Château Les Carmes Haut Brion

Alles is bijzonder aan dit domein. Dat begint bij de wijn, die zeer gezocht is, maar het gaat ook over het ongelofelijke gebouw van Philip Stark – blingbling kan ons gestolen worden, maar daar valt dit niet onder, dit is erg mooi, en functioneel. En het gaat over de mensen: de getalenteerde en aanstekelijke Guillaume Pouthier, drijvende kracht en brein achter veel wat we zien, en proeven, en zijn rechterhand Stéphanie Libreau, die de ontvangsten echt compleet en persoonlijk maakt. Iemand merkte op dat we wel eens het woord 'gaaf' op een wijn plakken, maar deze wijn is het ook echt. Carmes heeft ballen, karakter, levendigheid en een zekere tijdloosheid. Kan ook lang mee. De tweede wijn mag veel eerder open. Beide wijnen zijn best schaars, het is voor Bordeaux-begrippen een klein domein. En de vraag is groot.
Sorteer op
Le C des Carmes Haut-Brion 2018 Magnum
Release 18 november 2021 – Le C des Carmes Haut-Brion is de onbekende 2e wijn van cult Pessac Le Carmes Haut-Brion. Buurman van 1er cru Château Haut Brion. Net zoals voor de Grand Vin worden de druiven niet ontsteeld. Dit is een Graves met Bourgogne-achtige elegantie. Expressief, fris en zeer drinkbaar. Beperkt beschikbaar.
Les Carmes Haut-Brion 2020
Verlate voorverkoop, max. 1 kistje van 6 per klant. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2023. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 175,00
In bestelling

2 items

per pagina