Alle wijnen

Sorteer op
  • Château Margaux 1998
    De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
    € 780,00
  • Champagne Georges Laval Les Longues Violes 2015 Brut Nature
    Les Longes Violes is een mythisch terroir, een wijngaard die al generaties van de familie is en waar nooit of te nimmer chemicaliën gebruikt zijn, en dat is een unicum in de Champagne. En het is te zien, deze wijngaard barst van het leven. Een letterlijk maagdelijk wijngaard met oude stokken.
    € 750,00
  • Champagne Georges Laval Hautes Chèvres 2019
    Les Hautes Chèvres ligt boven het dorp. 100% pinot meunier, stokken geplant tussen 1930 en 1971. Zeer zeldzaam, in alle opzichten.
    € 260,00
  • Champagne Georges Laval Les Chênes 2020
    Les Chênes: wijngaard aan de oostkant van Cumières. Zeer rijpe chardonnay, 10 maanden op vat gerijpt, en vervolgens 3 jaar sur lattes, op z'n gistresten. Ragfijn gestructureerd, mineraal, zilt, en eindeloos lang. Kippenvel-Champagne.
    € 260,00
  • Champagne Georges Laval Cumières 2020 Brut Nature
    Biologisch al sinds 1971, dus van spatzuivere gronden. Dit is de essentie van Champagne. Geen opsmuk. Ultrapuur, knetterstrak, superintens. Kippenvel…
  • Champagne André Beaufort Ambonnay Grand Cru Réserve 2006
    Deze Grand Cru Réserve uit 2007 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer bijzondere millésimé. Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 133,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2006 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 97,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2007 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 93,00
  • Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
    Deze Millésime uit 2009 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
    € 93,00
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini rouge 2023
    Drinkt zalig. Gemaakt van grolleau, syrah, en cabernet franc. De ‘nieuwkomer’ in de mix is de Syrah. Normaal vind je die vooral terug in de zuidelijke Rhone waar de zon wat meer schijnt. Het klimaat wordt steeds meer een uitdaging voor wijnmakers maar het biedt ook kansen Syrah in de Loire. Syrah zorgt voor een beetje extra structuur in de wijn, een vleugje zwarte olijf en een beetje pit. Zwart fruit, sappig, niet te rijp en zeker niet te groen. In balans.
  • Mai & Kenji Hodgson Luchini blanc 2023
    2023 was een moeilijk jaar voor de Hodgsons, het was warm en nat. Een feest voor de schimmels maar niet voor de druiven. Daarom besloten Mai en Kenji om de druiven voor Faia 2022 en Faia 2023 bij elkaar te voegen. Het eerste deel gerijpt op houten vaten en het tweede op amforen. Een gouden huwelijk met een geheel bijpassend label, speciaal voor deze editie.
  • Hervé Villemade Gamay 2020
    Denk aan Villemade, wat ze kunnen, en denk aan Gamay, wat het kan zijn. Of wat je wil dat het is. Je krijgt precies wat je denkt: een super sappige Gamay met bijna knapperig fruit, top gemaakt en harmonieus, glouglou maar toch ook neigend naar grote-mensen-wijn want het heeft ook wel stevigheid. Meer dan de Bovin. Lkkr!
  • Antoine Clavel Calleils 2022
    300 meter hoog in een kom boven zee, op schist en graniet. Oude grenache noir met wat carignan en mourvèdre. Traditioneel gevinifieerd en gerijpt op oude foudre. Een ode aan het Roussillon van vroeger.
  • La Maison Romane Mousses Sauvages Fruits Rouges 2023
    Zuur bier van hoge gisting geblend met rood fruit. Lange vergisting, en daarna 9 maanden rijping in een grote houten tank. Super fris rood fruit met herkenbare geuze zuren.
  • Champagne Amaury Beaufort De Quoi Te Mêles Tu? 2022
    Samen met zijn vriend Loïc Naudinot maakt Amaury de cuvée "Waar bemoei jij je mee?" We hebben snel ingeslagen en durfden bijna geen vragen meer te stellen. Toch maar gedaan. De Quoi Te Mêles Tu? blijkt de naam van de 0,35 ha kleine wijngaard van Naudinot te zijn, in Neuville-sur-Seine. Die heet al zo sinds de Napoleontische tijd, en misschien zelfs al langer. Humor van weleer. Pinot Noir Brut Nature die tot aan de dégorgement van 9 november 2022 zo'n 2 jaar sur lattes heeft gerijpt.
    € 95,00
  • Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
    € 95,00
  • Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
    Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
    € 95,00
  • Les Chaux de Fontbonau 2020
    Zonnige tweede wijn van Fontbonau. Delicaat hout en goed rijp fruit. Kruidig – peper, laurier – en met een opvallende lengte. Allround rood, lekker direct van karakter en met een prettige frisheid. Niets moeilijks, en vooral goed bij eten.
  • Château Durfort Vivens 2014
    Rijzende ster. Biodynamisch.
    € 75,00
  • Château Suduiraut 2005
    Pas net in onze kelder beland. Grootse wijn in optimale conditie. Top Suduiraut blinkt uit waar het gaat om de combinatie van intensiteit, zo je wilt heftigheid, en aan de andere kant verfijning, pure klasse. Dit is een voorname wijn, delicaat en tegelijk woest verleidelijk. Drink 'm bij mooie kazen, en drink 'm gedurende een paar dagen, in de ijskast blijft ie zo een week of twee goed.
    € 80,00
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • La Grange de l'Oncle Charles La Montagne du Scarabée 2023
    Riesling et Pinot Gris. Terroir de granite. Exposition Est. Vignes plantées en 1982. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Le Chemin d'à Côté 2023
    Vignes plantées en terasse dans les années 80 sur une arène granitique exposé au Nord. 100% Riesling. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Les Longues Lignes 2023
    Premier millésime sur ce terroir après 25 années en biodynamie chez Marc Tempé. 100% Riesling. Vignes plantées entre 1970 et 1995. Terroir de marnes. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Lumière d'Été 2023
    Presse directe de Pinot Noir et Pinot Gris. Terroir de granite. Vignes plantées en 1970. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles la Danse des Corbeaux 2023
    Selections massales van Riesling, Chasselas en Sylvaner aangeplant tussen 1923 et 1943. Terroir: marnes. Vergisting op fût, opvoeding (11 maanden) eveneens, en wel op z'n gistresten. Ongefilterd, en totaal sulfiet onder de 20mg/L, gebotteld op 7 augustus 2024. Hamersma 9,5 voor jaargang 2022.
  • La Grange de l'Oncle Charles Mille Lieux 2023
    Verdraaid geslaagde fieldblend, alles wat je kan bedenken zit erin. Ook qua smaak is dat het geval. Denk reine claude, gekonfijte citroen en appeltjes.
  • Domaine Geschickt Le Jus de Raisin de Leo-Paul 2024
    Jus de chasselas blanc et rose, pasteurisé non filtré
  • Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2021
    Je vindt de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling, Pinot Gris en zelfs tot 10% Muscat mag in de blend! Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van graniet bodem met zuid expositie. De druiven worden na het plukken direct geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze. Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.
  • Château Puygueraud 2015
    Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
    Turbocharged cider. Normandische appels geoogst in 2013, gerijpt in oude houten vaten en vervolgens 9 jaar lang sur lattes gerijpt.
  • Hervé Villemade La Bodice 2022
    Het leuke van wijnimporteur zijn is dat je af en toe kan zeggen: 'goh wat lekker, doet u maar een pallet'. Bodice '22 was zo'n wijn. Er zit nogal veel sauvignon blanc in, maar de sommeliers, die meestal toch goed kunnen proeven, zijn steevast verbaasd over. De neus is spannend tropisch, met een soort van koele mist van kruidigheid en comfort. Klinkt misschien wat zweverig maar geloof ons: steengoed wijn.
  • Pierre Clair Passetoutgrains rouge le Voyen 2022
  • Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2022
    Loepzuiver en very exciting.
  • Pierre Clair Bourgogne Aligoté 2022
    Vaak is de aligoté het sneue zusje van de chardonnay. Het instapmodelletje dat goedkoper is. Goedkoper is ie wel, maar sneu? Nope, dit is aligoté onder hoogspanning. Elektrische zuren,
  • Antoine Petitprez Aligoté La Vieille Craque 2023

    Een energieke en precieze Aligoté van oude stokken, zonder poespas. Spontaan vergist, geen sulfiet, puur terroir. Lichtvoetig, mineraal en vol spanning – een karaktervolle expressie van deze vaak vergeten druif.

     

    € 29,00
  • Antoine Petitprez Bourgogne blanc La Combe 2022
    Een blend van drie verschillende 'combes', laaggelegen delen in de heuvels waar de wind doorheen trekt en zodoende garant staan voor meer koeling en dus frisheid. Deze combes liggen in Puligny, Santenay en Vezelay. Een tikje nieuw hout (15%) en een vleugje reductie maken het een ontzettend spannend geheel.
    € 39,00
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
    € 49,00
  • Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
    Afkomstig van een wijngaard in Concœur et Corboin in de heuvels net boven Vosne-Romanée, daar waar de Hautes Côtes beginnen. Door de nabijheid van de côte rijpen de druiven goed en wordt er kort na de Vosne-oogst geplukt. Cuvée is genoemd naar z'n dochter.
    € 39,00
  • Le Petit Cheval blanc 2022
    Verlate voorverkoop
    € 139,50
  • Les Monts de Juchepie 2022
  • Les Churelles de Juchepie 2021
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Frédéric Cossard Chassornade 2020
    Ziltige, energieke 100% Aligoté pétillant naturel van Frédéric Cossard. Citroen, mineraliteit en knisperende zuren. Verfrissend, lichtvoetig en opvallend lang – ideaal voor de zonnige dagen deze zomer.
  • Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau 2022
    Bedeau maakt Frédéric van fruit afkomstig van 3 percelen in en rond Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard, en voor pinot liefhebbers zeker niet over te slaan.