alles

Sorteer op
  • Alice Beaufort Gewürztraminer pétillant 2020
    Mousserende gewürztraminer van Alice en Quentin Beaufort. 8 gram per liter restzoet, wat de wijn niet zoet maakt maar wel nét iets lekkerder.
  • Domaine de Chassorney Saint-Romain Combe Bazin 2022
    Combe Bazin is het eigenzinnige zusje van de outgoing Bigotes. Ontbeert het minzame van de Puligny. Maar o zo spannend en inspirerend. Transparant en mineraal materiaal. Verheffend. Een van de favoriete wijnen van Auke van Glouglou, spreek hem er op aan. Of hef met hem het glas: Glouglou, Tweede Van der Helststraat 3.
  • Domaine Mosse Le Jazz et la Java 2022 magnum
  • Domaine Geschickt GC Kaefferkopf Purberg 2021
    Je vind de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling, Pinot Gris en zelfs tot 10% Muscat mag in de blend! Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van kalk bodem met oost expositie. De druiven worden na het plukken 30 dagen geweekt met schil in het sap daarna geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Oranje wijn met 30 dagen schilcontact van 80% gewürztraminer, en 10% riesling, 10% pinot gris direct geperst afkomstig van het perceel Purberg in de grand cru Kaefferkopf waar de bodem wordt gedomineerd door kalksteen en klei. Dit is eigenlijk Schlouk on steroids! Na het persen heeft Cantillon, de legendarische gueuze-brouwerij uit Brussel, de druiven gebruikt om een prachtig bier te maken.
  • Domaine de la Touraize Savagnin Oxydatif 2018
    Proefnotitie ergens genoteerd maar kan 'm niet vinden. Maakt niet uit want ik weet dat dit een van de lekkerste, meest bijzondere wijnen is die ik de afgelopen tijd proefde. Gaat een eind richting Vin Jaune, maar dan met de levendigheid van een jonge wijn. Enorm feest. Leuk ook om aan mensen voor te zetten die ooit besloten hebben niet van oxidatief te houden. Kans groot dat ze gaan wankelen, of omgaan. En als het niet zo is, dan zijn ze voor altijd voor de oxidatieve zaak verloren. Geeft niet, dan hebben u en ik weer meer.
  • Domaine de la Touraize Arbois Trousseau les Corvées 2022
    Zoet-hartige trousseau van de beroemde Corvées wijngaard. Hier kun je flink en stevig tegenaan eten. Rijp, soepel en spraakzaam. Landelijk en direct. Makkelijk en lekker.
  • Domaine de la Touraize Arbois Côtes à Côtes 2022 magnum
    Voor ons een nieuwe cuvée van de Touraizes: de Côtes à Côtes 2022. En ook meteen mijn persoonlijke favoriet. Een blend van Pinot Noir en Trousseau gerijpt op amforen. Het elegante van Pinot Noir samen met stevige rode bessen van Trousseau resulteren in een verdomd goed huwelijk. MB
  • Hervé Villemade Cheverny Blanc 2022 magnum
    Basis-wit van Hervé Villemade, wat ons betreft de koning van (Cour-)Cheverny. De Cheverny blanc biedt - in magnum dubbel zoveel - een kijkje in zijn keuken. Helder en fris sap, verleidelijke doordrinkbaarheid en tomeloze energie. En dan ook nog voor een overzichtelijke prijs.
  • Pierre Clair Maranges Sur le Bois Sud 2021
    Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
  • Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2021
    De druiven voor deze cuvée komen van het Haut Côtes de Beaune plateau boven Volnay, een wijngaard van 0,7 hectare rode klei op een ondergrond van kalk. De stokken zijn op leeftijd: geplant in 1959, 1965 en 1986. Ook hier de pure, directe stijl van Pierre Clair, ongefilterd en ongeklaard, niet gechaptaliseerd, eigen gisten en enkel een mespuntje (10 mg/L) sulfiet voor de stabiliteit.
  • Pierre Clair Jus Rond 2022
    Een blend van pinot noir, gamay en chardonnay. Glouglou in de puurste vorm. Spannende zuren, maar biedt ook veel comfort. Doe jezelf een lol en bestel direct een doos, want met een fles red je het niet.
  • Pierre Clair Bourgogne Aligoté 2021
    Vaak is de aligoté het sneue zusje van de chardonnay. Het instapmodelletje dat goedkoper is. Goedkoper is ie wel, maar sneu? Nope, dit is aligoté onder hoogspanning. Elektrische zuren,
  • Isabelle et Bruno Perraud Sorore Orange 2022
    Spannende chardonnay met schilweking. Verwacht mandarijn en abrikoos, een vleugje marsepein en een lichte stalligheid. Met kroonkurk voor easy access!
  • Pierre Clair Freemousse Rosé 2022
    Gevaarlijk doordrinkbare mousserende gamay.
  • Château Branaire Ducru 2005 dubbele magnum
    Af-château eind 2023. De eerste reactie kwam vanaf de kerstdis, van een van onze goede klanten: "Waanzinnig. Diepe tonen chocola en paars fruit die je verwacht, super balans, tannines mooi geïntegreerd met goeie bite. Echt heel goed!" Binnenkort zelf maar eens zo'n vette fles openmaken. Branaire is super, en 2005 ook. In deze DM komen wijn en jaar samen.
    € 698,00
  • Fond Cyprès Cyprès de Toi Rouge 2022
    Coup de foudre. Eerste bezoek werd meteen een van de langste ooit. Proeven werd borrelen, borrelen eten. Eten natafelen. Wat een helden, Rodolphe et Laetitia, en wat een wijnmakers. Vrienden van de Cossards uit de Bourgogne. Een kroonkurk had volstaan voor Cyprès de Toi, dit zonnig-speelse sap gaat altijd op.
  • Le C de Calon Ségur 2020
    Nieuwe wijn van Calon Ségur. Heette voorheen St Estèphe de Calon Ségur, nu C. Derde wijn, om jong te drinken. De C als 3e letter, de C van Calon, de C van Crowd Pleaser. En dat is dan aardig bedoeld, want weinig Bordeaux-liefhebbers laten dit staan. Super all-round maar wel bij eten, want deze 2020 heeft nog wel wat tannines. Maar vooral: uitbundig paars op eik gerijpt fruit.
  • Blanc de Tronquoy 2019
    Waar Montrose-uitdager Cos d'Estournel een zeer kostbare witte Cos d'Estournel maakt, doet Montrose dat niet. Maar het team maakt wel een wit, van een kleine wijngaard hoog op het Tronquoy plateau. Dus stiekem 'Montrose Blanc' denken, dat mag. Er wordt biologisch gewerkt.
    € 74,00
  • Château Tronquoy 2019 magnum
    Vorig jaar haalden we onszelf een hoop drukte op de hals toen we Tronquoy Lalande 2018 en primeur aanboden: met 1 nieuwsbrief waren we 3 pallets verder. Nu is de 2019 aan de beurt. Met een nieuw etiket, een ingekorte naam, maar aan kwaliteit is er helemaal niets ingekort. Gemaakt door team Montrose, en er wordt biologisch gewerkt. Tot eind oktober in de voorverkoop, beperkt ook magnums. Beschikbaar eind 2023.
    € 65,00
  • CLos du Jaugueyron fles 640
    Vlaggeschip van onze wijnimport: Clos du Jaugueyron. Kleinschalig en biodynamisch. Spannende terroir-Bordeaux. Drink 'm bij Entrepot, De Klepel, Hartering, Kaagman & Kortekaas, Rijks, Vuurtoreneiland. Of thuis, dat kan ook. Zo transparant en levendig kan Bordeaux zijn.
  • Le G de Château Guiraud 2022
    Droge witte wijn van het bekende Sauternes-huis Guiraud, gerijpt op gebruikte vaten van de Sauternes. Intens door z’n lage rendementen, puur door de biologische werkwijze. De G is verleidelijk met een kruidige hint die z'n herkomst verraadt.
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Peu Morier 2022
    Rijke Vouvray (van 70 jaar oude stokken) die groeit in het glas, bloeit bij het contact met zuurstof. Bijna droog, en die delicate molligheid combineert mooi met de zuren in deze wijn. Gastronomisch? Wat heet. De 2022 kan open, maar deze intense chenin zal de komende jaren nog groeien.
  • Château Tronquoy 2019
    Vorig jaar haalden we onszelf een hoop drukte op de hals toen we Tronquoy Lalande 2018 en primeur aanboden: met 1 nieuwsbrief waren we 3 pallets verder. Nu is de 2019 aan de beurt. Met een nieuw etiket, een ingekorte naam, maar aan kwaliteit is er helemaal niets ingekort. Gemaakt door team Montrose, en er wordt biologisch gewerkt. Tot eind oktober in de voorverkoop. Beschikbaar eind 2023.
    € 38,00
  • Armand Heitz Echezeaux Grand Cru 2021
     
    € 500,00
  • Armand Heitz Vosne-Romanée 1er Cru Les Chaumes 2021
     
    € 245,00
  • Armand Heitz Corton Grand Cru Les Chaumes 2020
     
    € 190,00
  • Armand Heitz Volnay 1er Cru Carelle Sous La Chapelle 2020
     
    € 97,00
  • Armand Heitz Pommard 1er Cru Pézerolles 2021
     
    € 97,00
  • Armand Heitz Gevrey-Chambertin 2021
     
    € 75,00
  • Armand Heitz Pommard Les Vaumuriens 2021
     
    € 75,00
  • Armand Heitz Bourgogne Rouge 2021
     
    € 25,00
  • Armand Heitz Folie Sauvage 2021
    Een blend die je steeds vaker ziet in de Bourgogne: gamay en pinot noir. Levert een wat speelsere wijn op, maar met een serieuze ondertoon. Die van Armand Heitz drinken we graag. Fris fruit, goede zuren, een zekere kruidigheid en in de verte, hou uw verrekijker in de aanslag, soepele tannines.
    € 19,00
  • Armand Heitz Chassagne-Montrachet 1er Cru Maltroie 2021
     
    € 109,00
  • Armand Heitz Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2021
     
    € 109,00
  • Armand Heitz Beaune Lulune Clos de la Fontaine 2020
     
    € 39,00
  • Armand Heitz Bourgogne Blanc 2021
     
    € 25,00
  • Armand Heitz Bourgogne Aligoté 2021
     
    € 24,00
  • Armand Heitz Chardonnay Vin de France 2021
     
    € 19,00
  • Domaine Benastra La Petite Soeur
    Nicolaas Klei over jaargang 2017: "Zeldzaam lekker. In essentie stoer en boers, met bourgogne-achtige finesse en verfijning, en een afdronk met meer grandeur dan mijn komaf."
  • Antoine Petitprez Pommard 2020
    Onze 'grootste' wijn van Petitprez. Donkere, vlezige impressie, maar met frisheid en spanning. Waar Pommard vaak, zeker in zijn jeugd, stug en onbenaderbaar kan zijn, heeft deze wijn een wat vriendelijker karakter. Nog steeds is het een wijn die wat lucht kan gebruiken, of gewoon nog even de kelder in mag. De keuze is aan u.
  • Antoine Petitprez Bourgogne blanc Combe sud 2022

    Combe Sud wordt gemaakt van druiven uit dezelfde combes als La Combe, met toevoeging van een fikse slok chardonnay uit Viré-Clessé. Resultaat een wijn met enorm veel spanning, en ragfijne zuren maar wat meer rijpheid. 

