Mai & Kenji Hodgson Chalan Polan 2022

Bellevigne-en-Layon
Kenji is lang niet de enige buitenlander die in Frankrijk wijn gaat maken, maar de weg die hij heeft afgelegd alvorens in de Loire terecht te komen is wel wat ongewoon. Kenji is Canadees (uit Vancouver) die aanvankelijk wijnschrijver wilde worden. Om beter te begrijpen waar hij over schreef wilde hij ervaring opdoen bij een wijnproducent. Hij kreeg de kans om stage te lopen bij een wijngoed in... Japan! Kenji's moeder is van Japanse komaf, dus allicht vandaar.

In Japan kwam Kenji in aanraking met het fenomeen "vin naturel". Hij werd hier zo door gegrepen dat hij het plan om door te gaan als wijnschrijver liet vallen, en zich wilde gaan concentreren op het zelf maken van wijn. Na het Japanse avontuur werkte Kenji enige tijd in de Canadese wijnindustrie. In Vancouver ontmoette hij Mai, een Japanse.

Frankrijk en vin naturel bleven in z'n hoofd rondspoken, en in Mai vond hij een goede metgezel. In 2009 trokken Mai en Kenji naar het "Beloofde Land". Ze ontmoetten roemruchte natuurlijke wijnmakers zoals Olivier Cousin, Claude Courtois en Marc Angeli. Bij laatstgenoemde kregen ze kans om mee te helpen tijdens de oogst. Om een lang verhaal kort te maken: Mai en Kenji besloten zich in de Anjou-streek te vestigen, en hun eigen wijn te gaan maken. Natuurlijke wijn.

Ze kregen veel hulp en advies van andere natuurlijke wijnmakers in de Anjou. Maar vooral dankzij hun eigen talent en doorzettingsvermogen trokken hun wijnen al snel veel belangstelling, en vonden hun weg o.a. naar toffe wijnbar's en -winkels in Parijs. Gelukkig heeft Bolomey Wijnimport ook niet zitten slapen, en kunnen we ons nu -na enige vasthoudendheid aan de dag te hebben gelegd- de trotse importeur van Mai en Kenji Hodgson in Nederland noemen.

Op voorraad

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doos van 12
Kleur Wit
Artikelnummer w06733
Prijzen
  • € 23,00 bij aantal van 1
  • € 22,00 bij aantal van 6
  € 23,00

Mai & Kenji Hodgson Chalan Polan 2022

Kenji is lang niet de enige buitenlander die in Frankrijk wijn gaat maken, maar de weg die hij heeft afgelegd alvorens in de Loire terecht te komen is wel wat ongewoon. Kenji is Canadees (uit Vancouver) die aanvankelijk wijnschrijver wilde worden. Om beter te begrijpen waar hij over schreef wilde hij ervaring opdoen bij een wijnproducent. Hij kreeg de kans om stage te lopen bij een wijngoed in... Japan! Kenji's moeder is van Japanse komaf, dus allicht vandaar.

In Japan kwam Kenji in aanraking met het fenomeen "vin naturel". Hij werd hier zo door gegrepen dat hij het plan om door te gaan als wijnschrijver liet vallen, en zich wilde gaan concentreren op het zelf maken van wijn. Na het Japanse avontuur werkte Kenji enige tijd in de Canadese wijnindustrie. In Vancouver ontmoette hij Mai, een Japanse.

Frankrijk en vin naturel bleven in z'n hoofd rondspoken, en in Mai vond hij een goede metgezel. In 2009 trokken Mai en Kenji naar het "Beloofde Land". Ze ontmoetten roemruchte natuurlijke wijnmakers zoals Olivier Cousin, Claude Courtois en Marc Angeli. Bij laatstgenoemde kregen ze kans om mee te helpen tijdens de oogst. Om een lang verhaal kort te maken: Mai en Kenji besloten zich in de Anjou-streek te vestigen, en hun eigen wijn te gaan maken. Natuurlijke wijn.

Ze kregen veel hulp en advies van andere natuurlijke wijnmakers in de Anjou. Maar vooral dankzij hun eigen talent en doorzettingsvermogen trokken hun wijnen al snel veel belangstelling, en vonden hun weg o.a. naar toffe wijnbar's en -winkels in Parijs. Gelukkig heeft Bolomey Wijnimport ook niet zitten slapen, en kunnen we ons nu -na enige vasthoudendheid aan de dag te hebben gelegd- de trotse importeur van Mai en Kenji Hodgson in Nederland noemen.

Aanvullende informatie

Drinken bij gegrilde zeebaars, zwezerik, mooi gevogelte, kaas gewassen korst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2026
Druivensoort(en) chenin blanc (100%)
Biologisch ja, vin naturel
Alcohol 12,5%

Over het domein

Omvang domein 4 hectare
Eigenaar Mai & Kenji Hodgson

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.