alles

Sorteer op
Domaine Uchida Rosa 2022
In 2022 geen Miracle (Linas: 0,6 hectare cabernet sauvignon) en Mélodie (Stade: 0,4 hectare merlot) maar Rosa, waar deze wijngaarden samenkomen tot een assemblage met 80% cabernet en 20% merlot. Eigen gisten, minimaal sulfiet. Ongefilterd en ongeklaard. Gerijpt in oude vaten van 500 liter, en 10% in amfoor.
Domaine Geschickt Crémant d'Alsace Brut Nature
Neus heel opwekkend, hint gele appel. Romige, kruidige blend van pinot noir en pinot auxerrois. Best een beetje oppassen, dat je niet te snel drinkt, want daar nodigt deze Brut Nature (geen toevoegde suikers) best wel toe uit. Weer zo'n verrassend fijne wijn van Geschickt, van wie we inmiddels veel cuvées in huis hebben, de ene nog spannender dan de andere. Uit Ammerschwihr.
Domaine Geschickt Riesling 2022
Domaine Geschickt Riesling 2022
Champagne Georges Laval Garennes 2020 Extra Brut
Van pinot meunier uit Chambrecy, ten noorden van Cumières. 60% meunier plus 20-20 pinot noir en chardonnay. 85% van deze Champagne bestaat uit vin de réserve uit de jaren 2013-2020, 15% komt uit 'basisjaar' 2021. Vergist en gerijpt op oud eiken.
Domaine Bruno Bienaimé Savagnin 2020
Danst meesterlijk koord tussen de wereld van klassieke Jura, en de ruigere wereld van het natuurlijk wijnmaken. Wat een feest dit. Wat een diepte en complexiteit, en wat een drinkbaarheid tegelijkertijd. Helaas schaars.
€ 75,00
Domaine Bruno Bienaimé Pinot Noir 2020 Magnum
Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2020 is dat de Pinot Noir. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 30 magnums. Maximaal 1 Magnum per klant.
€ 175,00
Domaine Bruno Bienaimé Trousseau 2020
Zeer kleine allocatie dit jaar. Maximaal 1 fles per klant. Geef deze wijn tijd en lucht!
€ 65,00
David Butterfield Nuits Saint Georges 2021
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2021
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2021 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Saint-Romain 2018
De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.
David Butterfield Meursault 1er cru Les Charmes 2020
Afkomstig van een mooi perceel in Les Charmes-Dessous. Nog wat gesloten op dit moment; een slapende reus. Voller en geconcentreerder dan de Meursault villages. Rijp, bijna zoetig fruit. Mondvullend. Schitterende zuren zorgen voor evenwicht. Lange afdronk met rijp fruit, zuren en mineraliteit. Een top Charmes!
€ 143,00
David Butterfield Meursault 2018
Overtuigende Meursault met een fijne combinatie van verleiding en frisheid. Geen overdaad aan hout, of juist aan zuren. Dit zit er mooi tussenin. Ook een Meursault die snel open kan. Er zijn er genoeg die eerst jaren nodig hebben om in vorm te komen. Niets mis mee, maar David kiest ervoor een Meursault te maken die jong al gewoon heel lekker en levendig is.
Alice Beaufort Gewürztraminer pétillant
Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
Champagne Emmanuel Brochet Rosé de Saignée 2020
Net zoals de Mont Benoit een bij uitstek ambachtelijke Champagne. Het meest kleinschalige domein waarmee we werken, super sympathiek en de wijnen zijn vooral super lekker. En gezocht. Meeste aanvragen komen van internet afspeurende liefhebbers uit het buitenland, maar onze mini-allocatie is natuurlijk voor Nederland bedoeld. We do not ship this wine abroad.
€ 108,00
Champagne Emmanuel Brochet Le Mont Benoit 2020
Noem het ambachtelijk. Zelfs het etiket heeft Emmanuel eigenhandig gemaakt. Geen bling-bling, wel een complete fiche technique op de voorkant. Zeer fijne, super zuivere en intense Champagne, van eigen gisten. Schaars, maximaal 1 fles per klant. We do not ship this wine abroad.
€ 85,00
Frédéric Cossard Saint-Romain Combe Bazin 2022
Combe Bazin is het eigenzinnige zusje van de outgoing Bigotes. Ontbeert het minzame van de Puligny. Maar o zo spannend en inspirerend. Transparant en mineraal materiaal. Verheffend. Een van de favoriete wijnen van Auke van Glouglou, spreek hem er op aan. Of hef met hem het glas: Glouglou, Tweede Van der Helststraat 3.
Aurélien Verdet Hautes-Côtes de Nuits Le Prieuré blanc 2022
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2022
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. Drink de 2021 onder meer bij Parlotte.
Aurélien Verdet Bourgogne rouge 'En Lutenière' 2022
Van de wijngaard Lutenière gelegen in de gemeente Vosne-Romanée maar niet de appellation Vosne-Romanée. Doet er wel in alles aan denken.
Domaine Mosse Le Jazz et la Java 2022 magnum
Domaine Geschickt GC Kaefferkopf "Purberg" 2021
Oranje wijn met 30 dagen schilcontact. 80% gewürztraminer, 20% riesling, afkomstig van het perceel Purberg in de grand cru Kaefferkopf waar de bodem wordt gedomineerd door kalksteen en klei. Dit is eigenlijk Schlouk on steroids! Na het persen heeft Cantillon, de legendarische gueuze-brouwerij uit Brussel, de druiven gebruikt om een prachtig bier te maken.
Domaine Geschickt Pinot Noir 2022
Ons meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje (witte) Geschickts vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir (14 maanden rijping op vat) heeft net als de witte Geschickts een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
Domaine de la Touraize Pétillant Naturel de Savagnin Les Dix Bulles 2020
Een 100% Savagnin petnat zie je niet vaak. Wij dronken deze bubbel voor het eerst bij de Touraizes thuis tijdens een driegangenlunch na een lange dag oogsten. Dorstlessend, fris en een randje zilt. Precies wat je wil op zo'n moment.
Domaine de la Touraize Crémant du Jura blanc 2018 Extra Brut
Deze crémant is heel zacht, van druiven die van zichzelf een volle rijpheid hebben. Daarom was ook geen ook geen grammetje dosage nodig.
Domaine de la Touraize Savagnin Oxydatif 2018
Proefnotitie ergens genoteerd maar kan 'm niet vinden. Maakt niet uit want ik weet dat dit een van de lekkerste, meest bijzondere wijnen is die ik de afgelopen tijd proefde. Gaat een eind richting Vin Jaune, maar dan met de levendigheid van een jonge wijn. Enorm feest. Leuk ook om aan mensen voor te zetten die ooit besloten hebben niet van oxidatief te houden. Kans groot dat ze gaan wankelen, of omgaan. En als het niet zo is, dan zijn ze voor altijd voor de oxidatieve zaak verloren. Geeft niet, dan hebben u en ik weer meer.
Domaine de la Touraize Arbois Trousseau les Corvées 2018
Zoet-hartige trousseau van de beroemde Corvées wijngaard. Hier kun je flink en stevig tegenaan eten. Rijp, soepel en spraakzaam. Landelijk en direct. Makkelijk en lekker.
Domaine de la Touraize Arbois Côtes à Côtes 2022
Voor ons een nieuwe cuvée van de Touraizes: de Côtes à Côtes 2022. En ook meteen een nieuwe favoriet. Lichtrood van kleur en zacht qua structuur. Een blend van pinot noir en trousseau gerijpt op amforen. Het elegante van pinot noir met de rode bessen van trousseau resulteren in een ijzersterk huwelijk.
Domaine de la Touraize Arbois Côtes à Côtes 2022 magnum
Voor ons een nieuwe cuvée van de Touraizes: de Côtes à Côtes 2022. En ook meteen mijn persoonlijke favoriet. Een blend van Pinot Noir en Trousseau gerijpt op amforen. Het elegante van Pinot Noir samen met stevige rode bessen van Trousseau resulteren in een verdomd goed huwelijk. MB
Domaine de la Touraize Arbois Ploussard la Cabane 2020
Eindelijk een Ploussard, of Poulsard, kan ook. Favoriete druif (met groslot). Dit jaar iets steviger dan vorig jaar, maar daarom zeker niet minder lekker. Waar hij eerder wat rokerig was en de nadruk lag op het rode fruit, ligt die nu meer op het zwarte fruit met een vleug laurier.
Domaine de la Touraize Arbois Ploussard la Cabane 2022 magnum
Eindelijk een Ploussard, of Poulsard, kan ook. Favoriete druif (met groslot). Dit jaar iets steviger dan vorig jaar, maar daarom zeker niet minder lekker. Waar hij eerder wat rokerig was en de nadruk lag op het rode fruit, ligt die nu meer op het zwarte fruit met een vleug laurier.
Hervé Villemade Cheverny Blanc 2022 magnum
Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
Domaine Mosse Bangarang 2022
Ultralicht sap van pinot d'aunis en chenin. En ultra lekker voor wie van licht fris rood houdt. Meeste is gekocht door Café Twee Prinsen in Amsterdam, met enige moeite hebben we hen ervan kunnen weerhouden om echt alles te kopen. Dus er is nog wat.
Pierre Clair Maranges Sur le Bois Sud 2021
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2021
De druiven voor deze cuvée komen van het Haut Côtes de Beaune plateau boven Volnay, een wijngaard van 0,7 hectare rode klei op een ondergrond van kalk. De stokken zijn op leeftijd: geplant in 1959, 1965 en 1986. Ook hier de pure, directe stijl van Pierre Clair, ongefilterd en ongeklaard, niet gechaptaliseerd, eigen gisten en enkel een mespuntje (10 mg/L) sulfiet voor de stabiliteit.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir l'Origine 2021
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2021
Loepzuiver en very exciting. Vanwege het koele jaar 2021 met dorstlessende zuren, maar door vergisting en rijping op de lie in oude bariques voldoende vulling en comfort.
Pierre Clair Jus Rond 2022
Een blend van pinot noir, gamay en chardonnay. Glouglou in de puurste vorm. Spannende zuren, maar biedt ook veel comfort. Doe jezelf een lol en bestel direct een doos, want met een fles red je het niet.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay 2021
Pierre Clair maakt zijn witte Bourgognes op het scherpst van de snede. Spanning en comfort wisselen elkaar af. Onvoorstelbaar lekker.
Alice Beaufort, Bourgogne rouge "Charmoire" 2018
Door onze favoriete hoofdstedelijke bar à vins naturels Glougou zodanig omhelsd dat Quentin enthousiast "Glouglou" op het etiket heeft gezet. Exclusief te drinken bij bovengenoemde. Ode aan, zogezegd. Onze ruigste Bourgogne. Schetsmatig, prikkelend, uitdagend. Geen compromissen en geen gedoe. Recht door zee, droog, ongepolijst lekker. Schroomvalligen, hoedt u.
Château Branaire Ducru 2005 dubbele magnum
Af-château eind 2023. De eerste reactie kwam vanaf de kerstdis, van een van onze goede klanten: "Waanzinnig. Diepe tonen chocola en paars fruit die je verwacht, super balans, tannines mooi geïntegreerd met goeie bite. Echt heel goed!" Binnenkort zelf maar eens zo'n vette fles openmaken. Branaire is super, en 2005 ook. In deze DM komen wijn en jaar samen.
€ 698,00
Château Cheval Blanc
Cheval Blanc behoeft niet veel uitleg of wierook. Met Ausone tot voor kort aanvoerder van de moeizame Saint Émilion classificatie – Cheval Blanc trok zich in 2021 terug. Het ging hen te weinig over de wijn en het terroir, en teveel over allerlei moderne marketing trivia. Goede stap dus. We houden altijd wat verse-aanvoer-voorraad voor restaurants als Aan de Poel, en Het Koetshuis in Bennekom.
€ 650,00
Château d'Yquem 2009 - 2015 halve flesjes gemengd kistje
€ 1.710,00
Uitverkocht
Fond Cyprès Cyprès de Toi Rouge 2022
Coup de foudre. Eerste bezoek werd meteen een van de langste ooit. Proeven werd borrelen, borrelen eten. Eten natafelen. Wat een helden, Rodolphe et Laetitia, en wat een wijnmakers. Vrienden van de Cossards uit de Bourgogne. Een kroonkurk had volstaan voor Cyprès de Toi, dit zonnig-speelse sap gaat altijd op.
Le C de Calon Ségur 2020
Nieuwe wijn van Calon Ségur. Heette voorheen St Estèphe de Calon Ségur, nu C. Derde wijn, om jong te drinken. De C als 3e letter, de C van Calon, de C van Crowd Pleaser. En dat is dan aardig bedoeld, want weinig Bordeaux-liefhebbers laten dit staan. Super all-round maar wel bij eten, want deze 2020 heeft nog wel wat tannines. Maar vooral: uitbundig paars op eik gerijpt fruit.
Blanc de Tronquoy 2019
Waar Montrose-uitdager Cos d'Estournel een zeer kostbare witte Cos d'Estournel maakt, doet Montrose dat niet. Maar het team maakt wel een wit, van een kleine wijngaard hoog op het Tronquoy plateau. Dus stiekem 'Montrose Blanc' denken, dat mag. Er wordt biologisch gewerkt.
€ 74,00
CLos du Jaugueyron fles 640
Vlaggeschip van onze wijnimport: Clos du Jaugueyron. Kleinschalig en biodynamisch. Spannende terroir-Bordeaux. Drink 'm bij Entrepot, De Klepel, Hartering, Kaagman & Kortekaas, Rijks, Vuurtoreneiland. Of thuis, dat kan ook. Zo transparant en levendig kan Bordeaux zijn.
Le G de Château Guiraud 2017
Droge witte wijn van het bekende Sauternes-huis Guiraud, gerijpt op gebruikte vaten van de Sauternes. Intens door z’n lage rendementen, puur door de biologische werkwijze. De G is verleidelijk met een kruidige hint die z'n herkomst verraadt.
Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2022
Rijke Vouvray die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Net niet helemaal droog, en die molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2021 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien.
Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2022
Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
€ 20,00