Loire

Loire

Sorteer op
  • Domaine Mosse Bisou 2023
    Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.
    JKvW
  • Domaine Mosse Magic of Ju-Ju 2024
    Intense, spatzuivere (bio-dynamische) blend van chenin blanc en sauvignon blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren.
  • Domaine Mosse Arena 2023
    De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2023
  • Domaine Mosse La Joute 2020
    Blend van chenin blanc en chardonnay. Van terroir kleiïg terroir met quarts, en dat op een fundament van leisteen. Traag worden de druiven geperst en het sap loop direct de barrique in. Daar vindt de vergisting plaats, met eigen gisten uiteraard, dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden. De 'malo' volgt vanzelf. Acht maanden rust de wijn, er wordt in die tijd niets mee gedaan.
  • Hervé Villemade Les Ardilles 2022
    Liefhebbers van de Jura: eat your heart out! Zowel in kleur als geur doet deze wijn denken aan poulsard uit deze streek: heel licht transparant rood, wilde cranberries en frambozen in de neus. In de mond lijkt hij meer op voorgaande jaren, klasse pinot met vrolijke rand van de gamay. Elegante landelijkheid. Rijp en fris. Super puur en drinkbaar.
  • Hervé Villemade Sauvignon 2024
    Baf! Raak. We zochten een gave sauvignon, en we vonden er een. Dit is delicaat, natuurlijk en zacht, wel sauvignon maar niet zo in-your-face, helemaal goed. En dat voor deze prijs.
  • Orléans blanc Cuvée Non Filtré
    Het pure Chardonnay fruit zonder houtrijping. "Strak en slank als een fraaie chablis, maar dan betaalbaar". Behalve ongefilterd is ook deze cuvée ook met zo min mogelijk sulfiet gemaakt. Resultaat: nog lekkerder dan ie al was! Xavier Auerbach: "Dangerously drinkable. Excellent value."
  • Julie & Toby Bainbridge Les Jongleurs 2024
    Superfrisse, levendige puur-natuur-chenin blanc van 60 jaar oude stokken. Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol!
  • Hervé Villemade Bovin rouge 2024 1L
    Gulzige vin de soif. Op de fles de aanwijzing À BOIRE D'UNE TRAITE. Villemade heeft 'm daarom in een literfles gestopt, verstandig. Vriendenwijn. Top bij een biggetje, bij dat jonge lillende vet, gemarineerd en daarna zacht en vlijtig geroosterd boven een vuurtje berkenhout. Zorg voor een tweede fles.
  • Hervé Villemade Les Acacias 2022
    Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
  • Domaine Mosse Moussamoussettes 2024
    Aanstekelijke pétillant naturel van grolleau, gamay en cabernet franc. Loop een essentiële wijnbar in Parijs binnen, en ze schenken Mosse. Schenk thuis een glas in voor uw geliefden, en u zult versteld staan hoe snel er moet worden bijgevuld. Vloeit als bergwater. Gevaarlijk makkelijk.
  • Domaine Mosse Rosé Apéritivo Vermouth 2022
    Vermout Rosé Apérativo van domaine Mosse is binnen. PRECIES op tijd voor een glas in de zon met of zonder ijs met een sinaasappelschil. Een Cabernet Franc rosé versterkt met brandy die gedestilleerd is op de lie van Chenin Blanc. Daarna geinfuseerd met szechuanpeper, kina, steranijs, boekweit, cacao nibs, citrusvruchten en absint.
    € 24,00
  • Hervé Villemade Montcrochet 2022 magnum
    Was een zomerhit bij Glouglou en dat terwijl Montcrochet niet eens heel ruig is. De wijn is vooral ontspannen en zacht van aard. Gebruikt het glas ongevraagd als hangmat. Doe de wijn daarom een plezier en neem een wat groter, breder glas. Ligt beter. Een kwart van de blend komt van de uiterst obscure druif Sauvignon Rose, zonder accent aigu.
  • Domaine Mosse Davids 2022 magnum
  • Domaine Mosse Davids 2022
  • Julie & Toby Bainbridge Suki Suki 2024
    Cabernet Franc rosé met een knipoog naar Duitse Kabinett: licht, sappig en speels met een klein zoetje in de afdronk. Fris rood fruit, levendige zuren en een doordrinkbaarheid waar je blij van wordt.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini rouge 2023
    Drinkt zalig. Gemaakt van grolleau, syrah, en cabernet franc. De ‘nieuwkomer’ in de mix is de Syrah. Normaal vind je die vooral terug in de zuidelijke Rhone waar de zon wat meer schijnt. Het klimaat wordt steeds meer een uitdaging voor wijnmakers maar het biedt ook kansen Syrah in de Loire. Syrah zorgt voor een beetje extra structuur in de wijn, een vleugje zwarte olijf en een beetje pit. Zwart fruit, sappig, niet te rijp en zeker niet te groen. In balans.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini blanc 2023
    2023 was een moeilijk jaar voor de Hodgsons, het was warm en nat. Een feest voor de schimmels maar niet voor de druiven. Daarom besloten Mai en Kenji om de druiven voor Faia 2022 en Faia 2023 bij elkaar te voegen. Het eerste deel gerijpt op houten vaten en het tweede op amforen. Een gouden huwelijk met een geheel bijpassend label, speciaal voor deze editie.
  • Hervé Villemade Gamay 2020
    Denk aan Villemade, wat ze kunnen, en denk aan Gamay, wat het kan zijn. Of wat je wil dat het is. Je krijgt precies wat je denkt: een super sappige Gamay met bijna knapperig fruit, top gemaakt en harmonieus, glouglou maar toch ook neigend naar grote-mensen-wijn want het heeft ook wel stevigheid. Meer dan de Bovin. Lkkr!
