Domaine de Fontbonau 2018

Domaine de Fontbonau 2018

Côtes du Rhône
Aanzet is vol en uitnodigend. Ja heeft gerijpt op hout maar dit valt helemaal samen met het rode fruit. Pittig gestructureerd zonder hardheid. Laurier en lengte. Dit staat als een huis. Compleet en overtuigend. Grote eetwijn. Zal zich op veel tafels thuisvoelen. Maakt graag vrienden.

Op voorraad

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doosje van 6 flessen
Kleur Rood
Artikelnummer w06743
Prijzen
  • € 33,00 bij aantal van 1
  • € 32,00 bij aantal van 6

Domaine de Fontbonau 2018

Onze eerste Rhône, en gevonden via Latour. Fontbonau is eigendom van jeugdvrienden Jérome Malet en Frédéric Engerer en wellicht dat sommigen die laatste naam herkennen: Engerer is vooral bekend als de baas van Château Latour.

In het noorden van de zuidelijke Rhône ligt Fontbonau, in de Drôme. Jérome en Frédéric gingen er in 2008 van start, meteen biologisch, en sinds 2018 ook biodynamisch. Certificaties van Demeter en Biodyvin volgden in 2022. Er is op het domein ook veel aandacht voor de biodiversiteit, zo wordt er naast wijn ook olijfolie en honing gemaakt.

De rode wijnen van Fontbonau zijn gemaakt van Grenache met Syrah, het wit is Roussanne met Viognier. Het zijn kenmerkende Rhônes, die heel fijn drinken. Ze zijn puur, direct en fris.

Het drinken van Château Latour is een hoogtepunt in het leven van de meeste wijnliefhebbers en het is ook wel logisch dat de eigen wijn van Latour-baas Frédéric Engerer goed is. Het is sowieso een wijn die we aan Bordeaux-fans aanraden.

Fontbonau is bio uit overtuiging, zoals de meeste van onze producenten. Het natuurlijk werken begint in de wijngaard en de rendementen zijn laag, tussen de 25 en 30 hectoliter per hectare.

Bij het wijnmaken is er zo min mogelijk interventie, er wordt gebruikgemaakt van eigen gisten, er wordt deels vergist met hele trossen, en er wordt weinig sulfiet gebruikt. In ieder geval niet tijdens de vergisting. Als het nodig is een mespuntje voor aanvang van de rijping (die op 1/3 tank, 1/3 op 'tweedehands' hout en 1/3 op foeder is), en bij het bottelen van de wijn.

De tweedehands vaten zijn overigens niet zomaar tweedehands vaten: de vaten voor de rode wijn komen van Château Latour, en de vaten voor de witte wijn komen van Château Grillet.

Aanvullende informatie

Drinken bij ratatouille; lamsbout met een rub van knoflook uit de knijper, rozemarijn en ansjovis; beef Wellington
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Druivensoort(en) 95% grenache, 5% syrah
Biologisch ja, biodynamisch
Alcohol 15%

Over het domein

Omvang domein 42 hectare
Eigenaar Jérome Malet en Frédéric Engerer
Wijnmaker Bertrand Degat

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.