Château Latour

Sinds 2018 is Château Latour gecertificeerd biologisch, en worden ook de principes van de biodynamie serieus gevolgd. Het begon allemaal met de 47 hectare van de historische wijngaard "L' Enclos" en breidde daarna uit naar de omringende wijngaarden. De bodems van alle individuele 'plots' (weet iemand de vertaling?) zijn inmiddels in detail in kaart gebracht, en zo kan er heel gericht in de wijngaarden te werk worden gegaan. Er wordt al bijna 15 jaar op grote delen met het paard geploegd. Naast de grootse eerste en tweede wijn – Latour en Forts de Latour – hebben we jaarlijks een toewijzing van de derde wijn, als één van de twee importeurs in Nederland, de Pauillac de Latour. De verkoop van de verleidelijke Pauillac is op allocatie.
Sorteer op
Pauillac de Latour 2017
Uitermate verleidelijke Pauillac van grote precisie, met deze wijn ervaar je de klasse van Château Latour, maar dan in een meer casual jasje. Mag eerder uit. Deze minder bekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar 2 importeurs. Het meeste gaat naar kieskeurige restaurants.
Pauillac de Latour 2015
De onbekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar 2 importeurs, Bolomey Wijnimport is een daarvan. De beschikbaarheid van deze wijn is beperkt, en het meeste gaat naar kieskeurige restaurants. 2015 is het 1e jaar dat Latour in al z'n wijngaarden biologisch werkt – en deels biodynamisch.

2 items

per pagina