Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château Puygueraud 2016

Francs Côtes de Bordeaux

Op voorraad

Snel Overzicht

Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
  • Prijs € 20,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: originele doos van 12 flessen

Proefnotitie

Thuiskomen. Niet zozeer de actie zelf, maar vooral het gevoel dat hierbij hoort. Zaterdag namiddag. Pantoffels en kamerjas aan. Blok hout in de haard en boek op schoot. Elke slok voelt als een omhelzing vanuit het glas. Vlezig sap met robuuste bramen en kersen. Minzaam genoegen bij het relatief jong drinken van een prachtwijn. JKvW

Aanvullende Informatie

Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Druivensoort(en) 80% merlot, 15% cabernet franc en 5% malbec

Details

Château Puygueraud is al in de familie sinds 1946, toen gekocht door George Thienpont, vader van Nicolas (sinds 1983 aan het roer), en opa van de dertiger Cyrille. Nicolas en Cyrille zijn grote namen op de rechteroever. Nicolas is bekend van zijn belangrijke werk voor de grote wijnen Pavie Macquin, Larcis Ducasse en Beauséjour Duffau Lagarrosse. Cyrille opereert meer under the radar, zijn belangrijkste wapenfeit is zijn werk voor L'If, de Saint-Emilion van Jacques Thienpont, inderdaad de man achter het iconische Le Pin. Cyrille heeft de dagelijkse leiding bij L'If. Dat Puygueraud de laatste jaren aan precisie heeft gewonnen is de verdienste van Cyrille.

In de wijngaard wordt stap voor stap gewerkt naar biologische wijnbouw. Herbicides worden (vanzelfsprekend) niet meer gebruikt, er wordt licht geploegd in de wijngaard en enige begroeiing tussen de rijen is welkom. Voor het bestrijden van ziektes en schimmels wordt zoveel mogelijk met biologische middelen gewerkt en het streven is dat dit naar 100% gaat. We houden u op de hoogte.

Informatie over het domein

Omvang domein 30 hectare
Eigenaar Nicolas en Cyrille Thienpont
Dagelijkse leiding Grégoire Pernot du Breuil
Wijnmaker Grégory Berthet
Adviseur Stéphane Derenoncourt en Julien Lavenue
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon