Haut Bailly

Château Haut Bailly

Haut Bailly heeft enorm veel te bieden. Een schitterend historisch terroir aan-een-stuk, een ingetogen – lees: niet opgeblinged – klassiek château, een bovengemiddeld sterke tweede wijn die net zo goed een eerste wijn zou kunnen zijn, en een intelligent en sharing team met Véronique Sanders aan het hoofd, bijgestaan door wandelende encyclopedie Gabriel Vialard. En sinds kort hebben ze ook een van de meest indrukwekkende wijnmakerijen van de regio. Grotendeels ondergronds, en daarmee mooi samenvallend met de tuin naast het château, en met de aangrenzende wijngaarden (let op de zeer oude stokken!). Een droomplek waar geweldige Graves wordt gemaakt.
Sorteer op
Haut-Bailly II 2020
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2023. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 45,00
In bestelling
Château Haut-Bailly 2020
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2023. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 150,00
In bestelling
Château Haut-Bailly 2019
Goed om te zien hoe Haut-Bailly en Haut-Bailly II familie van elkaar zijn. De Grand Vin is duidelijk de overtreffende trap van wat nummer II laat zien. Het geheel is rijper en tegelijk aardser. En voller in de mond, krachtiger, zonder dat de structuur verhardt. De mineraliteit is opvallend, laat een heerlijke fris-chalky droogte achter. Hier worden geen compromissen gesmeed, dit is geloof in de eigen zaak, en gelukkig maar. Bespeelt een heel ander register dan veel andere wijnen. Dit gaat niet over knipogend fruit en instant verleiding, maar over stenen, over droogte, en over vergezichten naar mooie avonden, over vele vele jaren, ver in het verschiet.
€ 140,00
La Parde de Haut-Bailly 2017
Tweede wijn van Haut-Bailly. Elegant, rijk en romig. De 2017 is nu heel mooi op dronk.
Château Haut-Bailly 2017
Een kist Haut Bailly in de kelder is altijd een feest. Een tijdloze wijn voor onvergetelijke avonden.
€ 129,00 bij aantal van 6
La Parde de Haut-Bailly 2016
Tweede wijn van Haut-Bailly. Elegant, rijk en romig. De 2016 is nu op dronk en zal de komende paar jaar nog zelfs wat meer aan complexiteit winnen.
Château Haut-Bailly 2011
De 2011 begint op dronk te komen en het drink-venster zal geopend blijven tot begin jaren veertig. Een kist Haut Bailly in de kelder is altijd een feest. Een tijdloze wijn voor onvergetelijke avonden.
€ 100,00
Château Haut-Bailly
Volle, krachtige en aardse wijn. De mineraliteit is opvallend, laat een heerlijke fris-chalky droogte achter. Hier worden geen compromissen gesmeed, dit is geloof in de eigen zaak, en gelukkig maar. Bespeelt een heel ander register dan veel andere wijnen. Dit gaat niet over knipogend fruit en instant verleiding, maar over stenen, over droogte, en over vergezichten naar mooie avonden, over vele vele jaren, ver in het verschiet.
€ 230,00

8 items

per pagina