Julie & Toby Bainbridge Champ de Croix 2021
Toby Bainbridge is afkomstig uit Engeland. Tijdens z'n opleiding aan de landbouwschool deed hij een buitenlandse stage in de Loire, waar hij in aanraking kwam met de wijnbouw. Na het behalen van z'n diploma werkte hij een periode op een groot landbouwbedrijf in Oklahoma. Daar ontmoette hij z'n vrouw Julie. Na verloop van tijd trok Toby -met z'n kersverse echtgenote- terug naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn plan was om daar een landbouwbedrijf te beginnen. Dat is er niet van gekomen... Toen Toby naar de Loire ging om daar wijn voor z'n huwelijksfeest te gaan kopen kreeg hij direct een baan aangeboden bij een wijnboer!
Na enige omzwervingen kwam hij terecht bij "onze" Agnes en René Mosse, waar hij jarenlang werkte, en ervaring opdeed met biologisch en bio-dynamisch werken. Daarnaast begon hij vanaf 2007 langzaam maar zeker zijn eigen wijngaarden te bewerken en zijn eigen wijn te maken, vooral van het lokale druifje groslot (of grolleau). En natuurlijk volledig biologisch. Bewaarwijnen maken is niet zijn doel. Hij streeft naar eerlijke, pure drinkwijnen, die hij dan ook bottelt in doorzichtige flessen, afgesloten met een kroonkurkje. What you see is what you get! Hij filtert noch klaart zijn wijnen, en brengt ze op fles met wat natuurlijke koolzuur en zonder sulfiet.
Veel Groslot wijngaarden zijn inmiddels gerooid, maar Bainbridge heeft nog een akkertje met zeer oude stokken (= van nature zeer lage rendementen) weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij cabernet franc en natuurlijk chenin blanc. Toby heeft de palen en bedrading in de meeste wijngaarden verwijderd, de druivenstokken zijn nu "bush vines", en ze staan te midden van gras en wilde planten en bloemen. Een wijngaard is bij Toby een echte "wijntuin", boordevol leven. Insecten, vlinders, volgels.
Hij streeft ernaar eenvoudige wijn te maken, maar dan wel erg goede eenvoudige wijn. Mission accomplished!
Na enige omzwervingen kwam hij terecht bij "onze" Agnes en René Mosse, waar hij jarenlang werkte, en ervaring opdeed met biologisch en bio-dynamisch werken. Daarnaast begon hij vanaf 2007 langzaam maar zeker zijn eigen wijngaarden te bewerken en zijn eigen wijn te maken, vooral van het lokale druifje groslot (of grolleau). En natuurlijk volledig biologisch. Bewaarwijnen maken is niet zijn doel. Hij streeft naar eerlijke, pure drinkwijnen, die hij dan ook bottelt in doorzichtige flessen, afgesloten met een kroonkurkje. What you see is what you get! Hij filtert noch klaart zijn wijnen, en brengt ze op fles met wat natuurlijke koolzuur en zonder sulfiet.
Veel Groslot wijngaarden zijn inmiddels gerooid, maar Bainbridge heeft nog een akkertje met zeer oude stokken (= van nature zeer lage rendementen) weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij cabernet franc en natuurlijk chenin blanc. Toby heeft de palen en bedrading in de meeste wijngaarden verwijderd, de druivenstokken zijn nu "bush vines", en ze staan te midden van gras en wilde planten en bloemen. Een wijngaard is bij Toby een echte "wijntuin", boordevol leven. Insecten, vlinders, volgels.
Hij streeft ernaar eenvoudige wijn te maken, maar dan wel erg goede eenvoudige wijn. Mission accomplished!
Aanvullende informatie
Drinken bij | Vrolijke gelegenheden |
---|---|
Drinkjaren | nu tot 2028 |
Druivensoort(en) | pinot noir (100%) |
Biologisch | ja, vin naturel |
Over het domein
Omvang domein | 2 hectare |
---|---|
Eigenaar | Julie en Toby Bainbridge |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.