La Lence de Fontbonau 2021
Côtes du Rhône
Verleidelijk frisse neus met hint van hout. Denk ook aan ketsend vuursteen, en aan steenfruit. Gepeperd. Dan sappig, vloeibaar en met fijne zuren. Anijs. Nu wit fruit ook. Complete wijn, fijne spanning maar licht verteerbaar. Lekker wit om bij te eten.
Op voorraad
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Doosje van 6 flessen
Kleur
Wit
Artikelnummer
w07627
Prijzen
- € 29,00 bij aantal van 1
- € 28,00 bij aantal van 6
€ 29,00
La Lence de Fontbonau 2021
Onze eerste Rhône, en gevonden via Latour. Fontbonau is eigendom van jeugdvrienden Jérome Malet en Frédéric Engerer en wellicht dat sommigen die laatste naam herkennen: Engerer is vooral bekend als de baas van Château Latour.
In het noorden van de zuidelijke Rhône ligt Fontbonau, in de Drôme. Jérome en Frédéric gingen er in 2008 van start, meteen biologisch, en sinds 2018 ook biodynamisch. Certificaties van Demeter en Biodyvin volgden in 2022. Er is op het domein ook veel aandacht voor de biodiversiteit, zo wordt er naast wijn ook olijfolie en honing gemaakt.
De rode wijnen van Fontbonau zijn gemaakt van Grenache met Syrah, het wit is Roussanne met Viognier. Het zijn kenmerkende Rhônes, die heel fijn drinken. Ze zijn puur, direct en fris.
Het drinken van Château Latour is een hoogtepunt in het leven van de meeste wijnliefhebbers en het is ook wel logisch dat de eigen wijn van Latour-baas Frédéric Engerer goed is. Het is sowieso een wijn die we aan Bordeaux-fans aanraden.
Fontbonau is bio uit overtuiging, zoals de meeste van onze producenten. Het natuurlijk werken begint in de wijngaard en de rendementen zijn laag, tussen de 25 en 30 hectoliter per hectare.
Bij het wijnmaken is er zo min mogelijk interventie, er wordt gebruikgemaakt van eigen gisten, er wordt deels vergist met hele trossen, en er wordt weinig sulfiet gebruikt. In ieder geval niet tijdens de vergisting. Als het nodig is een mespuntje voor aanvang van de rijping (die op 1/3 tank, 1/3 op 'tweedehands' hout en 1/3 op foeder is), en bij het bottelen van de wijn.
De tweedehands vaten zijn overigens niet zomaar tweedehands vaten: de vaten voor de rode wijn komen van Château Latour, en de vaten voor de witte wijn komen van Château Grillet.
In het noorden van de zuidelijke Rhône ligt Fontbonau, in de Drôme. Jérome en Frédéric gingen er in 2008 van start, meteen biologisch, en sinds 2018 ook biodynamisch. Certificaties van Demeter en Biodyvin volgden in 2022. Er is op het domein ook veel aandacht voor de biodiversiteit, zo wordt er naast wijn ook olijfolie en honing gemaakt.
De rode wijnen van Fontbonau zijn gemaakt van Grenache met Syrah, het wit is Roussanne met Viognier. Het zijn kenmerkende Rhônes, die heel fijn drinken. Ze zijn puur, direct en fris.
Het drinken van Château Latour is een hoogtepunt in het leven van de meeste wijnliefhebbers en het is ook wel logisch dat de eigen wijn van Latour-baas Frédéric Engerer goed is. Het is sowieso een wijn die we aan Bordeaux-fans aanraden.
Fontbonau is bio uit overtuiging, zoals de meeste van onze producenten. Het natuurlijk werken begint in de wijngaard en de rendementen zijn laag, tussen de 25 en 30 hectoliter per hectare.
Bij het wijnmaken is er zo min mogelijk interventie, er wordt gebruikgemaakt van eigen gisten, er wordt deels vergist met hele trossen, en er wordt weinig sulfiet gebruikt. In ieder geval niet tijdens de vergisting. Als het nodig is een mespuntje voor aanvang van de rijping (die op 1/3 tank, 1/3 op 'tweedehands' hout en 1/3 op foeder is), en bij het bottelen van de wijn.
De tweedehands vaten zijn overigens niet zomaar tweedehands vaten: de vaten voor de rode wijn komen van Château Latour, en de vaten voor de witte wijn komen van Château Grillet.
Aanvullende informatie
Drinken bij | geroosterde zeebaars met pastis en risotto (uit de Camargue); geroosterde forel met zachtjes in boter gebakken prei met amandelen; ravioli met een vulling van krab |
---|---|
Drinkjaren | 2023-2028 |
Druivensoort(en) | 90% roussanne, 10% viognier |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Over het domein
Omvang domein | 42 hectare |
---|---|
Eigenaar | Jérome Malet en Frédéric Engerer |
Wijnmaker | Bertrand Degat |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.