Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Clos du Jaugueyron Haut-Médoc 2017

Arsac

Op voorraad

Snel Overzicht

Vlaggeschip van onze wijnimport: Clos du Jaugueyron. Kleinschalig en biodynamisch. Spannende terroir-Bordeaux. Drink 'm bij Entrepot, De Klepel, Hartering, Kaagman & Kortekaas, Rijks, Vuurtoreneiland. Of thuis, dat kan ook. Zo transparant en levendig kan Bordeaux zijn.
  • Prijs € 29,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 28,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)

Proefnotitie

Harold Hamersma 21 februari 2022: "In Bordeaux en directe omstreken maken de wijnmakers zich zorgen over de alsmaar stijgende alcoholpercentages. Ook voor de 2020 oogst liggen er op verschillende locaties 14,5 tot soms 15 procent in het verschiet. Atypisch voor de regio. Wordt het rood plomp, lomp, vet, soms schreeuwerig dan wel anderszins te nadrukkelijk.

Hoe was het 'vroeger'? Ach, dan tikte zo'n flesje 12,5 tot hooguit 13 procent aan. Wanneer? Nog niet eens zo lang geleden: De Grote Hamersma heeft grote bordeaux in zijn keldertje liggen uit de jaren tachtig die voornoemde waarden niet ontstegen. Klassiek. Goed. Lekker.

Terug in de tijd? Het kan. Met Clos du Jaugueyron. Al vele oogstjaren van geproefd. Dit jaar al de 11e oogst op rij. Altijd keurig binnen de marges van de alcoholbeschaving presterend. Zodoende elegant, mild, met veel vers donker fruit, krachtig niet streng, verkwikkend en intelligent. Zoals we rood uit die contreien graag drinken. Uit een aantrekkelijk jaar dat niet eist dat er lang gewacht dient te worden. De cassis koel, de bramen best, de bessen zurend maar niet zeurend, de laurier en het vertier." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij rood vlees, boeren jongbelegen
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) 60 % Cabernet Sauvignon, 33 % Merlot, 7 % Petit Verdot

Informatie over het domein

Omvang domein 3,35 hectare
Eigenaar Michel Théron - Stéphanie Destruhaut
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon