alles

Sorteer op
Château Langoa-Barton 2019 magnum
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.
€ 125,00
Château Durfort Vivens 2019
Rijzende ster. Biodynamisch. Grote broer van de Nature de Durfort Vivens 2019 die ook in onze kelder ligt.
Château Meyney 2019
Eén van de opvallendste value-for-money Bordeaux. Eersterangs terroir aan de Gironde, met dure buren: Meyney is gesitueerd tussen de beroemde St Estèphes Montrose en Calon Ségur.
€ 38,00
Le C des Carmes Haut-Brion 2019 half flesje
Tweede wijn van Carmes Haut-Brion, buurman van Haut-Brion. Klein domein met een zonder overdrijven waanzinnige winery die ontworpen is door Philip Stark. Alles straalt hier ambitie uit. De wijnen zijn stevig, overtuigend, intens, en tegelijk ongeforceerd. Whole custer fermentation, bijzonder voor Bordeaux. Maar wat overigens ook gebeurt bij persoonlijke favoriet Clos du Jaugueyron, sedert jaren reeds. Mits goed gedaan geeft het structuur zonder hardheid, en zeer expressief fruit. De Carmes staat als een huis, grote aanrader maar slechts beperkt beschikbaar, en de "C" is ook niet te missen. Ze zijn zeer goed bezig daar!
Virginie de Valandraud 2019
Hoewel veel vriendelijker geprijsd dan de Grand Vin is de Virginie - genoemd naar dochter Thunevin - eigenlijk geen 2e wijn, want de druiven voor de Virginie komen van een ander terroir. Hoe dan ook, de Virginie biedt een zeer betaalbare kans om kennis te maken met de stijl van Jean-Luc Thunevin.
Vieux Château Certan 2019
Adellijke buurman van Petrus, koninklijke wijn. Het summum van schoonheid en elegantie. Niet goedkoop, maar in vergelijking met een aantal buurdomeinen toch vriendelijk geprijsd.
€ 400,00
Pavillon Blanc du Château Margaux 2019
Witte wijn werd in dit deel van Bordeaux al lang geleden gemaakt, met ook andere witte druiven (sémillon, muscadelle en merlot blanc). Pavillon blanc staat echter bekend als een van de meest bijzondere 100% sauvignon blancs ter wereld. Zuiver en fris. Citrus, grapefruit, groene appel, honing.
€ 355,00
Les Fiefs de Lagrange 2019
Tweede wijn van Château Lagrange. Kan nu open. Helder rood fruit. Frambozen, pruimen, subtiel houtgebruik. Alles in balans.
Haut-Bailly II 2019
Serieuze 2e zijn. In de zin dat je niet in eerste instantie aan een 2e wijn denkt. De structuur is serieus, de tannines pittig en deze wijn heeft – serieus – tijd nodig om in optima forma te raken. Heeft een uitgesproken mineralig karakter, heel eigen. Niet 'made to please' maar 'built to last'.
€ 45,00
Clos Fourtet 2019
Krachtige en zelfverzekerde wijn. Sappig, ziltig en ook vlezig. Zwarte bessen met veel frisheid.
€ 150,00
Clos du Marquis 2019
Ondanks vergelijkbare elementen (structuur, complexiteit, harmonie, bewaarpotentieel) en dezelfde eigenaar, geen tweede wijn van Léoville Las Cases, maar een andere wijn. Terroir van Clos dus Marquis ligt net buiten de beroemde Enclos. Top Saint-Julien voor een aantrekkelijke prijs.
€ 70,00
Château Smith-Haut-Lafitte blanc 2019
Meesterlijke wijn. Kan ook lang bewaard worden. Citrus en wit fruit, grapefruit, witte perzik, mango. Ziltig, peper en een beetje rokerig. In balans en mooie concentratie.
€ 145,00
Château Rauzan-Ségla 2019
Eén van de iconen van de appellation Margaux. Grote klasse, zeer verfijnd. Geen modieuze wijn, maar een zeer ambachtelijk gemaakte klassieker voor de langere termijn.
€ 145,00
Château Poujeaux 2019
Weinig Bordeaux's op dit prijsniveau die zo vaak verrassen als Poujeaux. De wijn wedijvert met gemak met chique cru classé's uit de bekendere appellations. Geweldige modern classic voor een vriendelijk bedrag. Ons Poujeaux hoogtepunt was in 2018 toen we een springlevende 1928 af-château dronken. Dag erna de 1982 en ook dat was een feest.

