Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château Palmer 2019

Bordeaux 2019 primeur

Uitverkocht

Snel Overzicht

Het is jammer dat we dit jaar de nieuwe Palmer niet konden proeven. Hopelijk komt daar snel verandering in. Palmer is voor ons misschien wel dé favoriet van de linkeroever. Deze wijn heeft het allemaal – hoewel we dat voor de 2019 nog niet zelf hebben kunnen ervaren. Maar de ronkende recensie van meesterproever Jane Anson laat er geen misverstand over verstaan: dit is heaven on earth. Kostbaar, maar dit jaar betaalbaarder dan ooit.
€ 226,00
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: origineel kistje van 6 of 12, bij origineel kistje van 3 meerprijs € 3 per fles

Proefnotitie

Jane Anson, Decanter 98/100: "Iris and violet aromatics swirl out of the glass. In the mouth, things are velvet in texture and packed with concentrated cassis puree and blackberry fruit, gentle spice, soft charcoal and sappy tannins, with the whole thing just slowly slowly expanding and building through the palate, tightening its grip as it reaches the close of play. The Palmer signature of energy and precision is here in spades, and altogether the wine is both measured and elegant, with textbook floral Margaux character, while being extremely juicy, creamy and enjoyable, with a mouthwatering salinity on the finish - up there with the very best vintages of this estate. Low SO2, as has been the case for a few years now in line with biodynamic principles. Back to normal yield this year of (a very welcome I would imagine) 45hl/ha. Harvest September 19 to October 19. 60% new oak, likely to be in barrels for the first year then large sized oak casks for the second year. 55% of overall production in the 1st wine." Drinking Window 2028 - 2042.

Interessante ontwikkelingen: Palmer is officieel biodynamisch, maar pakt door met het op natuurlijke wijze wijnmaken. Ten eerste werkt men alleen nog maar met de eigen natuurlijke gisten, en ten tweede wordt het gebruik van sulfiet serieus teruggebracht. Het jaar 2017 is het eerste jaar dat bij de alcoholische gisting geen sulfiet heeft gekregen. De eerste keer was pas na de malolactische gisting. Leuk detail: klaren met eiwit gebeurt met de biologische eieren van een bevriende kippenboer.

Aanvullende Informatie

Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) 54% merlot, 42% cabernet sauvignon, 4% petit verdot

Informatie over het domein

Dagelijkse leiding Thomas Duroux
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon