Alle wijnen

Sorteer op
  • Les Chaux de Fontbonau 2020
    Zonnige tweede wijn van Fontbonau. Delicaat hout en goed rijp fruit. Kruidig – peper, laurier – en met een opvallende lengte. Allround rood, lekker direct van karakter en met een prettige frisheid. Niets moeilijks, en vooral goed bij eten.
  • Château Durfort Vivens 2014
    Rijzende ster. Biodynamisch.
    € 75,00
  • Domaine Vincent Carême Vouvray sec 2023
    Rijke, spannende chenin met een mooie frisheid. Volle zuren, intense en zuivere wijn waaraan veel te beleven is. Dag 2 nog lekkerder, dan hangt er opeens honing in de lucht - subtiel vanzelfsprekend. Nu drinken of laten rijpen.
    € 21,00
  • Michel Delhommeau Muscadet La Dame de Onze Heures 2023
    De tijd dat je aan Muscadet voorbij kon omdat het niet zo bijzonder was zijn voorbij. Zeker in deze tijd van warme zomers. Delhommeau maakt een super fijne melon de bourgogne die een hoop te vertellen heeft. Zouden we blind Muscadet hebben geroepen? Misschien niet. Hamersma 9+.
  • La Grange de l'Oncle Charles La Montagne du Scarabée 2023
    Riesling et Pinot Gris. Terroir de granite. Exposition Est. Vignes plantées en 1982. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Le Chemin d'à Côté 2023
    Vignes plantées en terasse dans les années 80 sur une arène granitique exposé au Nord. 100% Riesling. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Les Longues Lignes 2023
    Premier millésime sur ce terroir après 25 années en biodynamie chez Marc Tempé. 100% Riesling. Vignes plantées entre 1970 et 1995. Terroir de marnes. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles Lumière d'Été 2023
    Presse directe de Pinot Noir et Pinot Gris. Terroir de granite. Vignes plantées en 1970. Fermentation et élevage sur lies totales de 11 mois en fûts. Blanc sec. Non filtré. SO2 total <20mg/L. Mise bt 07.08.24
  • La Grange de l'Oncle Charles la Danse des Corbeaux 2023
    Selections massales van Riesling, Chasselas en Sylvaner aangeplant tussen 1923 et 1943. Terroir: marnes. Vergisting op fût, opvoeding (11 maanden) eveneens, en wel op z'n gistresten. Ongefilterd, en totaal sulfiet onder de 20mg/L, gebotteld op 7 augustus 2024. Hamersma 9,5 voor jaargang 2022.
  • La Grange de l'Oncle Charles Mille Lieux 2023
    Verdraaid geslaagde fieldblend, alles wat je kan bedenken zit erin. Ook qua smaak is dat het geval. Denk reine claude, gekonfijte citroen en appeltjes.
  • Domaine Geschickt Le Jus de Raisin de Leo-Paul 2024
    Jus de chasselas blanc et rose, pasteurisé non filtré
  • Domaine Geschickt Kaefferkopf GC Pfulben 2021
    Je vindt de Kaefferkopf Grand Cru rondom het dorp Ammerschwir. Kaefferkopf staat voor Kever Kop. Dit gebied heeft in 2007 de Grand Cru erkenning gekregen, een vrij recente toevoeging. Dit verklaart ook waarom je hier de meest frisse stijl vind van alle Grand Cru gebieden in de Elzas. Ze hebben eigenlijk baat gehad bij het opwarmen van de aarde. Het unieke aan deze plek zijn de verschillende druivenrassen die geblend mogen worden onder de Grand Cru noemer. Er staat grotendeels Gewurztraminer aangeplant op de Kaefferkopf maar ook Riesling, Pinot Gris en zelfs tot 10% Muscat mag in de blend! Qua terroir vind je veel graniet maar ook zeker wat mica schist en kalkrijke stukken. In deze cuvee blend domaine Geschickt alle drie de gezichten van de Kaefferkopf samen in 1 cuvee. De signature-blend van Geschickt. Deze druiven komen van graniet bodem met zuid expositie. De druiven worden na het plukken direct geperst en krijgen 12 maanden rijping op grote oude houten Elzas vaten. Ooit waren de meeste Elzasser wijnen blends zoals deze. Wijnen waar veel aan te beleven is en goed te drinken zijn bij een authentieke Elzasser zuurkoolschotel. Ook deze wijn biedt veel drinkplezier, maar is ook complex genoeg om de volle potentie van het Kaefferkopf-terroir te ontdekken.
  • Château Puygueraud 2015
    Naast de grote jongens zoeken we graag naar wijnen die ons doen versteld staan als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Jane Anson: "A stunning wine leaps out of the glass." Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Puygueraud maakt blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • Le Paradis de Juchepie 2020
  • L'Enclos de Juchepie 2019
    Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.
  • Château de Ferrand 2019
    Eind september 2024 bezochten we Château de Ferrand. En proefden we verschillende jaren van deze biologische Grand Cru Classé. De jonge jaren bevielen ons het best. Het is duidelijk dat dit domein met het nieuwe team stevig in de lift zit. De jongere wijnen onderscheiden zich door hun fraîcheur en drinkbaarheid. De 2019 vonden we top en kochten we als eerste in, ook magnums.
  • La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
    Turbocharged cider. Normandische appels geoogst in 2013, gerijpt in oude houten vaten en vervolgens 9 jaar lang sur lattes gerijpt.
  • Domaine de l'R Chinon Les Folies du Noyer Vert 2019
    Over deze wijn hebben we het nog dagen gehad met elkaar. Naast de vrolijke Canal en de soepele Cinq Elements zet Frédéric met deze Folies een volwassen Chinon op tafel. Doet eerst denken aan Bordeaux (à la Jaugueyron) maar laat dan steeds meer z'n cabernet franc kanten zien. Dit heeft alles waar een Chinon-fan blij van wordt, ook de structuur, maar hoekig kun je 'm niet noemen, en de wijn leeft enorm. Voor nu, maar dit heeft nog velen jaren voor zich. Top eetwijn, om blij van te worden.
  • Pierre Clair Passetoutgrains rouge le Voyen 2022
  • Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2022
    Loepzuiver en very exciting.
  • Antoine Petitprez Aligoté La Vieille Craque 2023

    Een energieke en precieze Aligoté van oude stokken, zonder poespas. Spontaan vergist, geen sulfiet, puur terroir. Lichtvoetig, mineraal en vol spanning – een karaktervolle expressie van deze vaak vergeten druif.

     

    € 29,00
  • Antoine Petitprez Bourgogne blanc La Combe 2022
    Een blend van drie verschillende 'combes', laaggelegen delen in de heuvels waar de wind doorheen trekt en zodoende garant staan voor meer koeling en dus frisheid. Deze combes liggen in Puligny, Santenay en Vezelay. Een tikje nieuw hout (15%) en een vleugje reductie maken het een ontzettend spannend geheel.
    € 39,00
  • Domaine de l'R Cinq Elements
    Cabernet franc op z'n lekkerst. Duidelijk herkenbaar als cabernet, maar zonder de mopperige hoekigheid die deze druif soms kan hebben. Dit heeft diepte, een fijne structuur, en vooral veel lekker sap. Drinkt makkelijk. Wat lekker is dit. Zet er een eend of duif tegenaan.
  • Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
    € 49,00
  • Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
    Afkomstig van een wijngaard in Concœur et Corboin in de heuvels net boven Vosne-Romanée, daar waar de Hautes Côtes beginnen. Door de nabijheid van de côte rijpen de druiven goed en wordt er kort na de Vosne-oogst geplukt. Cuvée is genoemd naar z'n dochter.
    € 39,00
  • Le Petit Cheval blanc 2022
    Verlate voorverkoop
    € 139,50
  • Les Monts de Juchepie 2022
  • Les Churelles de Juchepie 2021
    Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

  • Frédéric Cossard Chassornade 2020
    Ziltige, energieke 100% Aligoté pétillant naturel van Frédéric Cossard. Citroen, mineraliteit en knisperende zuren. Verfrissend, lichtvoetig en opvallend lang – ideaal voor de zonnige dagen deze zomer.
  • Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau 2022
    Frédéric maakt de Bedeau van druiven van drie percelen in en om Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard en voor pinot noir liefhebbers zeker niet over te slaan. Drink 'm jong, en vergeet een paar flessen om ze na een jaar of vijf te drinken. Een feest.
  • Frédéric Cossard Bourgogne blanc Bigotes
    Bigotes, geliefd en gezocht. Een icoon. Super spannende natuur-Bourgogne met een fijne rand 'comfort'. Je besluit elk een glas te nemen en de rest voor morgen te bewaren, maar slaagt daar niet in. Een wijn met een heerlijke energie. Wij zijn al jaren fan.
  • Mas de Janiny Tibo Vin Orange 2024
    Ongefilterde oranje wijn uit de Languedoc van carignan blanc, ugni blanc en terret bourret. Gemaakt zonder poespas – puur natuur, fris en kruidig, met grip en bittertje. Vernoemd naar Thibault, zoon van de familie. Vriendelijk geprijsd, verrassend karaktervol.
  • Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
    Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
  • Domaine Vincent Carême Vouvray Brut Nature 2022
    Succesnummer. Zacht en wat mollig. Ook vineus en spannend. Wordt al sinds 2015 als brut nature - zonder dosage - gemaakt, maar pas vanaf dit jaar als dusdanig gelabeld. Wordt vaak per glas geschonken bij restaurants. 100% chenin blanc. Al jaren een blijver, we importeren dit al meer dan 10 jaar.
  • Domaine Lalande Cuvée 7 2021
    Toen we Albert begin van de eeuw leerden kennen op zijn fijne Lalande in de Périgord werd er voorzichtig (bij het drinken van een eenvoudige Dordogne) gedacht over de aanplant van wijngaarden, over het maken van wijn in de 18e eeuwse kelder onder het huis. Nu 15 jaar verder: de wijn is een feit. En hoe! Dordogne op z'n mooist, op houten vaten gerijpt, rond-sappig en zeer drinkbaar.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Hervé Villemade Cheverny Rouge 2020
    Vriendelijke en toegankelijke natuurwijn, zuiver sap, meer in toom dan de Bovin, heel fijn, en super zowel voor als tijdens het eten. Liefhebbers van het oer-Franse en natuur-adepten zullen elkaar hier vinden. Villemade weet altijd mooi te doseren en dat merk je goed bij deze Rouge.
  • Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017 magnum
    Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
    € 75,00
  • La Grange de l'Oncle Charles la Belle Colline 2022
  • Domaine Geschickt Lieu-Dit Im Schloss 2022
    Riesling. Terroir argilo-calcaire, élevage en demi-muid Domaine Geschickt maakt deze wijn van oude stokken riesling van de Im Schloss gaard komen; op Kasteel. Je vind daar een kalkrijke bodem, een strakke mineraliteit zoals je die vind in Bourgogne. De druiven zijn direct geperst daarna 12 maanden gerijpt op oude eiken 600 liter vaten. (demi muids)
  • Domaine de la Touraize Arbois Ploussard la Cabane 2023
    Eindelijk een Ploussard, of Poulsard, kan ook. Favoriete druif (met groslot). Dit jaar iets steviger dan vorig jaar, maar daarom zeker niet minder lekker. Waar hij eerder wat rokerig was en de nadruk lag op het rode fruit, ligt die nu meer op het zwarte fruit met een vleug laurier.
  • La Maison Romane Mousses Sauvages Raisins Rouges 2022
    Saison bier van hoge gisting geblend met rode druiven. Lange vergisting, en daarna 9 maanden rijping in een grote houten tank. Super fris rood fruit met net dat lekkere randje volatiliteit.
  • Complémen'terre Muscadet NoLem 2022
    De enige wijn van Marion en Manuel die houtrijping heeft gehad. Acht maanden om precies te zijn. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken die met de wortels in zandsteen en klei staan. De wijn is wat zachter dan je van Muscadet gewend bent, maar wel met de frisse directheid die de streek kenmerkt. Gekonfijte citrus, romigheid en geel fruit domineren.
  • Complémen'terre Muscadet Croix Moriceau 2023
    Croix Moriceau is het instapmodel van Complemen'terre. De Melon de Bourgogne-druiven waar deze wijn van is gemaakt groeien op orthogneiss, een vulkanisch metamorf gesteente, kenmerkend voor de regio. Het brengt het beste wat Muscadet te bieden heeft in de wijn naar boven: frisse zuren, sprankelende mineraliteit en precies voldoende rijpheid.
  • Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Damodes 2018
    Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.
    € 112,00 bij aantal van 6
  • Domaine de Chassorney Volnay 1er Cru Roncerets 2022
  • Domaine de Chassorney Volnay 2022
  • Domaine de Chassorney Pommard 2022
    € 63,00
  • Domaine de Chassorney Saint-Romain Sous Roche 2022
    Typisch Chassorney: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
    € 47,00