alles

Sorteer op
Château Tronquoy 2019
Vorig jaar haalden we onszelf een hoop drukte op de hals toen we Tronquoy Lalande 2018 en primeur aanboden: met 1 nieuwsbrief waren we 3 pallets verder. Nu is de 2019 aan de beurt. Met een nieuw etiket, een ingekorte naam, maar aan kwaliteit is er helemaal niets ingekort. Gemaakt door team Montrose, en er wordt biologisch gewerkt. Tot eind oktober in de voorverkoop. Beschikbaar eind 2023.
€ 38,00
Les Tours de Laroque 2018
Om Laroque wordt in de voorverkoop altijd gevochten: en als de campagne op z'n eind loopt zijn er altijd mensen die achter het net hebben gevist. Dijk van een wijn voor niet veel geld. Dit is de tweede wijn van Laroque. Nog minder duur. Komt dan ook in doosjes en niet in kistjes. We zijn blij dat we 'm hebben, deze wijn. We hopen u ook.
Le Petit Cheval Blanc 2021
Voorverkoop – Bijzonder wit van Cheval Blanc. Vergist in een waaier aan vaten: demi-muids (600 liter), foudres (15 hl) en houten vaten (15, 20, 25 en 30 hl). Na blending in februari heeft de wijn 18 maanden op vat gerijpt en is gebotteld op 16 mei. Release: 21 september 2023, beschikbaar einde jaar.
€ 139,50
Domaine Benastra La Garrigue
Garrigue is de nieuwe naam van de Benastra Rouge. Omdat je dat ruikt in deze wijn. Dat kruidige, die droge warmte, je hoort de krekels erbij. Mourvèdre. Steviger dan de Petite Sœur maar nog altijd goed drinkbaar. Heerlijk donker kruidig sap, van oud hout zo de fles in gegaan. Paillé is een boer die nooit teleurstelt, en wij vinden hem een held. Soms zijn dingen niet zo moeilijk.
Antoine Petitprez Pommard 2020
Onze 'grootste' wijn van Petitprez. Donkere, vlezige impressie, maar met frisheid en spanning. Waar Pommard vaak, zeker in zijn jeugd, stug en onbenaderbaar kan zijn, heeft deze wijn een wat vriendelijker karakter. Nog steeds is het een wijn die wat lucht kan gebruiken, of gewoon nog even de kelder in mag. De keuze is aan u.
Antoine Petitprez Aligoté La Vieille Craque 2022
Antoine Petitprez Coteau Bourguignon Roue libre 2022
Coteaux Bourguignons van (vinden wij) de leukste soort: gezellig, met speels fruit, maar met voldoende structuur en vulling om toch niet écht achteloos achterover te tikken. Al is dat wel verleidelijk... Roue Libre is de enige wijn van eigen wijngaarden van Petitprez, tevens de hoogste uit de Bourgogne. Deze liggen op de grens van de gemeenten La Rochepot en Baubigny, naast St. Romain. Pinot noir en gamay staan daar door elkaar aangeplant, stokken zijn 65 en 88 jaar oud.
Frédéric Cossard Cuvée M 2022
Wat een feest deze easygoing Mourvèdre. Soepel, licht boers, direct en sappig. Vrolijk stemmende Rhône van meester wijnmaker Frédéric Cossard. We zijn blij met deze zuidelijke toevoeging aan de selectie. (Er zal een heel aantal flessen hier ter plekke sneuvelen vrees ik.)
Gabriel-Glas Alpha Wine Decanter Gold Edition
De wijnkaraf Alpha valt op door zijn elegant ontworpen eenvoud. Vorm volgt functie. De lange gebogen vorm maakt makkelijk inschenken mogelijk zonder over de gast heen te hoeven reiken. Handig voor restaurants dus. Tegelijkertijd past de karaf gewoon in de deur van de ijskast. De nano-coating in de slanke schenkhals zorgt voor druppelvrij schenken, want dat wil je sowieso. Enfin, net zoals bij de glazen is er goed nagedacht over deze karaf. Hoe dan ook een blikvanger op tafel.
€ 150,00
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017
Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
Domaine de l'R Chinon SO2 2022
Toby Bainbridge Highway.8 2019
De eerste pinot noir van Toby & Julie Bainbridge. Gerijpt op oud hout.
Bainbridge Blanc sec Les Jongleurs Vin de France 2022
Superfrisse, levendige puur-natuur-chenin blanc van 60 jaar oude stokken. Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol!
Julie & Toby Bainbridge Cuveé Crush 2022
Crush is het kleine broertje van de ook al lichte Rouge aux Lèvres, beide Anjou groslots van Toby Bainbridge. Crush is super fris met lekkere zuren. Crush on Toby!
Toby Bainbridge Rouge aux Levres 2020
Gemaakt van de onbekende druivensoort Groslot (of grolleau), maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Gevaarlijke wijn, die uitsluitend met grote gulzigheid te drinken valt. "Ze hebben 'm gewoon te lekker gemaakt!"
Toby Bainbridge Highway.8 2019
Cabernet franc, gemaakt in dezelfde stijl als de Rouge aux Levres. Dus: extreem puur, dorstlessend en zonder een spoortje hardheid. Vergist druivensap in optima forma. Drink met gulle slokken. Gerijpt in oude houten vaten, dit geeft de wijn diepgang maar ook zachtheid.
Domaine Mosse Bisou 2021 MAGNUM
Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.
JKvW
Domaine Mosse Bisou 2021
Sinds de 2 zonen van René en Agnes Mosse, Joseph en Sylvestre het wijnmaken langzamerhand aan het overnemen zijn, is er een kleine stijlverandering merkbaar. Waar het rood vroeger vol en krachtig was, is het nu eerder licht en soepel. Het fruit is nog steeds geweldig, daar is gelukkig niets aan veranderd maar nu licht-rood steeds meer (terug) in de mode komt is het een logische zet. In cuvée Bisou is deze verandering goed merkbaar. Heerlijk doordrinksap waarin veel te beleven is.
JKvW
Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
Dit is de eerste aligoté naar de hand van Aurélien. Deze is samen met zijn coteaux bourguignons een prachtig begin van zijn eerste jaar zonder sulfiet voor deze twee nieuwe cuvees. Een gulden middenweg tussen de stijl van Cossard en zijn eigen klassiek touch. Aanlokkelijk honing in de neus daarna directe en intense aligoté zuren die de wijn focus en energie geven naast het minerale karakter. Gerijpt op oude vaten die zorgen voor een brede hartige finish. Geef deze wijn wat tijd en lucht. Dit is geen allemansvriend, maar voor de Aligoté adept zeker spannend.
Ségla 2014
Rauzan Ségla voert samen met Château Margaux en Palmer de appellation Margaux aan. Ségla, de tweede wijn van Rauzan Ségla, zie je niet vaak, we verkopen de wijn vooral aan restaurants. Uitnodigende en soepele Margaux, en zeker een verrassende fles op tafel. We hebben verschillende oogstjaren op voorraad.
Isabelle & Bruno Perraud Bourgogne Aligoté 2022
Oer-aligoté: puur natuur, volop avontuur. Zoals alle wijnen van Perraud niet gechaptaliseerd, en zonder toegevoegd sulfiet.
Le Temps des Gitans rouge 2020
Vrolijke 100% carignan. Hamersma: "Opgewonden rode vruchtjes. Onvermoeibaar. Onverveelbaar. Koel drinken. Zelf feestvieren. En in schaterlachen uitbarsten als je de prijs ziet." Sluiten we ons bij aan.
David Butterfield Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Murgers 2020
Aux Murgers is een van de Nuits Premiers Crus aan de noordelijke Vosne-kant van de appellation. Wordt gezien als een van de beste stukken grond in Nuits-Saint-Georges. Dankzij zijn goede contacten kan David druiven kopen om zijn eigen wijn te maken. Veel is het niet, maar dat is het nooit bij Butterfield. Zeer complete en uitbundige Bourgogne. Geen hooggeschoolde wijn, maar een die stevig en gezellig uitpakt.
David Butterfield Nuits Saint Georges 2020
Meest rijpe stijl Bourgogne die we in huis hebben, verleidelijke allemansvriend. Hout, butterscotch, zoete amarena kersen. Voor de liefhebbers voor het wat steviger en uitbundiger werk uit de Bourgogne.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
David Butterfield Beaune 1er Cru Clos des Avaux 2020
Clos des Avaux ligt middenin het zuidelijk deel van de Beaune appellation. Bourgogne liefhebbers hebben veel met het stadje Beaune, maar de appellation krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat Butterfield Beaune maakt is logisch: hij woont in Beaune en zijn (kleine) kelder waar hij de wijnen maakt ligt ook in Beaune. David's rode Bourgognes zijn toegankelijk en verleidelijk, de meest ronde Bourgognes die we in huis hebben.
David Butterfield Pinot Noir 2019
Alledaagse toegankelijke pinot noir van David Butterfield. Dit drink je niet om eindeloos over te filosoferen, of om allerhande gelaagdheden te ontwaren, maar omdat het lekker is en lekker drinkt. Een licht-ronde, vriendelijke pinot noir. Niet meer en niet minder.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
De wijngaard Sous Frétille kijkt uit op de Corton heuvel, en op het dorpje Pernand Vergelesses, het is een van de bekendste wijngaarden van deze appellation. Alleen wit is Premier Cru, die zijn hier het meest vermaard. De ligging van de wijngaard op de Frétille heuvel is near perfect met z'n oriëntatie op het zuidoosten. Het enige nadeel is dat de allereerste zonnestralen 's ochtend door de hogere Corton heuvel worden tegengehouden. Een kniesoor die daarom maalt, Butterfield's Sous Frétille lijkt er geen last van te hebben.
David Butterfield Bourgogne blanc 2019
Monthelie, volgens de meeste locals zonder accent aigu, is een directe buur van Meursault. Geweldig alternatief ook voor Meursault. David's wijn is ronduit overtuigend, een die bij ons altijd – net zoals zijn basis Bourgogne – de deur uitvliegt. Naar kritische liefhebbers, en naar schrandere restaurants die hun gasten gewoon gelukkig willen maken. Gerijpt in David's kleine vatenkelder in Beaune. Zeer verleidelijk!
Domaine Geschickt Gewurztraminer Oxydatif Kaefferkopf GC 2016

Vin Jaune uit de Alsace? Juist. De wijn heeft ruim zes jaar sous voille gerijpt. Wat krijg je dan? Een oxidatieve wijn die wel lijkt op zijn inspiratiebronnen uit de Jura, maar door het gebruik van gewürztraminer wat bloemiger is, lager in alcohol en een stuk sappiger. MEGA, zoals ik in hoofdletters teruglees in de proefnotities.

Domaine Geschickt Cadavre Exquis
Het solera-systeem kennen we uit Jerez. Elk jaar wordt de nieuwe oogst bovenin dit geheel van communicerende vaten gedaan, waarna aan de onderkant de sherry wordt afgetapt. Recente en minder recente jaargangen worden zo dus met elkaar gemengd. De legendarische Jacques Selosse pionierde met zijn cuvée Substance in 1986 in de Champagne met het systeem, en in 2015 besloot ons Domaine Geschickt de solera in de Alsace te introduceren. Dit levert een zeer complexe wijn op: vol en stevig, klein likje room en intense zuren. Voor de liefhebbers.
Complémen'terre Muscadet Le Mortier Gobin 2020
Ook deze Muscadet is 100% Melon de Bourgogne, hier afkomstig van orthogneiss, een soort graniet. Dat levert in dit geval een wat rijpere stijl wijn op. Tropisch fruit, denk: mango, lychee, ananas op het strand aan de Baie de Quiberon met de zee op loopafstand voor de nodige verkoeling. Zonnig maar verkwikkend. Schenk nog maar een keer in.
Complémen'terre Muscadet NoLem 2021
De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in kalkhoudende zandsteen staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
Orléans rouge Cuvée Non Filtré
Eerst vond Hubert het maar een wild plan, maar we kregen hem mee: een eigen ongefilterde 100% pinot meunier met zo min mogelijk sulfiet. Een officieuze vin naturel. Met een 'eigen' etiket van de hand van Max Kisman. Mag een beetje koel gedronken worden, deze ultieme Parijse bistrot-wijn.
Orléans blanc Cuvée Non Filtré
Het pure Chardonnay fruit zonder houtrijping. "Strak en slank als een fraaie chablis, maar dan betaalbaar". Behalve ongefilterd is ook deze cuvée ook met zo min mogelijk sulfiet gemaakt. Resultaat: nog lekkerder dan ie al was! Xavier Auerbach: "Dangerously drinkable. Excellent value."
Hervé Villemade Cheverny Rouge 2022 magnum
Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
Hervé Villemade Désiré 2020 magnum
Zeldzame 100% pinot van Villemade, louter op magnum. Is bijna niets van. Enkele fles voor de liefhebber. Elegant, rank, droog, kreupelhout. Intens. Lange en prikkelende afdronk. Brandstof voor gesprekken van hoog intellectueel gehalte. Met goede muziek.
€ 77,00
Hervé Villemade Bovin Rouge 2022
Gulzige vin de soif. Op de fles de aanwijzing À BOIRE D'UNE TRAITE. Villemade heeft 'm daarom in een literfles gestopt, verstandig. Vriendenwijn. Top bij een biggetje, bij dat jonge lillende vet, gemarineerd en daarna zacht en vlijtig geroosterd boven een vuurtje berkenhout. Zorg voor een tweede fles.
Hervé Villemade Cheverny Blanc 2022
Dat Hervé Villemade een groot wijnmaker is merk je omdat hij eigenlijk nooit miskleunt. Zet z'n range op rij en het is allemaal goed. Of heel goed. Vlaggenschepen zijn zijn romorantins. Dit is zijn basis-wit, ter plaatse altijd gemaakt van sauvignon én chardonnay.
Hervé Villemade Bovin blanc 2022
De witte Bovin is een vin éclectique: Villemade maakt hem van bijna alle witte druiven waar hij mee werkt. Rijke vin de soif die toch niet moeilijk is. Speelse wijn.
Château La Fleur Pourret 2018
Gemaakt door het sterrenteam van Figeac. Niet moeilijke, vol-sappige St-Emilion met ook wel wat klassieke trekjes. Mag open, goed idee zelfs. Van een kleine wijngaard in het hart van de appellation, tussen Figeac en het stadje St-Emilion. Als Figeac-fans worden we hier blij van.
Frédéric Cossard Zapoï 2021
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
Deze cider maakt Oronce met de appels van zijn Normandische familie. De appels fermenteren en rijpen drie maanden op oude houten vaten in zijn kelder in Nuits-Saint-Georges. Het resultaat is een opwekkend dorstlessende, frisse en licht boerse cider met een aangename mousse.
Speciale prijs € 12,00 Normale prijs € 14,00
La Maison Romane Mousses Sauvages Pommes a Cidre 2021
2/3 deel saison, 1/3 deel cider, gemaakt van appels uit de bomen van de familie van Oronce. Deze hebben zeven maanden samen op oude houten vaten mogen rijpen en zijn daarna gebotteld. Deze Mousses Sauvages doet denken aan de betere blonde bieren, maar dan met meer frisheid.
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2021
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf.
€ 108,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2021
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
€ 58,00
La Maison Romane Côte de Nuits Villages rouge 2021
Pinot uit Comblanchien, grenst bijna aan de fameuze Monopole Clos de la Maréchale. In de neus veel Aziatische kruiden en bramenfruit, in de mond veel frisheid, aangename kruidigheid, verkwikkende zuren en veel lengte. 100% whole bunch en oud hout.
€ 58,00
Fond Cyprès Le Grenache du Bois Saint-Jaume 2020
Voor het eerst dat we Grenache du Bois Saint-Jaume van Fond Cypres in ons assortiment hebben. Geproefd op Dive Bouteille begin 2023, waanzinnige wijn! Meteen verkocht...
Fond Cyprès 1er Jus 2022
De 2020 was misschien wel het snelst verkopend lichtrood dat we hadden, vooral restaurants wisten er raad mee. Nu is 2022 er! De eerste spontane afloop van het vat: vederlicht rood en ook licht qua alcohol, super easy. Bij voorkeur licht gekoeld drinken.
Michel Delhommeau Muscadet Le Fief Seigneur 2021
Ben je op zoek naar verfrissend glas met mineraliteit dan ben je met de Fief Seigneur aan het juiste adres. Deze Melon de Bourgogne van 30-jaar-oude stokken op kalkhoudende zandsteen heeft frisheid, citrus en wat ziltigheid bekend van dit terroir. Wat oesters erbij en je bent de koning(in) ter rijk.