Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Jasper Morris, Inside Burgundy

The Second Edition – expanded and completely revised

In bestelling

Snel Overzicht

Jasper Morris' compleet vernieuwde en flink uitgebreide tweede versie van het onmisbare Inside Burgundy. Vuistdik met 800 pagina's en 45 gedetailleerde kaarten, in kleur uiteraard. Voor de wijnliefhebber een bijkans niet te missen naslagwerk.
€ 79,00
 
  • Verpakking: beschermende boekverpakking; verzendkosten boek €5

Details

De Brit Jasper Morris MW is een van de grootste kenners van de Bourgogne: de terroirs, de wijnmakers, de wijnen. In 2010 zag het doorwrochte Inside Burgundy het levenslicht, een boek dat wij als importeur altijd binnen handbereik hebben. Nu, in 2021, is de volledig herziene en uitgebreide tweede editie uitgekomen, nog lijviger dan de eerste editie. Inside Burgundy is uitgegeven door Berry Bros. & Rudd, evenals het onmisbare Inside Bordeaux van Jane Anson.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: 800 gebonden pagina's over de Bourgogne

Dit encyclopedische en tegelijk persoonlijke werk (bijkans 'levenswerk') is de optelsom van kennis die insider Morris gedurende decennia is opgedaan. In deze Second Edition beschrijft hij meer dan 1200 wijngaarden en 300 wijndorpen, en bespreekt hij ongeveer 700 domeinen. Deze enorme klus kon hij alleen klaren omdat zijn eigen huis ook in de Bourgogne staat.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: kaart van Clos Vougeot, met alle eigenaren

Inside Burgundy is net zoals Inside Bordeaux een boek om eindeloos in te dwalen. Geïnspireerd te raken, ontdekkingen te doen. Feiten op te zoeken die nergens anders te vinden zijn. Te smullen van de gedetailleerde kaarten.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: Morey-St-Denis, informatie per wijngaard, en de kaart

Het boek kent twee startpunten: om te beginnen het terroir – vandaar de kaarten, vandaar de beschrijvingen per wijngaard – en als tweede de wijnmaker en zijn aanpak, zijn filosofie. Het zijn die twee zaken die primair de karakteristieken van een wijn bepalen.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: detailkaart van het Chablis-gebied

Op het eerste gezicht lijken de kaarten op die uit de eerste editie van het boek, maar alle zijn in deze tweede editie geactualiseerd, en hier en daar ook uitgebreid. Er zijn ook 6 nieuwe kaarten waarop voor belangrijke Premier en Grand Cru wijngaarden in detail is aangegeven (ingetekend) wie de eigenaren zijn.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: kaarten van Savigny- & Chorey-lès-Beaune

Inside Burgundy is een standaardwerk dat in de kast van een Bourgogne-liefhebber niet kan ontbreken. Het kan natuurlijk wel, maar het is niet zo logisch. En de liefhebber van mooie Bourgognes zou zichzelf ook tekort doen. En dat voor de prijs van één mooie Premier Cru.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: kaart van de karakteristieke Corton-heuvel

Een tip: dit boek is natuurlijk ook een ideaal cadeau voor een wijnvriend of -vriendin. Via onze site kunt u het boek direct als cadeau aan iemand toesturen, met een persoonlijke boodschap erbij. Het wijst zich allemaal vanzelf in de checkout.

Jasper Morris Inside Burgundy book Inside Burgundy: Chablis
De komende maanden zijn er recensies te verwachten over deze nieuwe editie van Inside Burgundy. Zodra die er zijn zullen we die hier laten zien. Zie hier wel vast de reactie van een goede klant (31 augustus 2021): "Zelden zo'n goed gerubriceerd boek, tot op detailniveau, gezien. Kan het moeilijk wegleggen."
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon