alles

Sorteer op
Château Léoville-Barton 2020
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 125,00
Château l'Eglise-Clinet 2020
Deze wijn zal de meeste van ons overleven. Prijs degene die de gulheid betracht deze fles op tafel te zetten! Misschien bent u het zelf. Prijs dan uzelf.
€ 400,00
Château Le Gay 2020
Klassieke Pomerol. Diep donker fruit, met florale tonen. Veel kracht, maar ook plezierig om te drinken en kan lang bewaard worden. Komt in een origineel kistje van 1 fles.
€ 130,00
Château Langoa-Barton 2020
Valeur sûre uit St-Julien. Stevige, klassieke Médoc die lang kan worden bewaard. Wijn die doet terugdenken aan kerstavonden bij grootouders in de vorige eeuw. Wijn die generaties verbindt.
€ 65,00
Château Lafite-Rothschild 2020
Vergeleken met Mouton en Latour is Lafite meestal de meest elegante van het triumviraat. Niet zo krachtig en gespierd maar met een adembenemende aromatische complexiteit. In elke fase van de wijn is er weer heel veel nieuws te ontdekken. Ben je in het bezit van een kistje van deze wijn, valt er veel te beleven en gelukkig kunnen ze eindeloos bewaard worden.
€ 1.050,00
Château la Violette 2020
Piepklein domein, gelegen tussen Trotanoy en Le Pin. Stijl is rijp en verleidelijk. Komt het best tot zijn recht na een jaar of 10 rijping.
€ 395,00
Château la Tour Blanche 2020
Veelzijdige Sauternes. Breed, complex, frisheid. Naast de wijn die hier wordt gemaakt, is Tour Blanche ook een wijnschool. Er is dus veel kennis aanwezig om prachtige wijnen te maken.
€ 48,00
Château la Mission Haut-Brion 2020
Onderdeel van de groep waar Haut-Brion ook deel van uitmaakt. Heeft ook een enorme aromatische complexiteit. Net iets meer kalksteen en zandsteen in de bodem en minder kiezels. De wijn is compact qua structuur, vol met intens donker fruit, elegant en heeft een groot bewaarpotentieel.
€ 400,00
Château la Conseillante 2020
Bijzondere Pomerol. Wijn met veel compact, verleidelijk fruit. Kan prachtig rijpen. La Conseillante is al meer dan 150 jaar in handen van de familie Nicolas.
€ 300,00
Château Haut-Brion 2020
Vroeger lag Haut Brion, samen met La Mission Haut Brion en Les Carmes Haut Brion, ver buiten de stad Bordeaux. Maar dat is niet meer zo. De stad ligt nu rondom deze iconische akkers. De 2020 mag nog even de kelder in en is daarna tot de jaren '70 op dronk.
€ 800,00
Château Haut-Bailly 2020
Goed om te zien hoe Haut-Bailly en Haut-Bailly II familie van elkaar zijn. De Grand Vin is duidelijk de overtreffende trap van wat nummer II laat zien. Het geheel is rijper en tegelijk aardser. En voller in de mond, krachtiger, zonder dat de structuur verhardt. De mineraliteit is opvallend, laat een heerlijke fris-chalky droogte achter. Hier worden geen compromissen gesmeed, dit is geloof in de eigen zaak, en gelukkig maar. Bespeelt een heel ander register dan veel andere wijnen. Dit gaat niet over knipogend fruit en instant verleiding, maar over stenen, over droogte, en over vergezichten naar mooie avonden, over vele vele jaren, ver in het verschiet.
€ 165,00
Château Grand-Puy-Lacoste 2020
Een van de meest sympathieke domeinen in Bordeaux. Het feit dat de eigenaren (familie Borie) hier zelf ook wonen, helpt zeker mee. De wijn zelf heeft een klassiek karakter, met veel bewaarpotentieel.
