Domaine Uchida

In maart 2019 voor het eerst geproefd (bam!), in april 2019 in Pauillac en Cissac op bezoek geweest bij deze Japanse buurman van Mouton Rothschild, en toen begon het wachten tot er wijn beschikbaar zou zijn. De eerste doosjes en kistjes van deze wel zeer bijzondere wijn kwamen in januari 2020 bij ons binnen. Vlag uit, iedereen blij. Nou ja iedereen... niemand kent het. Lees daarom het verhaal over deze oosterse Haut-Médoc. En proef 'm, drink 'm. Voordat ie op is.
Sorteer op
Domaine Uchida Miracle Haut-Médoc 2021
Miracle is de eerste wijn die Uchida maakte. Dit is het derde jaar dat we de wijn hebben, de aantallen zijn altijd microscopisch (productie 2500 flessen). Beide Phéromones zijn Vin de France, Miracle heeft langer op het domein gerijpt en is de enige AOC Haut-Médoc van Uchida. Ongefilterd en ongeklaard. Alcohol 12%. Max. 3 flessen per klant.
€ 55,00
Domaine Uchida Phéromone 2022 blanc
Vin de France, van 100% muscadelle. Ongepolijst wit, ongefilterd en intens. Mooi levendig en natuurlijk. Weinig sulfiet (30 mg/l). Osamu schrijft: "My only advise is to enjoy it in a relaxed atmosphere as it has been produced purely for pleasure." Wij sluiten ons bij dat wijze advies aan. 13% alcohol. Max. 3 flessen per klant.
€ 40,00
Domaine Uchida Phéromone NV rouge 2021/2022
De Phéromone: alsof je in een volle paarsrode druif hapt. Blind dacht een ervaren proever dat ie Montrose-in-de-maak zo van het vat proefde. Deze wijn barst van het uitbundige fruit. Dit leeft, dit straalt. Zeer verrassend voor een Bordeaux. Ongewoon is ook de blend van twee oogstjaren, 2021 en 2022. Voor de nieuwsgierige drinker. Drink 'm ook bij Coulisse in Amsterdam. Max. 3 flessen per klant.
€ 45,00

3 items

per pagina