Château Palmer 2019
Margaux
Geweldige wijn van het zeer ambitieuze en vooruitstrevende Palmer. Veel aandacht voor het natuurlijke in de wijn: de biodynamische Palmer is een typische terroir Margaux. Bordeaux op z'n gaafst, en levendigst. Kan open, maar mag ook nog lange tijd verder rijpen.
Op voorraad
SKU
w03895
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Kistje van 6 flessen
Kleur
Rood
Artikelnummer
w03895
€ 380,00
Proefnotitie
Jane Anson, Decanter 98/100: "Iris and violet aromatics swirl out of the glass. In the mouth, things are velvet in texture and packed with concentrated cassis puree and blackberry fruit, gentle spice, soft charcoal and sappy tannins, with the whole thing just slowly slowly expanding and building through the palate, tightening its grip as it reaches the close of play. The Palmer signature of energy and precision is here in spades, and altogether the wine is both measured and elegant, with textbook floral Margaux character, while being extremely juicy, creamy and enjoyable, with a mouthwatering salinity on the finish - up there with the very best vintages of this estate. Low SO2, as has been the case for a few years now in line with biodynamic principles. Back to normal yield this year of (a very welcome I would imagine) 45hl/ha. Harvest September 19 to October 19. 60% new oak, likely to be in barrels for the first year then large sized oak casks for the second year. 55% of overall production in the 1st wine." Drinking Window 2028 - 2042.
Interessante ontwikkelingen: Palmer is officieel biodynamisch, maar pakt door met het op natuurlijke wijze wijnmaken. Ten eerste werkt men alleen nog maar met de eigen natuurlijke gisten, en ten tweede wordt het gebruik van sulfiet serieus teruggebracht. Het jaar 2017 is het eerste jaar dat bij de alcoholische gisting geen sulfiet heeft gekregen. De eerste keer was pas na de malolactische gisting. Leuk detail: klaren met eiwit gebeurt met de biologische eieren van een bevriende kippenboer.
Interessante ontwikkelingen: Palmer is officieel biodynamisch, maar pakt door met het op natuurlijke wijze wijnmaken. Ten eerste werkt men alleen nog maar met de eigen natuurlijke gisten, en ten tweede wordt het gebruik van sulfiet serieus teruggebracht. Het jaar 2017 is het eerste jaar dat bij de alcoholische gisting geen sulfiet heeft gekregen. De eerste keer was pas na de malolactische gisting. Leuk detail: klaren met eiwit gebeurt met de biologische eieren van een bevriende kippenboer.
Aanvullende informatie
Drinken bij | Châteaubriand, lamskoteletten, patrijs |
---|---|
Drinkjaren | 2025-2070 |
Druivensoort(en) | 54% merlot, 42% cabernet sauvignon, 4% petit verdot |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Over het domein
Omvang domein | 66 hectare |
---|---|
Eigenaar | Families Sichel en Mähler-Besse |
Dagelijkse leiding | Thomas Duroux |
Wijnmaker | Sabrina Pernet |
Adviseur | Eric Boissenot |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.