alles

Sorteer op
  • Château Roquefort 2022
    De witte Roquefort was een van de eerste wijnen van Bolomey Wijnimport, duidelijk een blijver. Is dan ook veel wijn voor z'n geld. Inmiddels wordt de wijn biologisch gemaakt dus blijft ie perfect is ons assortiment passen. Je zou Roquefort een allemansvriend kunnen noemen. Het is sowieso een super sympathiek domein.
  • Julie & Toby Bainbridge Danseuse 2020
    Vrolijk stemmende alsook vrolijk gestemde danseres van grolleau en cabernet franc. 50% direct geperst, 50% rosé de saignée. Dégorgement na 15 maanden. Rank, droog, fris. En loepzuiver, dit is de kracht van eenvoud. Hamersma 9- Over jaargang 2020).
  • Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
    Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
    € 99,00
  • Domaine Mosse Arena 2022
    De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
  • Domaine Mosse Bonnes Blanches 2022
  • Domaine Mosse Le Rouchefer 2022
    Weelderig en uitbundig, rijk en complex. Off dry. Zacht. Niet te koud drinken, en in grote glazen. Van speciaal terroir met een ondergrond van leisteen. Lage rendementen (20 hl/ha).
  • Champagne Barrat-Masson Grain d'Argile 2019
    Uit de zuidelijke Sézannais, chardonnay-land bij uitstek. Toch zit er in deze Grain d'Argile ook een flink deel pinot noir. Sap afkomstig uit 2020 (70%) en 2019 (30%). De chardonnay geeft de wijn een hartige en gulle start, waarna de pinot noir naar voren komt met met knapperige rode besjes en kruidigheid. Comfort in een glas. Zero dosage.
  • Domaine de la Bongran Macon Clessé Cuvée Botrytis 1994
    De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
    € 179,00
  • Domaine de la Bongran Macon Villages Cuvée Botrytis 2010
    De Cuvée Botrytis wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren, waarin de druiven niet alleen een hoge mate van rijpheid bereiken, maar er ook geprofiteerd wordt van het ontstaan van botrytis in de wijngaard, de beroemde pourriture noble.
    € 129,00
  • Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée Levroutée 2017
    De zeldzame Cuvée Levroutée, een soort “super- cuvée” van nóg later en rijper geplukt fruit (rendement 15 hl/ha). Deze Levroutée wordt gemiddeld eens per 3 à 4 jaar gemaakt (en heeft ook wat botrytis).
  • Alice Beaufort Cuvée des Copains 2019
  • Alice Beaufort, "Grande Charme" blanc 2015 Vin de France
    Dit is Beaufort op z'n best: stenig en mineraal, met veel zuren, maar toch gul en evenwichtig. Doet denken aan Chablis. Is anno 2024 zeker op dronk, maar haast met opdrinken hoef je zeker niet te hebben. Normaal geven we bij wijnen van Beaufort een waarschuwing dat de wijn vrij wild kan zijn, maar dat is bij dit exemplaar absoluut niet nodig.
  • Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
    Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
  • Alice Beaufort Rosé brut 2014
    De kelder van de Beauforts is diep, blijkt uit de beschikbaarheid van deze, toch zeer betaalbare, mousserende rosé uit 2014. En die is ook nog eens prachtig: nog vol in het fruit, zij het iets ingedroogd door de leeftijd, fris als een hoentje en met een energieke bubbel.
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2022
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • Domaine Uchida Phéromone blanc élevage 2022
    Vin de France, van sauvignon blanc en sauvignon gris. Langere rijping, ongefilterd en intens. Mooi levendig en natuurlijk. Osamu schrijft: "My only advise is to enjoy it in a relaxed atmosphere as it has been produced purely for pleasure." Wij sluiten ons bij dat advies aan. Max. 3 flessen per klant.
  • Mas de Janiny "Le Temps des Gitans" Syrah 2020
    Hoe glouglou kan een syrah zijn? Zo dus, zoals deze. Makkelijk, lekker, rond, fris, natuurlijk. Ideale wijn in alle opzichten. Ook nog eens super betaalbaar. Nicolaas Klei: "de huiswijn van mijn dromen."
  • Château de Fieuzal rouge 2016
    Een van de grotere domeinen in Pessac-Léognan. Er wordt zowel wit als rood gemaakt. Mooi in balans met donker fruit (cassis), stenige mineraliteit, sigarenkistjes.
    € 55,00
  • Frank Phélan demi
    Tweede wijn van Château Phélan Ségur. Wordt gemaakt van 15 hectare met oudere stokken, plus een selectie van druiven van jongere stokken.
  • Château Capbern 2017
    Geweldige waar-voor-je-geld wijn, al jaren onder de radar. Wijngaarden flankeren de andere 2 Saint-Estèphe sterren Meyney en Phélan Ségur, die ook boven hun gewichtsklasse boksen. Dezelfde eigenaar als Calon Ségur.
  • Mas de Janiny Le Temps des Gitans rouge 2019 Bag in Box 5L
    Vrolijke 100% carignan. Hamersma: "Opgewonden rode vruchtjes. Onvermoeibaar. Onverveelbaar. Koel drinken. Zelf feestvieren. En in schaterlachen uitbarsten als je de prijs ziet." Sluiten we ons bij aan. In het FD raadt Hilary Akers dit doosje aan.
    € 44,00
  • Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
    Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan. Hamersma 9- voor de 2019.
  • Les Churelles de Juchepie 2020
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Les Monts de Juchepie 2021
    Rijpe peer en abrikoos domineren de neus in deze jaargang 2021. Bij het proeven in de laatste dagen van 2023 is de wijn nog wat jong, maar geef 'm wat lucht - of leeftijd - en je likt het glas leeg.
  • Domaine Uchida Rosa 2022
    In 2022 geen Miracle (Linas: 0,6 hectare cabernet sauvignon) en Mélodie (Stade: 0,4 hectare merlot) maar Rosa, waar deze wijngaarden samenkomen tot een assemblage met 80% cabernet en 20% merlot. Eigen gisten, minimaal sulfiet. Ongefilterd en ongeklaard. Gerijpt in oude vaten van 500 liter, en 10% in amfoor.
  • Domaine Geschickt Crémant d'Alsace Brut Nature
    Neus heel opwekkend, hint gele appel. Romige, kruidige blend van pinot noir en pinot auxerrois. Best een beetje oppassen, dat je niet te snel drinkt, want daar nodigt deze Brut Nature (geen toevoegde suikers) best wel toe uit. Weer zo'n verrassend fijne wijn van Geschickt, van wie we inmiddels veel cuvées in huis hebben, de ene nog spannender dan de andere. Uit Ammerschwihr.
  • Champagne Georges Laval Garennes 2020 Extra Brut
    Van pinot meunier uit Chambrecy, ten noorden van Cumières. 60% meunier plus 20-20 pinot noir en chardonnay. 85% van deze Champagne bestaat uit vin de réserve uit de jaren 2013-2020, 15% komt uit 'basisjaar' 2021. Vergist en gerijpt op oud eiken.
  • Domaine Bruno Bienaimé Savagnin 2020
    Danst meesterlijk koord tussen de wereld van klassieke Jura, en de ruigere wereld van het natuurlijk wijnmaken. Wat een feest dit. Wat een diepte en complexiteit, en wat een drinkbaarheid tegelijkertijd. Helaas schaars.
    € 75,00
  • Domaine Bruno Bienaimé Pinot Noir 2020 Magnum
    Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2020 is dat de Pinot Noir. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 30 magnums. Maximaal 1 Magnum per klant.
    € 175,00
  • Domaine Bruno Bienaimé Trousseau 2020
    Zeer kleine allocatie dit jaar. Maximaal 1 fles per klant. Geef deze wijn tijd en lucht!
    € 65,00
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Brut Nature 2021
    Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt al sinds 2015 als brut nature - zonder dosage - gemaakt, maar pas vanaf dit jaar als dusdanig gelabeld. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
  • David Butterfield Nuits Saint Georges 2021
    Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
  • David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2021
    Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2021 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
  • David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
    Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
  • David Butterfield Saint-Romain 2018
    De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.
  • David Butterfield Meursault 1er cru Les Charmes 2020
    Afkomstig van een mooi perceel in Les Charmes-Dessous. Nog wat gesloten op dit moment; een slapende reus. Voller en geconcentreerder dan de Meursault villages. Rijp, bijna zoetig fruit. Mondvullend. Schitterende zuren zorgen voor evenwicht. Lange afdronk met rijp fruit, zuren en mineraliteit. Een top Charmes!
    € 143,00
  • David Butterfield Meursault 2018
    Overtuigende Meursault met een fijne combinatie van verleiding en frisheid. Geen overdaad aan hout, of juist aan zuren. Dit zit er mooi tussenin. Ook een Meursault die snel open kan. Er zijn er genoeg die eerst jaren nodig hebben om in vorm te komen. Niets mis mee, maar David kiest ervoor een Meursault te maken die jong al gewoon heel lekker en levendig is.
