alles

Sorteer op
La Maison Romane Savigny les Beaune 1er cru Aux Clous 2022
In het zijdal van Savigny ligt Aux Clous, het is een van de meest westelijk gelegen 1er crus. Aux Clous (kleine 10 hectare) ligt op het zuiden, op de Bois Noël heuvel. Van dit klassieke terroir maakt Oronce de complexe edoch sappige en minerale Bourgogne.
Speciale prijs € 80,00 Normale prijs € 88,00
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2022
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf. Speelt in dezelfde competitie als DPR.
Speciale prijs € 100,00 Normale prijs € 110,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2022
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
Speciale prijs € 54,00 Normale prijs € 59,00
La Maison Romane Côte de Nuits Villages blanc 2022
Chardonnay afkomstig uit Comblanchien van de wijngaard Le Monts de Boncourt. De overdaad aan kalksteen in de bodem vertaalt zich naar een ragfijne mineraliteit in de wijn. Bomvol energie en gemaakt in een heel licht oxidatieve stijl is dit een wijn die zowel nu als in de toekomst een glimlach op je gezicht tovert.
Speciale prijs € 54,00 Normale prijs € 59,00
La Maison Romane Savigny-lès-Beaune Les Godeaux 2022
Les Godeaux (7,5 hectare) ligt aan de noordkant van Savigny-lès-Beaune, hoog in de Combe d'Orange. Oriëntatie van de wijngaard is pal zuid. Delicate parel van minder bekende herkomst. Licht. Mespuntje sulfiet (minder dan 10 mg/L) tijdens racking, 3 maanden voor botteling. Drink 'm bij Restaurant De Kas in Amsterdam.
Speciale prijs € 54,00 Normale prijs € 59,00
La Maison Romane Bourgogne rouge 2022
Een instapcuvée zoals ze allemaal zouden moeten zijn: slank en lening met verkwikkende framboosjes, tikje kruidigheid en rozen. Veel comfort dus maar door ruim voldoende zuren blijft de wijn spannend. Smaakt naar meer wat ons betreft, maar helaas zijn de wijnen schaars. 100% whole bunch, oud hout, druiven uit Meloisey, ten noord-westen van Volnay en Pommard.
Speciale prijs € 35,00 Normale prijs € 38,00
La Maison Romane Hautes Côtes de Nuits blanc 2022
Oronce heeft weinig wit. Maar wat ie heeft overtuigt. Uitbundige neus. Rijp. Anijs. Zacht. Verleidelijk. Jong gistig en broodachtig. Gerijpt op 1 jaar in oude barrique. Voorspelling: die wordt met enige rijping nog spannender. Net zoals de rode Hautes Côtes de Nuits is deze wijn te drinken bij Café Wu.
Speciale prijs € 38,00 Normale prijs € 42,00
Domaine de la Touraize Savagnin Terres Bleues 2021
Plot van 0,70 hectare. Blauwe mergel. Noordwest gericht. Hoogte: 300 m.
Domaine de la Touraize Arbois Blanc Chardonnay Ammonites 2020
Plot van 0,80 hectare. Rijk grind op mergel. Op het zuidwesten gelegen heuvel. Hoogte: 350m.
Domaine de la Touraize Arbois blanc les Moulins 2019
Deze Jura blend komt van één klein terroir van blauwe mergel, het stenige "Petit Curoulet", met stokken van tussen de 20 en 60 jaar oud. Heeft 18 maanden gerijpt op z'n gist-resten. Ongefilterd. Spannend.
Domaine de la Touraize Arbois Chardonnay en Flandre 2021
Plot van 1 hectare. Kalkhoudende klei. Noordoost georiënteerd. Hoogte 310 m.
Domaine de la Touraize Arbois Chardonnay les Voisines 2021
Chardonnay van 4 hellingen, 18 maanden gerijpt op z'n gist-resten. Ongefilterd. Uitnodigend. Natuurlijke schoonheid met klassiek gezicht.
Fond Cyprès La Syrah de la Pinède 2019
"Van een oprechte onbevangenheid. Droombramen. Kordate kersen. Pruimen. Soepel sap. Peperigheid. De zwoelheid die grote noordelijke Rhônes hebben. Truffeltrilling. Zwoele omarming van de smaakpapillen. Zeer goed." Aldus Hamersma die jaargang 2016 een 9,5 gaf. Iets aan toe te voegen? Nou dat we 'm zelf graag drinken, maar die kent u nu wel (hoewel het wel zo is).
Fond Cyprès Cyprès de Toi Blanc 2023
Voor deze jaargang zijn de chardonnay druiven ingekocht bij een bevriende (biologisch werkende) wijnboer. Net als vorige jaargangen erg doordrinkbaar!
Jean François Mérieau Touraine Sauvignon L'Arpent Vaudons 2021
Top allround sauvignon. Laat menig Sancerre huilend in de kou staan. Dit is compleet, zacht, langer dan verwacht, en ligt ontspannen in het glas. Schenk 'm ook aan sauvignon-haters, als ze eerlijk zijn zeggen ze dan "Goh, wat verrassend!" (En als het sauvignon-haten een ego-ding is zullen ze dat alleen maar denken).
Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2022
€ 32,00
La Lence de Fontbonau 2021
Verleidelijk frisse neus met hint van hout. Denk ook aan ketsend vuursteen, en aan steenfruit. Gepeperd. Dan sappig, vloeibaar en met fijne zuren. Anijs. Nu wit fruit ook. Complete wijn, fijne spanning maar licht verteerbaar. Lekker wit om bij te eten.
Frank Phélan 2016 demi
Okay, zie hier alle vinkjes waarom dit koopwaardig is. Een geweldig domein: Phélan Ségur. Twee: een geweldig jaar, 2016. Drie: een tweede wijn, dus leuker geprijsd en sneller te drinken. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
€ 65,00
Frank Phélan 2016 demi
Okay, zie hier alle vinkjes waarom dit koopwaardig is. Een geweldig domein: Phélan Ségur. Twee: een geweldig jaar, 2016. Drie: een tweede wijn, dus leuker geprijsd en sneller te drinken. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
Les Chaux de Fontbonau 2018
Zonnige tweede wijn van Fontbonau. Delicaat hout en goed rijp fruit. Kruidig – peper, laurier – en met een opvallende lengte. Allround rood, lekker direct van karakter en met een prettige frisheid. Niets moeilijks, en vooral goed bij eten.
Château Roquefort 2022
De witte Roquefort was een van de eerste wijnen van Bolomey Wijnimport, duidelijk een blijver. Is dan ook veel wijn voor z'n geld. Inmiddels wordt de wijn biologisch gemaakt dus blijft ie perfect is ons assortiment passen. Je zou Roquefort een allemansvriend kunnen noemen. Het is sowieso een super sympathiek domein.
Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
Vrolijk stemmende alsook vrolijk gestemde danseres van grolleau en cabernet franc. 50% direct geperst, 50% rosé de saignée. Dégorgement na 15 maanden. Rank, droog, fris. En loepzuiver, dit is de kracht van eenvoud. Hamersma 9- Over jaargang 2020).
Julie & Toby Bainbridge Odette 2022
Chenin Blanc sec 2022 Vin de France
Alice Beaufort Vin effervescent Gewürztraminer Brut 2020
Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 99,00
Domaine Mosse Arena 2022
De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022
Domaine Mosse Le Rouchefer 2022
Weelderig en uitbundig, rijk en complex. Off dry. Zacht. Niet te koud drinken, en in grote glazen. Van speciaal terroir met een ondergrond van leisteen. Lage rendementen (20 hl/ha).
Domaine Mosse La Joute 2020
Blend van chenin blanc en chardonnay. Van terroir kleiïg terroir met quarts, en dat op een fundament van leisteen. Traag worden de druiven geperst en het sap loop direct de barrique in. Daar vindt de vergisting plaats, met eigen gisten uiteraard, dat hoeven we eigenlijk niet te vermelden. De 'malo' volgt vanzelf. Acht maanden rust de wijn, er wordt in die tijd niets mee gedaan.
