 October. Drinking Window 2026 - 2040. 93/100 (April 2019)"

Aanvullende informatie

Drinken bij brochette van leeuweriken, duif met ganzenlever, haas, hazenpeper, hazenrug, hert
Drinkjaren 2025 - 2040
Druivensoort(en) 97% Merlot, 3% Cabernet Franc

Over het domein

Omvang domein 27 hectare (cru classé)
Eigenaar Xavier Beaumartin
Wijnmaker David Suire

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.