Domaine Geschickt 6 Pieds Sur Terre 2018

Domaine Geschickt 6 Pieds Sur Terre 2018

Ammerschwihr
Klassieke Elzas-blend met 6 druiven.

Uitverkocht

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doos van 6 flessen
kleur Wit
Artikelnummer w06677

Domaine Geschickt 6 Pieds Sur Terre 2018

In de nazomer van 2016 sloeg Bolomey wijnimport haar kamp op in de Vogezen, om vanuit daar een voor ons onontgonnen wijngebied te gaan verkennen, de Elzas. Vooronderzoek leidde ons al snel naar Domaine Geschickt in Ammerschwir, waar de familie Geschickt sinds 1998 biodynamisch werkt. In 2012 werd de koers van het domein verder aangescherpt en zijn de wijnen nu natuurlijk (met geen toegevoegde sulfieten). We proefden de wijn samen met wijnmaker Fréderic Geschickt en waren meteen enthousiast.

Het meest opvallende deel van het Geschickt-terroir is de Kaefferkopf heuvel, die sinds 2007 de status van Grand Cru appellatie draagt. De 3 druivensoorten die hier aangeplant zijn – riesling, pinot gris en gewürztraminer – komen tot hun volle recht in een bodem van donkere aarde met veel calcium en magnesium. Ze staan bekend om hun elegantie en krachtige aroma.

De wijnen van Geschickt zijn wijnen om lang van te genieten, ze kunnen nog jaren blijven liggen en maken een prachtige ontwikkeling door. Een fles na een dag verder drinken is ook geen probleem, want ondanks het natuurlijke karakter zijn de wijnen met veel precisie gemaakt.

JKvW

Proefnotitie

Ziltige stenigheid. Citrus en steenfruit.

Aanvullende informatie

Drinken bij Elzasser zuurkool schotel, Aziatische gerechten
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Druivensoort(en) Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, in gelijke delen.
Biologisch Ja, naturel
Alcohol 14,5%

Over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Aurélie Fayolle & Arnaud Geschickt

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.