Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Bolomey Wijnimport Amsterdam

Bolomey Wijnimport

opslag in Amsterdam (in het prille begin...)


Bolomey Wijnimport. Puur Frans.

Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Jura, Alsace en Le Sud.

In de loop van 2008 ben ik van start gegaan met m'n eigen wijnimport. Begonnen uit liefde en fascinatie voor Franse wijn.


SELECTIE VAN DE WIJN

Centraal staat de selectie van de wijnen: een constante zoektocht naar wijnmakers die − soms bijna als heiligen, of als kunstenaars − bezig zijn om van hun grond het mooist mogelijke te maken. Het gaat dan om de klassieke gronden van de Bordeaux, de Bourgogne, de Loire-vallei en de Champagne.


BORDOVERVIEW & BORDOVERVIEW BLOG

Na jaren met wijn bezig te zijn − o.a. met mijn website Bordoverview − werd ik in 2005 vinoloog. In 2006 liep ik een paar weken stage in Bordeaux (zie het verslag pdf dat wordt gebruikt op de Wijnacademie) en in datzelfde jaar ging ik werken in de wijnsector. Eind 2007 startte ik mijn wijnblog, en sinds 2008 ben ik als docent verbonden aan Het Wijninstituut.

Met mijn eigen wijnimport wil ik de meest fascinerende − en lekkerste! − wijnen uit Frankrijk halen. Over deze wijnen adviseer ik u graag.

KELDERADVIES

Kelderadvies gaat verder dan het leveren van wijn of het geven van een eenmalig advies. Op basis van uw persoonlijke wensen krijgt u advies-op-maat om tot een evenwichtig 'aankoopbeleid' te komen. Deze advisering loopt meestal over een langere tijdspanne, en hierin wordt een veelheid aan wijnen meegenomen, dus ook wijnen die u in deze online shop niet aantreft. Doel is om tot een goede mix te komen van verschillende wijnen die u op uiteenlopende momenten kunt drinken, nu en in de toekomst. Indien gewenst vallen onder advisering ook zaken als de opslag van uw wijnen, de verkoop van wijnen en − specifieker − de aankoop van wijn uit het geboortejaar van een kind. Neemt u voor deze zaken graag contact met mij op.

 

U bent zeer welkom in de opslag in Amsterdam Oud-West. Ongeveer eens per maand wordt daar geproefd. Laat graag even weten als u bij zo'n proeverij aanwezig wilt zijn. Dat is zonder meer de beste manier om te ontdekken hoe goed de wijnen zijn die ik importeer.

 

David Bolomey
Bolomey Wijnimport Amsterdam

 

BOLOMEY WIJNIMPORT − DE FEITEN:

Vrijwel alles eigen import. 100% klassiek Frankrijk. Scherpe prijzen (mogelijk omdat: · eigen import · kleine voorraad · slank bedrijf). Persoonlijk advies. Alleen de beste wijnen en geen compromissen. Tenslotte: niet goed geld terug.

Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon