alles

Sorteer op
Frédéric Cossard Les en Hauts Chiroubles 2020
Chiroubles is van deze Beaujolais de meest elegante. Rank, lenig en fijn. Zonder gepolijst te zijn, want dat zijn de Cossards niet. Wijngaard is hooggelegen en stijl, met graniet in de bodem. Terroir dat frisheid geeft in de wijn. De stokken zijn zo'n 100 jaar, het rendement dus laag, wat de wijn intensiteit en diepte geeft. Whole cluster fermentation, waarna 9 maanden rijping op eivormig beton.
Frédéric Cossard Les en Hauts Zapoï 2020
Zapoï is de basis Beaujolais van Coquelet en Cossard. De lichtste van het drietal, droog, rank en fris. Je herkent meteen de Cossard stijl, van de pinots die hij in de Bourgogne maakt. Verfijnde en energieke gamay die makkelijk drinkt. Licht gekoeld is lekker. Clean en sharp faced. Top basis!
Frédéric Cossard Version Sud 2021
Deze zuidelijke grenache van Bourgogne-legende Fréderic Cossard had na het transport naar Amsterdam even tijd nodig om op adem te komen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft de wijn spanning en energie. Fruit en kruidigheid gaan hand in hand. Sappig en met veel zuren, met in de afdronk fiks wat laurier. Licht gekoeld en met grote slokken drinken, liefst op zo'n zalige, zonnige voorjaarsdag.
Domaine Lalande Les Frères H. 2020
Toen we Albert begin van de eeuw leerden kennen op zijn fijne Lalande in de Périgord werd er voorzichtig (bij het drinken van een eenvoudige Dordogne) gedacht over de aanplant van wijngaarden, over het maken van wijn in de 18e eeuwse kelder onder het huis. Nu 15 jaar verder: de wijn is een feit. En hoe! Dordogne op z'n mooist, op houten vaten gerijpt, rond-sappig en zeer drinkbaar.
Hervé Villemade, Romorantin Les Acacias 2019 Cour-Cheverny
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Les Acacias 2020
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Cour-Cheverny 2021
Een 100% romorantin. Dit jaar geen Châtaigniers en Acacias, met de voorjaarsvorst was het zo'n ingewikkeld jaar in de Loire dat Villemade besloot om maar één romorantin te maken, de basis-cuvée Cour-Cheverny. Gewoon de naam van de appellation. En als een wijn de deze appellation heeft dan moet het ook romorantin zijn. Dus geen twijfel. Volgend jaar vast weer meer cuvées.
Château Ausone 2020
Met slechts 7 hectare is Ausone verreweg het kleinste domein van alle Premier Crus, dat maakt dat deze iconische Saint Emilion schaars is. De wijn zit vol met rijk, donker fruit, verpakt in zachte tannines. Is goed op dronk.
€ 675,00
Champagne Emmanuel Brochet Le Mont Benoit
Gin!
€ 140,00
Château Puygueraud 2016
Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
Château Poujeaux
Weinig Bordeaux's op dit prijsniveau die zo vaak verrassen als Poujeaux. De wijn wedijvert met gemak met chique cru classé's uit de bekendere appellations. Geweldige modern classic voor een vriendelijk bedrag. Ons Poujeaux hoogtepunt was in 2018 toen we een springlevende 1928 af-château dronken. Dag erna de 1982 en ook dat was een feest.
Château le Gardera 2019
Een blijver, gevonden in 2019. Makkelijk en sappig en typisch Bordeaux maar dan de goede kant van Bordeaux. Niets stoffigs, geen ondergeschoffeld fruit, geen drogend hout. Maar vooral veel sap en lenigheid. Verrassend ook dat dit soort wijnen voor dit soort prijzen bestaan. Ja je moet wel even zoeken. Doen we graag.
Champagne André Beaufort Polisy Brut Millésime 2004
Champagne van 18 jaar oud? In het geval van Beaufort geen probleem, deze Millésime uit 2005 is prachtig gerijpt en boordevol leven. Heeft zelfs nog een heel leven voor zich! Een unieke ervaring... Zeer schaars, max. 3 per klant.
€ 88,00
Armand Heitz Mazis-Chambertin Grand Cru 2020
 
€ 390,00
Armand Heitz Echézeaux Grand Cru 2020
 
€ 500,00
Armand Heitz Corton Grand Cru 2019
 
€ 176,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994.
€ 126,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Pezerolles 2020
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
€ 98,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot rouge 2020
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964.
€ 76,00
Armand Heitz Gevrey-Chambertin Les Corvées 2020
Deze wijn mag nog heel even liggen. Kan over 2-3 jaar geopend worden. Krachtig, maar ook verleidelijk. 14 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
Armand Heitz Pommard Les Vaumuriens 2020
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964.
Armand Heitz Juliénas 2020
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay.
Armand Heitz Corton Charlemagne Grand Cru 2018
 
€ 275,00
Armand Heitz Meursault 1er Cru Perrières 2020
 
€ 176,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Chenevottes 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Maltroie 2020
0,71 ha Armand's achtertuin, akkers Les Places en Ez Crets. Visitekaartje van Heitz. Aanplant 1973, 2003 en 2016.
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Morgeot 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Meursault 2019
Zorgvuldige blend van verschillende wijngaarden met kalkrijke mergel en veel klei. 11 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
€ 76,00
Château Langoa-Barton 2019 magnum
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.
€ 350,00
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2020 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
Domaine des Buis Un Phare dans la Tempête 2021
Vrolijke optocht van bijzondere druiven: Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Pauline stopt ze allemaal in een fles, en het is fijn dat ze dat doet. Sappig, kruidig, rozenbottel, droog, zonnig. En lekker licht! In de Parijse horeca onaansleepbaar, hier gewoon online bestelbaar.
Domaine Benastra La Petite Soeur
Nicolaas Klei over jaargang 2017: "Zeldzaam lekker. In essentie stoer en boers, met bourgogne-achtige finesse en verfijning, en een afdronk met meer grandeur dan mijn komaf."
Jean François Mérieau Gamay Le Bois Jacou
Touraine Gamay
Frédéric Cossard Volnay 2019
 
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
€ 48,00
Frédéric Cossard Vosne Romanée les Champs Perdrix 2019
 
€ 105,00 bij aantal van 6
Frédéric Cossard Chambolle Musigny les Herbues 2019
 
Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau Qvevris 2019
Bedeau maakt Frédéric van fruit afkomstig van 3 percelen in en rond Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard, en voor pinot liefhebbers zeker niet over te slaan.
Mai & Kenji Hodgson La Grande Piece 2020
Blend van gamay en grolleau, lekker rijp, tegelijkertijd fris en verleidelijk. Onalledaags, maar toch wil je dit wel dagelijks drinken.
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
€ 95,00
Amaury Beaufort Chablis 2020
Op zoek naar een klassieke Chablis? Zoek dan nog even verder. Want Amaury maakt een uitdagende en eigenzinnige typisch-Beaufort witte Bourgogne. Open, complex en kan na ontkurken een hint oxidatie geven, die met O2 in de buurt weer vervliegt. Loving this. Maar staat ver af van de middle of the road Chablis. Derhalve: voor wie het aandurft. Très naturel.
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges Vieilles Vignes Au Bas de Combe 2020
De bejaarde stokken brengen minder en ook kleinere druiven voort en dat zorgt voor een natuurlijke concentratie. Bas de Combe is erg mooi gelegen: grenst aan de 1er crus Chaumes (Vosne) en Boudots (Nuits). De noordwesthoek van Bas de Combe raakt de zuidoosthoek van de beroemde Malconsorts. In het nog steeds geraadpleegde Plan statistique des vignobles produisant les grands vins de Bourgogne uit 1861 wordt Bas de Combe als deuxième cru genoemd. Dit is de belangrijkste wijngaard van Tardy.
€ 78,00
Jean Tardy Fixin La Place 2020
Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 60,00
Domaine Bruno Bienaimé Pinot Noir 2020 Magnum
Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2020 is dat de Pinot Noir. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 30 magnums. Maximaal 1 Magnum per klant.
€ 160,00
Domaine Danjou-Banessy Espurna
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Cinsaut op zijn mooist. Fris, sappig en heel veel lengte.
Domaine Danjou-Banessy Estaca
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Danjou-Banessy Mirandes
Syrah in een geheimzinnige, gelimiteerde fles. Alles is zwart, voorgrond en achtergrond, dus het is niet zo makkelijk te lezen wat er in zit. Zeker als u de wijn in een nachtclub drinkt. Beter niet doen dus, gewoon thuis is handiger. In de fles: ontsteelde Syrah van de wijngaard Les Mirandes, die zo'n anderhalf jaar heeft gerijpt op oude eiken vaten. Spannend.
Domaine Danjou-Banessy Les Myrs
Carignan van terroir Myrs, zwarte leisteen. Wijn heeft een enorme lengte. Stokken zijn stokoud, de eerste generatie die op Amerikaanse wortels is geënt, antieke knoesten. Wijn heeft 20 maanden gerijpt op oud hout. Ongefilterd en ongeklaard, en minimaal sulfiet.
Clos du Marquis
Ondanks vergelijkbare elementen (structuur, complexiteit, harmonie, bewaarpotentieel) en dezelfde eigenaar, geen tweede wijn van Léoville Las Cases, maar een andere wijn. Terroir van Clos dus Marquis ligt net buiten de beroemde Enclos. Top Saint-Julien voor een aantrekkelijke prijs.
Champagne Vouette & Sorbée Blanc d'Argile 2018 MAGNUM
Iconisch. Summum van een terroir Champagne. Het vlaggeschip van Vouette. Dit is witte Bourgogne met mousse. Voor wie dat niet gelooft: laat de fles een paar dagen openstaan. Complex, droog, veel spanning en subtiel verleidelijk. Dégorgement 1 december 2021.
€ 187,00