Château Pavie Macquin 2019
Fascinerende wijn van Nicolas Thienpont. Geen vette spierbundels maar prachtige lijnen, er gebeurt hier van alles. Afkomstig van een uitzonderlijk terroir. Kopen we maximaal in, voor zover mogelijk.
€ 105,00
Château Mouton Rothschild 2019
De meest weelderige stijl van alle premier cru's. Onmiskenbare, rijke geur van cassis en sigarenkist. Kan eindeloos bewaard en gedronken worden.
€ 915,00
Château Montrose 2019
Een van de mooiste linkeroeverwijnen. Laat deze wijn nog even rusten. Kan open vanaf eind jaren '20 en is dan op dronk tot zeker eind jaren '60.
€ 275,00
Château Mauvesin Barton 2019
De 2019 Mauvesin lijkt al bijna klaar om gedronken te worden: heerlijk uitbundig vol rood en zwart fruit. Maar dan wordt de structuur voelbaar: stoere maar goed rijpe tannines, dus deze wijn heeft nog een heel leven voor zich. Evenwichtig en geslaagd. Dit is - zeker voor z'n geld - een heel complete klassieke Médoc. Qua prijs-kwaliteit verhouding eigenlijk tamelijk onverslaanbaar, deze kleine (maar echte) Barton.

€ 21,00
Château Margaux 2019
De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
€ 800,00
Château Léoville-Barton 2019
Evenals de Langoa is de Léoville Barton 2019 rijp. Dat valt op, dat is het warme jaar 2019. Maar zoals ook de Langoa doet blijft de Léoville binnen de grenzen die niet overschreden dienen te worden. Tenzij je van overrijp houdt, maar daar houden we niet van. Dit is uitbundig paars-rijp. De wijn heeft een grootse structuur en is tegelijk opvallend zacht. Een absoluut indrukwekkend geheel, super in balans – een mooi weefsel van tannines dat deze wijn waardig draagt. Puur en verleidelijk fruit met een zacht-stenig vervolg. Bramen en keien. Wat een top Saint Julien is dit!

€ 130,00
Château Langoa-Barton 2019
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.

€ 55,00
Château Lafite-Rothschild 2019
Lafite, soms aangeduid als de 1er cru der 1er crus, de koning van de linkeroever. Vergeleken met Mouton en Latour (Haut-Brion even niet meegerekend) is Lafite, in veel jaren, de meest elegante van het triumviraat. Niet zo krachtig en gespierd maar met een adembenemende aromatische complexiteit. In elke fase van de wijn is er weer heel veel nieuws te ontdekken. Ben je in het bezit van een kistje van deze wijn, valt er veel te beleven en gelukkig kunnen ze eindeloos bewaard worden.
€ 1.050,00
Château la Violette 2019
Piepklein domein, gelegen tussen Trotanoy en Le Pin. Stijl is rijp en verleidelijk. Komt het best tot zijn recht na een jaar of 10 rijping.
€ 430,00
Château Haut-Bailly 2019
Goed om te zien hoe Haut-Bailly en Haut-Bailly II familie van elkaar zijn. De Grand Vin is duidelijk de overtreffende trap van wat nummer II laat zien. Het geheel is rijper en tegelijk aardser. En voller in de mond, krachtiger, zonder dat de structuur verhardt. De mineraliteit is opvallend, laat een heerlijke fris-chalky droogte achter. Hier worden geen compromissen gesmeed, dit is geloof in de eigen zaak, en gelukkig maar. Bespeelt een heel ander register dan veel andere wijnen. Dit gaat niet over knipogend fruit en instant verleiding, maar over stenen, over droogte, en over vergezichten naar mooie avonden, over vele vele jaren, ver in het verschiet.
€ 140,00
Château Guiraud 2019 demi
Wie aan Bolomey Wijnimport denkt én aan Sauternes, die denkt aan Guiraud. Wie wel eens in ons wijnpakhuis heeft rondgeneusd heeft misschien de stapels kisten met oudere jaren zien staan. Sinds 2011 officieel biologisch (daarvoor 15 jaar officieus), een Sauternes met altijd een opvallende frisheid. Valeur sûr.
Château Gloria 2019
Gloria 2019 heeft een zekere rondborstigheid, en erg fijn donker rijp fruit, uitermate verleidelijk. Veel uitbundig sap, en het fruit blijft lang hangen. De structuur en tannines zijn zodanig dat de wijn een lang leven zal hebben, maar de tannines zijn niet hard, juist mooi rijp. Dit is een ijzersterke Gloria, deze 2019. Een aanrader.
€ 48,00
Château Gazin 2019
Het weggetje met de naam Chemin de Chantecaille is de grens tussen Petrus en Gazin, dat iets lager ligt, op het oosten gericht. Dit is een van de grote klassieke Pomerols, mooi gestructureerd en donker. Diep paars en ongekunsteld. Dit zijn de langst bewaarbare wijnen van de appellation.
€ 90,00
Château Figeac 2019
Figeac, een moderne klassieker. Beide elementen vind je terug in deze grote Saint Emilion. Rijpheid en stenige mineraliteit. Brede textuur met stiekem wat verleidelijk zoet. De wijn balanceert op fascinerende wijze tussen twee werelden, de structuur klassiek transparant, daardoorheen fluweel zachtzoet fruit. Complexe, spannende Saint Emilion, gespierd en toch uiterst elegant. Met de rijping gaan al deze elementen samenkomen.
€ 390,00
Château Ducru-Beaucaillou 2019
Een van de meest gepolijste wijnen van de appellation. Opent zich meestal pas na een jaar of 10 rijping. 18 maanden opvoeding op 90% (soms meer) nieuw hout. Wijn met veel complexiteit: Creme de cassis, bramen en bosbessen, drop, espresso, sigarenkist, tabak, bloemen, potloodslijpsel.
€ 235,00
Château Cos d'Estournel 2019
Overbuurman van Lafite. Cos is rijk, breed en krachtig. Donker fruit, cassis, stenig. 14 maanden houtrijping, waarvan 60% nieuw hout.
€ 250,00
Château Angélus 2019
Prachtwijn. Zijdezacht, rijk, weelderig en kan heel lang bewaard worden. Er staat veel cabernet franc aangeplant (in 2019 zat er in verhouding wat minder in de wijn, 40% en 60% merlot). De bodem samenstelling is hier ook ideaal voor: zand en leem boven dikke klei. Romig blauw fruit, zoethout / steranijs, fijne hints van kardemom, geroosterde hazelnoot en een subtiele hint van zoete blonde tabak.
€ 480,00
Alter Ego de Palmer 2019
Vorig jaar moesten de fans van Alter Ego hun teleurstelling even wegslikken: er was geen 2018 gemaakt. Nu is ie er dan weer, de 2019. Een kleine helft (45%) van wat in 2019 op Palmer gemaakt is is Alter Ego. Een tweede wijn mag je deze geweldige wijn eigenlijk niet noemen.
€ 124,00 bij aantal van 6
Château Pontet-Canet 2019
Altijd een van de hardlopers tijdens de primeur campagne. Daarnaast is het een wijn die ook veel naar restaurants gaat. Niet gek, want het is zo ontzettend goed! Grootse wijn voor de lange tot zeer lange termijn.
€ 145,00
Pauillac de Latour 2015
De onbekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar 2 importeurs, Bolomey Wijnimport is een daarvan. De beschikbaarheid van deze wijn is beperkt, en het meeste gaat naar kieskeurige restaurants. 2015 is het 1e jaar dat Latour in al z'n wijngaarden biologisch werkt – en deels biodynamisch.
€ 100,00
Bruno Clavelier Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2017
Les Hautes Maizières is een lager gelegen Vosne-wijngaard die met de bovenzijde grenst aan de beroemde 1er cru Les Suchots. Clavelier deelt deze wijngaard met twee andere wijnmakers (een daarvan Domaine Prieuré Roch). Dit is de meest vrouwelijke cuvée, een verfijnde Vosne.
€ 98,00
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Le Clos Goillotte 2017
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Tot de verbeelding sprekende ommuurde wijngaard gelegen half in het dorp Vosne. Monopool van Prieuré Roch. Buurman van La Tâche. Een grote liefde van wijlen Henry Frédéric Roch, deze verborgen wijngaard, en de vrouwelijk gelijnde Bourgognes die hij geeft. Kleine productie van zo'n 2000 flessen per jaar, stokken van een halve eeuw oud.