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Hervé Villemade La Bodice 2022
    Het leuke van wijnimporteur zijn is dat je af en toe kan zeggen: 'goh wat lekker, doet u maar een pallet'. Bodice '22 was zo'n wijn. Er zit nogal veel sauvignon blanc in, maar de sommeliers, die meestal toch goed kunnen proeven, zijn steevast verbaasd over. De neus is spannend tropisch, met een soort van koele mist van kruidigheid en comfort. Klinkt misschien wat zweverig maar geloof ons: steengoed wijn.
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Les Monts de Juchepie 2022
  • Les Churelles de Juchepie 2021
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Domaine Vincent Carême Vouvray Brut Nature 2022
    Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt al sinds 2015 als brut nature - zonder dosage - gemaakt, maar pas vanaf dit jaar als dusdanig gelabeld. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
    "Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En wijlen Nicolaas Klei meende: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst. Biologisch, sappig en puur. Zo zien er het heel graag.
  • Complémen'terre Muscadet NoLem 2022
    De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in zandsteen en klei staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
  • Complémen'terre Muscadet Croix Moriceau 2023
    Croix Moriceau is het instapmodel van Complemen'terre. De Melon de Bourgogne-druiven waar deze wijn van is gemaakt groeien op orthogneiss, een vulkanisch metamorf gesteente, kenmerkend voor de regio. Het brengt het beste wat Muscadet te bieden heeft in de wijn naar boven: frisse zuren, sprankelende mineraliteit en precies voldoende rijpheid.
  • Julie & Toby Bainbridge Pas de Bourrée 2023
    Superfrisse, levendige puur-natuur-grolleau gris van jonge stokken. Zeldzaam in de regio, wordt meestal rosé van gemaakt. Een kruidige stijl die heerlijk is bij het eten.  Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol! Let op: serieus ongefilterd!
  • Orléans rouge Cuvée Non Filtré
    Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met slechts een mespuntje sulfiet. En met een 'eigen' etiket van de hand van graficus Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn. Al 100 jaar favoriet bij ons.
  • Hervé Villemade Cheverny Blanc 2023
    Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay.
  • Mai & Kenji Hodgson Les Aussigouins 2019
    Loepzuivere chenin van kleibodem uit het dorpje Montbenault.
  • Mai & Kenji Hodgson Faia 2022
    Faia is de oude Latijnse naam voor Faye d'Anjou. Hier groeien de druiven voor deze wijn op de kenmerkende stijle leisteenhellingen. Steengoeie chenin: zuiver, zinderend, zinnenprikkelend.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022 magnum
  • Hervé Villemade Les Acacias 2014
    Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar op het domaine gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
  • Domaine Mosse Chenin 2023
    Intense, spatzuivere (bio-dynamische) chenin blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren. Twee jaar gerijpt op het domein en dit jaar gebotteld.
  • Jean François Mérieau Touraine Sauvignon L'Arpent Vaudons 2021
    Top allround sauvignon. Laat menig Sancerre huilend in de kou staan. Dit is compleet, zacht, langer dan verwacht, en ligt ontspannen in het glas. Schenk 'm ook aan sauvignon-haters, als ze eerlijk zijn dan zeggen ze dan "Goh, wat verrassend!" of woorden van gelijke strekking. We snappen die draai, komt door het werk van Mérieau.
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2022
    € 32,00
  • Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2022
    Vrolijk stemmende en bruisende dans van Grolleau en Cabernet Franc. De helft direct geperst, de rest is een rosé de saignée. Dégorgement na 15(!) maanden rijping. Rank, droog, fris, zuiver. De kracht van eenvoud. Door deze wijn lopen feestjes nog wel eens uit.
  • Domaine Mosse Arena 2022
    De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
  • Domaine Mosse Le Rouchefer 2022
    Weelderig en uitbundig, rijk en complex. Off dry. Zacht. Niet te koud drinken, en in grote glazen. Van speciaal terroir met een ondergrond van leisteen. Lage rendementen (20 hl/ha).
  • Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
    Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2022
    Rijke Vouvray (van 70 jaar oude stokken) die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Bijna droog, en die delicate molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2022 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien.
  • Domaine de l'R Chinon SO2 2022
    De sulfietvrije Chinon van Fred Sigonneau. Deze jaargang 2022 was bij binnenkomen wat ruig maar begin 2025 tot rust gekomen. Wat moet ik me daarbij voorstellen is uw vraag? Rijpe rode paprika, kleine rode en paarse besjes, pittige zuren - daar moet je van houden - en heel veel spanning.

Items 1-50 van 67