Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château Guillot Clauzel 2017

Pomerol

Op voorraad

Snel Overzicht

De laatste jaargang Guillot Clauzel van François Despagne.
  • Prijs € 60,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 59,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: origineel kistje van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij Rood vlees en aanverwante zaken
Drinkjaren 2022 - 2035
Druivensoort(en) 75% merlot en 25% cabernet franc

Details

Klein domein temidden van de illustere buren. Rijd vanaf Libourne omhoog dan kom je na Nénin bij Guillot Clauzel terecht. Iets hoger ligt Trotanoy, en sla je linksaf dan sta je bij Le Pin. Zoiets wordt wel aangeduid als een "little gem" maar je mag ook parel zeggen, of een ander leuk woord dat past. Nu inmiddels Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan (VCC) de wijnmaker is wordt dit mini-domein wat bekender, en terecht. Hoewel voorheen François Despagne de wijnmaker was, van Grand Corbin Despagne. Ook een groot wijnmaker, hoewel groot... wie François kent weet dat hij vooral groot in zijn daden is. Met Guillaume komt een nieuwe generatie aan het roer te staan, en zullen de wijnen wat lichter, eleganter worden, net zoals VCC dat is.

Het boek van Anson is natuurlijk geweldig, maar dat neemt niet weg dat er in de 1e druk ook wel eens een foutje is geslopen. Zo staat er dat Guillot Clauzel 12,4 hectare beslaat. Dat is 10 hectare te veel, de ware grootte (kleinte) is 2,4 hectare, wijngaarden met gravel op klei, op het zuiden gericht. Enfin, dit is wel een domein om in de gaten te houden.

Informatie over het domein

Omvang domein 2,4 hectare
Eigenaar Etienne Clauzel
Wijnmaker François Despagne (en vanaf de 2018 vintage: Guillaume Thienpont)
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon