alles

Sorteer op
  • Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2023
    Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit.
  • Château La Mission Haut Brion 1999
    Onderdeel van de Clarence Dillon groep (samen met oa Haut-Brion). Heeft ook een enorme aromatische complexiteit. Net iets meer kalksteen en zandsteen in de bodem en minder kiezels. De wijn is compact qua structuur, vol met intens donker fruit, elegant en heeft een groot bewaarpotentieel.
    € 375,00
  • Château La Fleur Pourret 2016
    Gemaakt door het sterrenteam van Figeac. Niet moeilijke, vol-sappige St-Emilion met ook wel wat klassieke trekjes. Mag open, goed idee zelfs. Van een kleine wijngaard in het hart van de appellation, tussen Figeac en het stadje St-Emilion. Als Figeac-fans worden we hier blij van.
    In bestelling
  • Château Rauzan-Ségla 1999 magnum
    Eén van de iconen van de appellation Margaux. Grote klasse, zeer verfijnd. Geen modieuze wijn, maar een zeer ambachtelijk gemaakte klassieker voor de langere termijn.
    € 280,00
  • Château Potensac 2018
    Uit de stal van Léoville las Cases, geboortegrond van menig meesterlijke wijn. Potensac is voor z'n prijs zelden te kloppen.
    € 95,00
  • Frank Phélan 2015 magnum
    Net als 2016 is de 2015 absoluut koopwaardig. Een: geweldig domein: Phélan Ségur. Twee: een geweldig jaar, (2015 dus). Drie: een tweede wijn, dus leuker geprijsd en sneller te drinken. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
    € 60,00
  • Château Margaux 1998
    De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
    € 780,00
  • Champagne Georges Laval Les Longues Violes 2015 Brut Nature
    Les Longes Violes is een mythisch terroir, een wijngaard die al generaties van de familie is en waar nooit of te nimmer chemicaliën gebruikt zijn, en dat is een unicum in de Champagne. En het is te zien, deze wijngaard barst van het leven. Een letterlijk maagdelijk wijngaard met oude stokken.
    € 750,00
  • Champagne Georges Laval Hautes Chèvres 2019
    Les Hautes Chèvres ligt boven het dorp. 100% pinot meunier, stokken geplant tussen 1930 en 1971. Zeer zeldzaam, in alle opzichten.
    € 260,00
  • Champagne Georges Laval Les Chênes 2020
    Les Chênes: wijngaard aan de oostkant van Cumières. Zeer rijpe chardonnay, 10 maanden op vat gerijpt, en vervolgens 3 jaar sur lattes, op z'n gistresten. Ragfijn gestructureerd, mineraal, zilt, en eindeloos lang. Kippenvel-Champagne.
    € 260,00
  • Champagne Georges Laval Cumières 2020 Brut Nature
    Biologisch al sinds 1971, dus van spatzuivere gronden. Dit is de essentie van Champagne. Geen opsmuk. Ultrapuur, knetterstrak, superintens. Kippenvel…
  • L'Hêtre 2022
    Hoera! Weer een geweldige nieuwe allocatie: L’Hêtre is de Castillon van Jacques Thienpont, de man achter Le Pin. Onlangs kwam de 2022 uit en we zijn heel blij dat we deze bijzondere biologische Bordeaux van de rechteroever kunnen aanbieden. De wijn komt begin 2025 binnen, maar is nu al te bestellen. Kosteloze verzending vanaf 195 euro.
  • Champagne André Beaufort Ambonnay Grand Cru Réserve 2006
    Deze Grand Cru Réserve uit 2007 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer bijzondere millésimé. Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 133,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2006 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 97,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2007 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 93,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2009 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 93,00
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini rouge 2023
    Drinkt zalig. Gemaakt van grolleau, syrah, en cabernet franc. De ‘nieuwkomer’ in de mix is de Syrah. Normaal vind je die vooral terug in de zuidelijke Rhone waar de zon wat meer schijnt. Het klimaat wordt steeds meer een uitdaging voor wijnmakers maar het biedt ook kansen Syrah in de Loire. Syrah zorgt voor een beetje extra structuur in de wijn, een vleugje zwarte olijf en een beetje pit. Zwart fruit, sappig, niet te rijp en zeker niet te groen. In balans.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini blanc 2023
    2023 was een moeilijk jaar voor de Hodgsons, het was warm en nat. Een feest voor de schimmels maar niet voor de druiven. Daarom besloten Mai en Kenji om de druiven voor Faia 2022 en Faia 2023 bij elkaar te voegen. Het eerste deel gerijpt op houten vaten en het tweede op amforen. Een gouden huwelijk met een geheel bijpassend label, speciaal voor deze editie.
  • Hervé Villemade Gamay 2020
    Denk aan Villemade, wat ze kunnen, en denk aan Gamay, wat het kan zijn. Of wat je wil dat het is. Je krijgt precies wat je denkt: een super sappige Gamay met bijna knapperig fruit, top gemaakt en harmonieus, glouglou maar toch ook neigend naar grote-mensen-wijn want het heeft ook wel stevigheid. Meer dan de Bovin. Lkkr!
  • Domaine Danjou-Banessy Roboul 2023
    Gemaakt van mourvèdre & grenache noir, frisse en levendige wijn. Ongetwijfeld heeft de architectuur van de wijngaard hierbij geholpen. Bomen staan als schildwacht voor de percelen om de zonnestralen te filteren. In de tweede linie kleinere struiken om het offensief van de Mistral te breken. Ook de geuren en kruiden van het land zijn in de wijn terug te vinden.
  • Domaine Danjou-Banessy Coste 2023
    Aromatische, verfijnde macabeu met delicate florale en fruitige aromas. Van de witte wijnen van Danjou-Banessy krijgen we hier jaarlijks "het meeste" van. We vrezen alleen dat de voorraad het einde van het jaar niet haalt. Bij restaurants Beulings, De Klepel, Lastage, Europa en Entrepot schenken ze 'm ook.
  • Antoine Clavel Calleils 2022
    Hoge wijngaard (300m), geplant in een natuurlijke kom van 180°, met noord-, noordoost- en zuidexposities, uitkijkend over de Middellandse Zee. Een van de laatste percelen die op deze hoogte worden verbouwd. Het geheel beslaat 2,5 ha in één stuk, op 3 niveaus, op de locaties "Llagastere" en "Calleils". Geologie die verandert over deze drie niveaus, met opeenvolgende kristallijne en metamorfe formaties (schisten gevolgd door mica-schisten met granietaders). Voornamelijk oude grenache noir-stokken (1950, 1972, 1995), aangevuld met enkele carignan-, mourvèdre- en grenache gris-stokken (ongeveer 5%). Dit geeft een typisch beeld van het Roussillon van vroeger. De wijngaard wordt geleidelijk heringericht met Carignan Blanc, Grenache Gris en Blanc en Macabeu) Handmatige oogst Traditionele vinificatie, zonder toevoegingen behalve een minimale hoeveelheid SO2. Maceratie van 15 dagen met 1/3 hele trossen in 20HL roestvrijstalen tanks. 12 maanden rijping in een oude foudre van 27HL.
  • Antoine Clavel Garnacha 2023
    Een levendige en elegante rode wijn van vijf mediterrane druivenrassen, geteeld in een biodiverse omgeving. Lichtvoetig, sappig en puur, met een subtiele kruidigheid en fijne tannines.​
  • La Maison Romane Mousses Sauvages Fruits Rouges 2023
    Zuur bier van hoge gisting geblend met rood fruit. Lange vergisting, en daarna 9 maanden rijping in een grote houten tank. Super fris rood fruit met herkenbare geuze zuren.
    € 16,00
  • Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2022
    Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
    € 95,00
  • Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
    € 95,00
  • Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
    Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
    € 95,00
  • Les Chaux de Fontbonau 2020
    Zonnige tweede wijn van Fontbonau. Delicaat hout en goed rijp fruit. Kruidig – peper, laurier – en met een opvallende lengte. Allround rood, lekker direct van karakter en met een prettige frisheid. Niets moeilijks, en vooral goed bij eten.
  • Château Durfort Vivens 2014
    Rijzende ster. Biodynamisch.
    € 75,00
  • Château Suduiraut 2005
    Pas net in onze kelder beland. Grootse wijn in optimale conditie. Top Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
    € 80,00
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • La Grange de l'Oncle Charles La Montagne du Scarabée 2023
    Riesling et Pinot Gris. Terroir de granite. Exposition Est. Vignes plantées en 1982. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Le Chemin d'à Côté 2023
    Vignes plantées en terasse dans les années 80 sur une arène granitique exposé au Nord. 100% Riesling. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Les Longues Lignes 2023
    Premier millésime sur ce terroir après 25 années en biodynamie chez Marc Tempé. 100% Riesling. Vignes plantées entre 1970 et 1995. Terroir de marnes. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Lumière d'Été 2023
    Presse directe de Pinot Noir et Pinot Gris. Terroir de granite. Vignes plantées en 1970. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles la Danse des Corbeaux 2023
    Selections massales van Riesling, Chasselas en Sylvaner aangeplant tussen 1923 et 1943. Terroir: marnes. Vergisting op fût, opvoeding (11 maanden) eveneens, en wel op z'n gistresten. Ongefilterd, en totaal sulfiet onder de 20mg/L, gebotteld op 7 augustus 2024. Hamersma 9,5 voor jaargang 2022.
  • La Grange de l'Oncle Charles Mille Lieux 2023
    Verdraaid geslaagde fieldblend, alles wat je kan bedenken zit erin. Ook qua smaak is dat het geval. Denk reine claude, gekonfijte citroen en appeltjes.
  • Domaine Geschickt Le Jus de Raisin de Leo-Paul 2024
    Jus de chasselas blanc et rose, pasteurisé non filtré
  • Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2021
    Je vind de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling, Pinot Gris en zelfs tot 10% Muscat mag in de blend! Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van graniet bodem met zuid expositie. De druiven worden na het plukken direct geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze. Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.
  • Domaine Geschickt Pinot Noir K Sonnenberg 2023
  • Château Puygueraud 2015
    Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
    Turbocharged cider. Normandische appels geoogst in 2013, gerijpt in oude houten vaten en vervolgens 9 jaar lang sur lattes gerijpt.
  • Hervé Villemade La Bodice 2022 magnum
    La Bodice 2022
  • Hervé Villemade La Bodice 2022
    Het leuke van wijnimporteur zijn is dat je af en toe kan zeggen: 'goh wat lekker, doet u maar een pallet'. Bodice '22 was zo'n wijn. Er zit nogal veel sauvignon blanc in, maar de sommeliers, die meestal toch goed kunnen proeven, zijn steevast verbaasd over. De neus is spannend tropisch, met een soort van koele mist van kruidigheid en comfort. Klinkt misschien wat zweverig maar geloof ons: steengoed wijn.
  • Pierre Clair Passetoutgrains rouge le Voyen 2022