Montrose

Château Montrose

Château Montrose is zo mooi als de naam doet vermoeden, en de wijn is dat ook. Inmiddels 100% biologisch. Ongekunstelde en klassiek geïnspireerde Saint Estèphe. Wie niet te lang wil wachten pakt La Dame de Montrose, de tweede wijn. Een van de mooiste tweede wijnen die in Bordeaux gemaakt worden. Montrose heeft tijd nodig om zich helemaal te ontvouwen. Minstens tien jaar, maar dat mag ook twintig of dertig jaar zijn.
Sorteer op
Blanc de Tronquoy 2019
Waar Montrose-uitdager Cos d'Estournel een zeer kostbare witte Cos d'Estournel maakt, doet Montrose dat niet. Maar het team maakt wel een wit, van een kleine wijngaard hoog op het Tronquoy plateau. Dus stiekem 'Montrose Blanc' denken, dat mag. Er wordt biologisch gewerkt.
€ 74,00
Château Tronquoy 2019
Vorig jaar haalden we onszelf een hoop drukte op de hals toen we Tronquoy Lalande 2018 en primeur aanboden: met 1 nieuwsbrief waren we 3 pallets verder. Nu is de 2019 aan de beurt. Met een nieuw etiket, een ingekorte naam, maar aan kwaliteit is er helemaal niets ingekort. Gemaakt door team Montrose, en er wordt biologisch gewerkt. Tot eind oktober in de voorverkoop. Beschikbaar eind 2023.
€ 38,00
Château Tronquoy Lalande 2011
Op Château Montrose proeven we ieder jaar Tronquoy Lalande. Ieder jaar denken we: wat is dit goed, hier moeten we iets mee. Nu dan eindelijk op voorraad: deze mooi op dronk zijnde 2011. Tegenwoordig is Tronquoy biologisch, in 2011 was dat nog niet het geval.
Château Tronquoy Lalande 2018 Saint Estèphe
In 2019 van het vat geproefd en toen als veelbelovend bestempeld. Lees wat nu de kritische Jancis Robinson schrijft. Het torenhoge rapportcijfer 18.5 is normaal alleen voor onbetaalbare premier crus. Resultaat: een kleine run op dit 'petit château'. Een betaalbaar en biologisch geteeld meesterwerkje van het team van Montrose.
€ 75,00
Château Montrose 2011
Een van de mooiste linkeroeverwijnen. Is op dronk en blijft dat nog tot de jaren '40. Geef de wijn eerst wat lucht (na karaferen weer terug de fles ingieten helpt en is ook leuker om in te schenken).
€ 140,00
Château Montrose 2019
Een van de mooiste linkeroeverwijnen. Laat deze wijn nog even rusten. Kan open vanaf eind jaren '20 en is dan op dronk tot zeker eind jaren '60.
€ 275,00
La Dame de Montrose 2017
Samen met een handvol andere tweede wijnen behoort La Dame de Montrose tot het beste wat er onder het label 'tweede wijn' wordt gemaakt. Een verschil in kwaliteit kun je het bijna niet noemen. Wat wel? Dat het wat lichter en makkelijker is. En is
Château Montrose
Wie de verleiding niet kan weerstaan om Montrose 2015 open te trekken (we schrijven 2022) kan er het beste een karaf bijhalen en de wijn daarin zo'n uur of 4 laten ademen. Vervolgens met een trechtertje terug de fles in. Beter nog is het om de wijn rust te geven tot eind jaren '20. Geen haast. Er is ook nog de tweede wijn van Montrose, en die kan zonder problemen eerder open.
€ 200,00

8 items

per pagina