€ 1.450,00
Château Léoville-las-Cases 2014
Absolute top van Saint-Julien. Wordt vaak vergeleken met buurman Latour. Heeft misschien nog zelfs meer bewaarpotentieel. Op het domein wordt zeer gedetailleerd gekeken naar de verschillende terroirs van de wijngaarden en naar welke druiven er het beste gedijen. Er zijn maar liefst 16 verschillende bodemtypes ontdekt! De wijn is energiek, complex, krachtig. En, het mag nog een keer gezegd worden, extreem bewaarpotentieel.
€ 229,00 bij aantal van 6
Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
€ 98,00
Château d'Yquem 2017
Opbrengst 17 hl/ha waarvan 45% gebruikt voor de grand vin.
€ 430,00
Benjamin de Beauregard 2015
Le Benjamin de Beauregard is de tweede wijn van Château Beauregard. Gecertificeerd biologisch sinds de 2014 oogst. Daarvoor drie jaar in conversie, dus inmiddels zijn er al lange tijd geen chemicaliën gebruikt in deze wijngaard. Pomerol is al snel een dure wijn, maar deze is zeer betaalbaar. Een soepele, pure wijn van goede herkomst. Van hetzelfde terroir als Beauregard, maar van jonge stokken. Heeft korter gerijpt en kan eerder open.
La Gravette de Certan 2017
Vieux Château Certan is en-primeur steevast oversold. Begrijpelijk, want het is een briljante Pomerol. Van de Gravette is nog minder, maar de wijn is ook best onbekend. Elegant, lenig en zacht.
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Vieilles Vignes 2013
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. De 2013 Vosne Romanée Vieilles Vignes van Prieuré Roch is een ranke wijn, laag in alcohol, slechts 11,5%. Het is een lichte uitgave van de kenmerkende DPR stijl. Uitermate drinkbaar. En toch is dit vooral een wijn om werkelijk eindeloos aan te blijven ruiken. Fascinerend mooie neus. Pure pinot, je ruikt de hele trossen. Haardvuur in een oude boerderij. Goed gezelschap. Spannende, eigenzinnge wijn.
€ 550,00
Domaine Prieuré Roch Nuits-Saint-Georges 1er cru Clos des Corvées Vielles Vignes 2016
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Sinds 2002 maakt Domaine Prieuré Roch een unieke cuvée van hun belangrijkste wijngaard. Een cuvée uitsluitend van druiven die “millerandés” zijn. Dit zijn ondermaatse maar volledig rijpe druifjes met zeer intens en aromatisch sap. In het jaar 2016 is er bijzonder weinig wijn gemaakt.
€ 550,00
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 220,00
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 130,00
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 240,00
La Réserve de Léoville Barton 2016
De niet zo vaak geziene 2e wijn van Léoville Barton. In een lineup betaalbaar Bordeaux verried hij zijn herkomst, zijn thuis: enerzijds is de wijn toegankelijk en jong drinkbaar. Maar anderzijds houdt de Réserve duidelijke trekken van 'hoog complex Bordeaux'. Dat is er niet uit te slaan. Dat klassieke gezicht blijft.
Carruades de Lafite 2018
Tweede wijn van Lafite Rothschild. 50% van de oogst gaat in Carruades (40% in Lafite en de rest in Légende de Pauillac). Tot ongeveer 20 jaar geleden heette deze wijn Moulin des Carruades, vernoemd naar het Carruades Plateau. Gek genoeg gaat er geen enkele druif van dit plateau in Carruades, alles is voor Lafite. Qua stijl zijn ze erg vergelijkbaar, alleen zit er iets meer Merlot in Carruades en is eerder op dronk.
€ 395,00
Château Guillot Clauzel 2018
De wijn van Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan, zoon van Alexandre Thienpont. Productie is heel klein: gemiddeld 4000 flessen van 2,4 ha. Deze parel ligt in het hart van Pomerol, vlakbij Le Pin. Qua stijl lijkt Guillot Clauzel op Vieux Château Certan – elegant en levendig. In haar net verschenen boek Inside Bordeaux heeft Jane Anson het over "the absolutely-do-not-miss Ch Guillot-Clauzel".
€ 95,00