Château Montrose

Château Montrose is zo mooi als de naam doet vermoeden, en de wijn is dat ook. Inmiddels 100% biologisch. Ongekunstelde en klassiek geïnspireerde Saint Estèphe. Wie niet te lang wil wachten pakt La Dame de Montrose, de tweede wijn. Een van de mooiste tweede wijnen die in Bordeaux gemaakt worden. Montrose heeft tijd nodig om zich helemaal te ontvouwen. Minstens tien jaar, maar dat mag ook twintig of dertig jaar zijn.
Sorteer op
Château Tronquoy Lalande
Op Château Montrose proeven we ieder jaar Tronquoy Lalande. Ieder jaar denken we: wat is dit goed, hier moeten we iets mee. Nu dan eindelijk op voorraad: deze mooi op dronk zijnde 2011. Tegenwoordig is Tronquoy biologisch, in 2011 was dat nog niet het geval.
Château Tronquoy Lalande 2018 Saint Estèphe
Drie jaar geleden van het vat geproefd en toen als veelbelovend bestempeld. Lees wat nu de kritische Jancis Robinson schrijft. Het torenhoge rapportcijfer 18.5 is normaal alleen voor onbetaalbare premier crus. Resultaat: een kleine run op dit 'petit château'. Een betaalbaar en biologisch geteeld meesterwerkje van het team van Montrose.
Château Montrose
Wie de verleiding niet kan weerstaan om Montrose 2015 open te trekken (we schrijven 2022) kan er het beste een karaf bijhalen en de wijn daarin zo'n uur of 4 laten ademen. Vervolgens met een trechtertje terug de fles in. Beter nog is het om de wijn rust te geven tot eind jaren '20. Geen haast. Er is ook nog de tweede wijn van Montrose, en die kan zonder problemen eerder open.
€ 190,00

3 items

per pagina