Carmes Haut Brion

Château Les Carmes Haut Brion

Alles is bijzonder aan dit domein. Dat begint bij de wijn, die zeer gezocht is, maar het gaat ook over het ongelofelijke gebouw van Philip Stark – blingbling kan ons gestolen worden, maar daar valt dit niet onder, dit is erg mooi, en functioneel. En het gaat over de mensen: de getalenteerde en aanstekelijke Guillaume Pouthier, drijvende kracht en brein achter veel wat we zien, en proeven, en zijn rechterhand Stéphanie Libreau, die de ontvangsten echt compleet en persoonlijk maakt. Iemand merkte op dat we wel eens het woord 'gaaf' op een wijn plakken, maar deze wijn is het ook echt. Carmes heeft ballen, karakter, levendigheid en een zekere tijdloosheid. Kan ook lang mee. De tweede wijn mag veel eerder open. Beide wijnen zijn best schaars, het is voor Bordeaux-begrippen een klein domein. En de vraag is groot.
Sorteer op
Le C des Carmes Haut-Brion 2019

Tweede wijn van house-favourite Carmes Haut-Brion. Ook hier relatief veel cabernet franc en - bijzonder in Bordeaux - whole bunch fermentation. Lenig en energiek.

Château Les Carmes Haut-Brion 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 158,50
In bestelling
Les Carmes Haut-Brion 2020
Verlate voorverkoop, max. 1 kistje van 6 per klant. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2023. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 190,00
In bestelling
Le C des Carmes Haut-Brion 2019 half flesje
Tweede wijn van Carmes Haut-Brion (19!), buurman van Haut-Brion. Klein domein met een zonder overdrijven waanzinnige winery die ontworpen is door Philip Stark. Alles straalt hier ambitie uit. De wijnen zijn stevig, overtuigend, intens, en tegelijk ongeforceerd. Whole custer fermentation, bijzonder voor Bordeaux. Maar wat overigens ook gebeurt bij persoonlijke favoriet Clos du Jaugueyron, sedert jaren reeds. Mits goed gedaan geeft het structuur zonder hardheid, en zeer expressief fruit. De Carmes staat als een huis, grote aanrader maar slechts beperkt beschikbaar, en de "C" is ook niet te missen. Ze zijn zeer goed bezig daar!
Le C des Carmes Haut-Brion 2019 MAGNUM
Le C des Carmes Haut-Brion 2019 MAGNUM
Uitverkocht

5 items

per pagina