Champagne Barrat-Masson Grain d'Argile 2019
Uit de zuidelijke Sézannais, chardonnay-land bij uitstek. Toch zit er in deze Grain d'Argile ook een flink deel pinot noir. Sap afkomstig uit 2020 (70%) en 2019 (30%). De chardonnay geeft de wijn een hartige en gulle start, waarna de pinot noir naar voren komt met met knapperige rode besjes en kruidigheid. Comfort in een glas. Zero dosage.
Domaine de la Bongran Macon Clessé Cuvée Botrytis 1994
De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
€ 179,00
Domaine de la Bongran Macon Villages Cuvée Botrytis 2010
De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
€ 129,00
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée Levroutée 2017
De zeldzame Cuvée Levroutée, een soort “super- cuvée” van nóg later en rijper geplukt fruit (rendement 15 hl/ha). Deze Levroutée wordt gemiddeld eens per 3 à 4 jaar gemaakt (en heeft ook wat botrytis).
Alice Beaufort Cuvée des Copains 2019
Alice Beaufort, "Grande Charme" blanc 2015 Vin de France
Heftige, uiterst expressieve puurnatuurwijn van 75% chardonnay en 25% pinot noir. Als een champagne zonder de bubbels.
Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Alice Beaufort Rosé brut 2014
Alice Beaufort Rosé brut 2014
Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2022
De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
Domaine Uchida Phéromone blanc élevage 2022
Vin de France, van sauvignon blanc en sauvignon gris. Langere rijping, ongefilterd en intens. Mooi levendig en natuurlijk. Osamu schrijft: "My only advise is to enjoy it in a relaxed atmosphere as it has been produced purely for pleasure." Wij sluiten ons bij dat advies aan. Max. 3 flessen per klant.
Mas de Janiny Le Temps des Gitans Syrah Bag in Box 5L
€ 190,00
Mas de Janiny "Le Temps des Gitans" Syrah 2020
Hoe glouglou kan een syrah zijn? Zo dus, zoals deze. Makkelijk, lekker, rond, fris, natuurlijk. Ideale wijn in alle opzichten. Ook nog eens super betaalbaar. Nicolaas Klei: "de huiswijn van mijn dromen."
Château de Fieuzal rouge 2016
Een van de grotere domeinen in Pessac-Léognan. Er wordt zowel wit als rood gemaakt. Mooi in balans met donker fruit (cassis), stenige mineraliteit, sigarenkistjes.
€ 55,00
Frank Phélan demi
Tweede wijn van Château Phélan Ségur. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
Château Capbern 2017
Geweldige waar-voor-je-geld wijn, al jaren onder de radar. Wijngaarden flankeren de andere 2 Saint-Estèphe sterren Meyney en Phélan Ségur, die ook boven hun gewichtsklasse boksen. Dezelfde eigenaar als Calon Ségur.
Mas de Janiny Le Temps des Gitans rouge 2019 Bag in Box 5L
Vrolijke 100% carignan. Hamersma: "Opgewonden rode vruchtjes. Onvermoeibaar. Onverveelbaar. Koel drinken. Zelf feestvieren. En in schaterlachen uitbarsten als je de prijs ziet." Sluiten we ons bij aan. In het FD raadt Hilary Akers dit doosje aan.
€ 44,00
Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
Domaine de l'R Cinq Elements
Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan. Hamersma 9- voor de 2019.
Les Churelles de Juchepie 2020
Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

Les Monts de Juchepie 2021
Rijpe peer en abrikoos domineren de neus in deze jaargang 2021. Bij het proeven in de laatste dagen van 2023 is de wijn nog wat jong, maar geef 'm wat lucht - of leeftijd - en je likt het glas leeg.
Domaine Uchida Rosa 2022
In 2022 geen Miracle (Linas: 0,6 hectare cabernet sauvignon) en Mélodie (Stade: 0,4 hectare merlot) maar Rosa, waar deze wijngaarden samenkomen tot een assemblage met 80% cabernet en 20% merlot. Eigen gisten, minimaal sulfiet. Ongefilterd en ongeklaard. Gerijpt in oude vaten van 500 liter, en 10% in amfoor.