Château Giscours

In Nederland zijn Giscours en Du Tertre, beide Margaux grands crus, allebei populair. Veel Bordeaux liefhebbers hebben wel eens een bezoek gebracht aan deze half-Nederlandse châteaux. Alexander van Beek voert de troepen aan, en dat gaat blijkbaar goed: de wijnen waren al van niveau, maar zitten al jaren in de lift. Helemaal toen Frédéric Ardouin - voorheen Château Latour - bij Du Tertre kwam werken. Rendementen moesten hard omlaag en dat heeft wel wat discussie gegeven. Niet meer overigens, want het resultaat was duidelijk. Nog even en Du Tertre is geheel biologisch, wordt hard aan gewerkt.
Sorteer op
Château du Tertre 2020
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2023. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 45,00
In bestelling
Tertre blanc 2019
Ongebruikelijke blend in Bordeaux: viognier, chardonnay, gros manseng, sauvignon blanc. Daarom is het een Vin de France, maar niet minder lekker! Sappig, vol en zacht. Mango, witte perzik, beetje peper en mooie zuren.
€ 35,00
Château Giscours 2019
Giscours 2019 is een Margaux met een hoop pit. De wijn is donker en heeft diepte. Een mooie structuur met rijpe tannines, stevig maar niet hard. Klassiek en precies. Net als Du Tertre veel sap, maar dit is donkerder, paarser, dieper en pittiger. Geef deze wijn tijd. Misschien in 2025 voorzichtig gaan openen.
€ 80,00
Château Giscours 2017
Geen domein kunnen we zo uittekenen als Giscours: we verblijven vaak op Ferme Suzanne, een bijgebouw van Giscours dat weids uitkijkt over het centrale deel van de wijngaard. Deze Hollandse Margaux was ook een van de eerste Cru Classé's die ik lang geleden leerde kennen. We volgen 'm al vele jaren, en de wijn lijkt nog altijd aan klasse te winnen. Het jaar 2017 staat vaak onterecht in de schaduw van de grote omringende jaren. Dit is goed!
Château du Tertre 2017
Tertre staat voor heuvel. In de Médoc is dat niet meer dan een lichte verhoging, maar duidelijk zichtbaar. Du Tertre ligt op een van de hoogste punten van Margaux, een terrein dat bezaaid is met keien.
Château du Tertre 2012
In 2021 werd Du Tertre verkocht "om zich te kunnen bevrijden uit de schaduw van Giscours," aldus Alexander van Beek. Hij richt zich nu op Giscours, en de familie Helfrich op Du Tertre. Du Tertre 2012 is op dronk en blijft dat tot ongeveer 2032.

6 items

per pagina