
David Butterfield, Meursault
De Canadees David Butterfield is een groot talent binnen de nieuwe toch klassieke stijl Bourgogne. Bolomey Wijnimport wist 'm jaren terug te vinden, en kort daarna schreef ook Decanter Magazine lovend over zijn wijnen schreef. Al jaren een niet te missen naam in onze kelder.
De stijl van Butterfield: zijn wijnen zijn verleidelijk-toegankelijk zonder dat ze mank gaan aan effectbejag of lawaaimakerij. Want z'n Meursaults en Puligny's zijn namelijk ook mooi harmonieus en fijn.
Butterfield koopt druiven in van bevriende boeren en richt zich volledig op de vinificatie en opvoeding van de wijnen. Dat gebeurt in zijn klein kelder in Beaune. Natuurlijk selecteert hij de boeren waarmee hij werkt streng, want zonder top-druiven geen top-wijn.
De stijl van Butterfield: zijn wijnen zijn verleidelijk-toegankelijk zonder dat ze mank gaan aan effectbejag of lawaaimakerij. Want z'n Meursaults en Puligny's zijn namelijk ook mooi harmonieus en fijn.
Butterfield koopt druiven in van bevriende boeren en richt zich volledig op de vinificatie en opvoeding van de wijnen. Dat gebeurt in zijn klein kelder in Beaune. Natuurlijk selecteert hij de boeren waarmee hij werkt streng, want zonder top-druiven geen top-wijn.
-
De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.Uitverkocht