  • Antoine Petitprez Coteaux Bourguignons Roue Libre 2022
    Coteaux Bourguignons van (vinden wij) de leukste soort: gezellig, met speels fruit, maar met voldoende structuur en vulling om toch niet écht achteloos achterover te tikken. Al is dat wel verleidelijk... Roue Libre is de enige wijn van eigen wijngaarden van Petitprez, tevens de hoogste uit de Bourgogne. Deze liggen op de grens van de gemeenten La Rochepot en Baubigny, naast St. Romain. Pinot noir en gamay staan daar door elkaar aangeplant, stokken zijn 65 en 88 jaar oud.
  • Gabriel-Glas Alpha Wine Decanter Gold Edition
    De wijnkaraf Alpha valt op door zijn elegant ontworpen eenvoud. Vorm volgt functie. De lange gebogen vorm maakt makkelijk inschenken mogelijk zonder over de gast heen te hoeven reiken. Handig voor restaurants dus. Tegelijkertijd past de karaf gewoon in de deur van de ijskast. De nano-coating in de slanke schenkhals zorgt voor druppelvrij schenken, want dat wil je sowieso. Enfin, net zoals bij de glazen is er goed nagedacht over deze karaf. Hoe dan ook een blikvanger op tafel.
    € 150,00
  • Domaine de l'R Chinon SO2 2022
    De sulfietvrije Chinon van Fred Sigonneau. Deze jaargang 2022 was bij binnenkomen wat ruig maar begin 2025 tot rust gekomen. Wat moet ik me daarbij voorstellen is uw vraag? Rijpe rode paprika, kleine rode en paarse besjes, pittige zuren - daar moet je van houden - en heel veel spanning.
  • Toby Bainbridge Highway.8 2019
    De eerste pinot noir van Toby & Julie Bainbridge. Gerijpt op oud hout.
  • Julie & Toby Bainbridge Cuveé Crush 2022
    Crush is het kleine broertje van de ook al lichte Rouge aux Lèvres, beide Anjou groslots van Toby Bainbridge. Crush is super fris met lekkere zuren. Crush on Toby!
  • Toby Bainbridge Rouge aux Levres 2020
    Gemaakt van de onbekende druivensoort Groslot (of grolleau), maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Gevaarlijke wijn, die uitsluitend met grote gulzigheid te drinken valt. "Ze hebben 'm gewoon te lekker gemaakt!"
  • Toby Bainbridge Highway.8 2019
    Cabernet franc, gemaakt in dezelfde stijl als de Rouge aux Levres. Dus: extreem puur, dorstlessend en zonder een spoortje hardheid. Vergist druivensap in optima forma. Drink met gulle slokken. Gerijpt in oude houten vaten, dit geeft de wijn diepgang maar ook zachtheid.
  • Aurélien Verdet Bourgogne Coteaux Bourguignons 2022
    Wie zowel het rood van Verdet kent als het rood van Cossard (voor wie Aurélien werkt), begrijpt meteen deze nieuwe eigen natuur-Bourgogne van Verdet: de wijn beweegt zich in het spectrum tussen zijn meer klassieke rood (Lutenière etc.) en de directe, droge, natuurlijke Cossard-stijl. De druiven worden – net zoals bij de wijnen van Cossard – niet ontsteeld en er wordt geen sulfiet gebruikt, niet bij het wijnmaken en niet bij het bottelen. Heerlijk rank en drinkbaar, heel pinot.
  • Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
    Dit is de eerste aligoté naar de hand van Aurélien. Deze is samen met zijn coteaux bourguignons een prachtig begin van zijn eerste jaar zonder sulfiet voor deze twee nieuwe cuvees. Een gulden middenweg tussen de stijl van Cossard en zijn eigen klassiek touch. Aanlokkelijk honing in de neus daarna directe en intense aligoté zuren die de wijn focus en energie geven naast het minerale karakter. Gerijpt op oude vaten die zorgen voor een brede hartige finish. Geef deze wijn wat tijd en lucht. Dit is geen allemansvriend, maar voor de Aligoté adept zeker spannend.