Latour

Château Latour

Sinds 2018 is Château Latour gecertificeerd biologisch, en worden ook de principes van de biodynamie serieus gevolgd. Het begon allemaal met de 47 hectare van de historische wijngaard "L' Enclos" en breidde daarna uit naar de omringende wijngaarden. De bodems van alle individuele 'plots' (weet iemand de vertaling?) zijn inmiddels in detail in kaart gebracht, en zo kan er heel gericht in de wijngaarden te werk worden gegaan. Er wordt al bijna 15 jaar op grote delen met het paard geploegd. Naast de grootse eerste en tweede wijn – Latour en Forts de Latour – hebben we jaarlijks een toewijzing van de derde wijn, als één van de twee importeurs in Nederland, de Pauillac de Latour. De verkoop van de verleidelijke Pauillac is op allocatie.
Sorteer op
Les Forts de Latour 2017
Voorverkoop. Dinsdag 14 maart 2023: eerste release van Les Forts de Latour 2017. Betreft kistjes die het château nog nooit verlaten hebben, dus de provenance en waarde zijn optimaal. We verwachten de wijn in juni in huis te hebben. Tijdelijk primeur-aanbod.
€ 250,00
Château Latour 2015
Voorverkoop. Dinsdag 14 maart 2023: eerste release van Château Latour 2015. Betreft kistjes die het château nog nooit verlaten hebben, dus de provenance en waarde zijn optimaal. We verwachten de wijn in juni in huis te hebben. Tijdelijk primeur-aanbod.
€ 790,00
Les Forts de Latour 2012 demi
Een beetje commerciële Bordeaux-boer heeft het binnen vijf minuten wel een keer genoemd: "precisie". Want hij wil graag dat zijn wijn dat heeft. En dat terwijl sprekende slordige wijn veel leuker is dan duffe precieze. Maar als er één château is waar, bijna achteloos, werkelijk precieze wijn wordt gemaakt, dan is dat Latour. Niet dat ze het daar steeds over hebben. Latour is eenvoudigweg een natural beauty. Weinig linkeroever Bordeaux's hebben zulk verleidelijk rood fruit. Drink 'm bij Zoldering, of thuis. Af-Bordeaux december 2021.
€ 135,00
Château Latour 2006
Re-release af-château in 2018. Deze verlate primeur-wijn zal leverbaar zijn vanaf ongeveer mei 2018. Betreft kistjes die het château nog nooit verlaten hebben, dus de provenance en waarde zijn optimaal. Op het achter-etiket staat vermeld dat het een 2018 release betreft.
€ 790,00

4 items

per pagina