Suduiraut

Château Suduiraut

Aan de voet van de Yquem heuvel ligt Château Suduiraut, een groot domein waarvan een kleine helft is beplant met druivenstokken. De overige deel bestaat uit bos en weilanden. Er wordt inmiddels bijna helemaal biologisch gewerkt, we hopen dat de laatste stap binnenkort genomen wordt, en dat we dan kunnen zeggen dat het domein geheel biologisch is, net zoals Guiraud. Suduiraut zou je een verwenwijn kunnen noemen, het is zo'n wijn die je teder inpakt met z'n fluwelen zoetheid, en door het spel van ragfijne zuren ook lekker blijft, en fijn drinkt. Lastig om een glas Suduiraut weg te zetten. In de selectie de bijzondere jaren 2005, 2009 en 2010.
Sorteer op
Château Suduiraut 2005
Deze 1982 ligt pas sinds medio 2024 in onze kelder, uiteraard rechtstreeks uit Bordeaux. Grootse wijn in optimale conditie. Top Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
€ 110,00
Château Suduiraut 2005
Net zoals de Suduiraut 2009 en 2010 is deze 2005 pas in 2022 in onze kelder beland. Grootse wijn in optimale conditie. Top Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
€ 80,00
Château Suduiraut 2010
Af-château aanbod: de flessen Suduiraut 2010 liggen nog op het château en komen in de loop van april naar Amsterdam. U kunt de wijn straks ook drinken bij Aan de Poel, bij Graphite, en bij Kaagman & Kortekaas, allemaal in Amsterdam. Of in Hoofddorp bij Restaurant Den Burgh. Flessen uit dezelfde stapel.
Château Suduiraut 2020
Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
€ 70,00
Château Suduiraut 2010 demi
"A masterpiece!" volgens Decanter. Nu of nooit!
Château Suduiraut 2009
De jaargang 2009 van Suduiraut is iconisch, met over the top proefnotities van de bekende wijnschrijvers. Vriend, Bordeaux-kenner en Suduiraut-fan Kees de Ru begint minstens een keer per maand over deze wijn. Gevraagd of ongevraagd. Omdat hij en wij niet alle flessen zelf kunnen opdrinken bieden we 'm ook aan. Haast is er niet, dit is prachtig en blijft prachtig. Als er straks wat overblijft kunnen onze (klein)kinderen nog lang op ons toasten.

6 items

per pagina