  • Alice Beaufort Gewürztraminer pétillant
    Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
  • Frédéric Cossard Saint-Romain Combe Bazin 2022
    Combe Bazin is het eigenzinnige zusje van de outgoing Bigotes. Ontbeert het minzame van de Puligny. Maar o zo spannend en inspirerend. Transparant en mineraal materiaal. Verheffend. Een van de favoriete wijnen van Auke van Glouglou, spreek hem er op aan. Of hef met hem het glas: Glouglou, Tweede Van der Helststraat 3.
  • Aurélien Verdet Hautes-Côtes de Nuits Le Prieuré rouge 2022
    Dit zou je de huiswijn van Aurélien Verdet kunnen noemen. Komt van wijngaarden vlakbij het domein. In vergelijking met En Lutenière is deze wijn iets steviger, met iets houtrijping in de neus. Het is lekker om deze wijn jong te drinken, maar nog een jaar of 5 laten liggen kan ook zeker.
  • Aurélien Verdet Bourgogne rouge 'En Lutenière' 2022
    Van de wijngaard Lutenière gelegen in de gemeente Vosne-Romanée maar niet de appellation Vosne-Romanée. Doet er wel in alles aan denken.
  • Domaine Mosse Le Jazz et la Java 2022 magnum
  • Domaine Geschickt GC Kaefferkopf "Purberg" 2021
    Oranje wijn met 30 dagen schilcontact. 80% gewürztraminer, 20% riesling, afkomstig van het perceel Purberg in de grand cru Kaefferkopf waar de bodem wordt gedomineerd door kalksteen en klei. Dit is eigenlijk Schlouk on steroids! Na het persen heeft Cantillon, de legendarische gueuze-brouwerij uit Brussel, de druiven gebruikt om een prachtig bier te maken.
  • Domaine Geschickt Pinot Noir 2022
    Ons meest noordelijke rode wijn verdient zijn plek in het rijtje (witte) Geschickts vanwege zijn authentieke karakter. Boers rood fruit met veel pit. Deze ongeklaarde, ongefilterde pinot noir (14 maanden rijping op vat) heeft net als de witte Geschickts een behoorlijk bewaarpotentieel. Drinkt u de wijn jong, dan is een karaf aan te raden.
  • Domaine de la Touraize Crémant du Jura blanc 2018 Extra Brut
    Deze crémant is heel zacht, van druiven die van zichzelf een volle rijpheid hebben. Daarom was ook geen ook geen grammetje dosage nodig.
  • Domaine de la Touraize Savagnin Oxydatif 2018
    Proefnotitie ergens genoteerd maar kan 'm niet vinden. Maakt niet uit want ik weet dat dit een van de lekkerste, meest bijzondere wijnen is die ik de afgelopen tijd proefde. Gaat een eind richting Vin Jaune, maar dan met de levendigheid van een jonge wijn. Enorm feest. Leuk ook om aan mensen voor te zetten die ooit besloten hebben niet van oxidatief te houden. Kans groot dat ze gaan wankelen, of omgaan. En als het niet zo is, dan zijn ze voor altijd voor de oxidatieve zaak verloren. Geeft niet, dan hebben u en ik weer meer.
  • Domaine de la Touraize Arbois Trousseau les Corvées 2018
    Zoet-hartige trousseau van de beroemde Corvées wijngaard. Hier kun je flink en stevig tegenaan eten. Rijp, soepel en spraakzaam. Landelijk en direct. Makkelijk en lekker.
  • Domaine de la Touraize Arbois Côtes à Côtes 2022
    Voor ons een nieuwe cuvée van de Touraizes: de Côtes à Côtes 2022. En ook meteen een nieuwe favoriet. Lichtrood van kleur en zacht qua structuur. Een blend van pinot noir en trousseau gerijpt op amforen. Het elegante van pinot noir met de rode bessen van trousseau resulteren in een ijzersterk huwelijk.
  • Domaine de la Touraize Arbois Côtes à Côtes 2022 magnum
    Voor ons een nieuwe cuvée van de Touraizes: de Côtes à Côtes 2022. En ook meteen mijn persoonlijke favoriet. Een blend van Pinot Noir en Trousseau gerijpt op amforen. Het elegante van Pinot Noir samen met stevige rode bessen van Trousseau resulteren in een verdomd goed huwelijk. MB