€ 90,00
Château Grand-Corbin-Despagne 2020
Al sinds 1812 is dit château in handen van de familie Despagne. Moleculair bioloog François Despagne is de 7e generatie en hij is een sterk voorvechter van biologisch wijnmaken, daar vertelt hij graag en veel over – zij waren een van de eersten in Bordeaux. De wijn is best stevig en dat komt door het uitbundige - en goed gestructureerde - roodpaarse fruit. Kan vele jaren rijpen in de kelder.
€ 40,00
Château Giscours 2020
Geen domein kunnen we zo uittekenen als Giscours: we verblijven vaak op Ferme Suzanne, een bijgebouw van Giscours dat weids uitkijkt over het centrale deel van de wijngaard. Deze Hollandse Margaux was ook een van de eerste Cru Classé's die ik lang geleden leerde kennen. We volgen 'm al vele jaren, en de wijn lijkt nog altijd aan klasse te winnen.
€ 80,00
Château Gazin 2020
Het weggetje met de naam Chemin de Chantecaille is de grens tussen Petrus en Gazin, dat iets lager ligt, op het oosten gericht. Dit is een van de grote klassieke Pomerols, mooi gestructureerd en donker. Diep paars en ongekunsteld. Dit zijn de langst bewaarbare wijnen van de appellation.
€ 90,00
Château Figeac 2020
Figeac, een moderne klassieker. Beide elementen vind je terug in deze grote Saint Emilion. Rijpheid en stenige mineraliteit. Brede textuur met stiekem wat verleidelijk zoet. De wijn balanceert op fascinerende wijze tussen twee werelden, de structuur klassiek transparant, daardoorheen fluweel zachtzoet fruit. Complexe, spannende Saint Emilion, gespierd en toch uiterst elegant. Met de rijping gaan al deze elementen samenkomen.
€ 380,00
Château Ducru-Beaucaillou 2020
Een van de meest gepolijste wijnen van de appellation. Opent zich meestal pas na een jaar of 10 rijping. 18 maanden opvoeding op 90% (soms meer) nieuw hout. Wijn met veel complexiteit: Creme de cassis, bramen en bosbessen, drop, espresso, sigarenkist, tabak, bloemen, potloodslijpsel.
€ 280,00
Château du Tertre 2020
Tertre staat voor heuvel. In de Médoc is dat niet meer dan een lichte verhoging, maar duidelijk zichtbaar. Du Tertre ligt op een van de hoogste punten van Margaux, een terrein dat bezaaid is met keien.
€ 50,00
Château Coutet demi 2020
Weelderig, rijp fruit. Abrikoos, perzik en honing. Ook mooie zuren en frisheid, dankzij het terroir van klei op kalksteen.
€ 25,00
Château Cos d'Estournel 2020
Overbuurman van Lafite. Cos is rijk, breed en krachtig. Donker fruit, cassis, stenig. 14 maanden houtrijping, waarvan 60% nieuw hout.
€ 260,00
Château Cheval Blanc 2020
Cheval Blanc behoeft niet veel uitleg of wierook. Met Ausone tot voor kort aanvoerder van de moeizame Saint Émilion classificatie – Cheval Blanc trok zich in 2021 terug. Het ging hen te weinig over de wijn en het terroir, en teveel over allerlei moderne marketing trivia. Goede stap dus. We houden altijd wat verse-aanvoer-voorraad voor restaurants als Aan de Poel, en Het Koetshuis in Bennekom.
€ 750,00
Château Chasse-Spleen 2020
Grootste en een van de bekendste domeinen uit Moulis. Vlezige, weelderig wijn. Kan lang bewaard worden.
€ 37,00
Château Canon 2020
Prachtige wijn van top-terroir. 90% van de wijngaarden liggen op het kalksteen plateau van Saint-Émilion. Rijk zwart fruit, fijne tannines. Er zijn zich veel verbeteringen geweest bij dit domein de laatste 10 jaar. Nu niet meer weg te denken uit de hoogste klasse.
€ 210,00
Château Calon-Ségur 2020
Troisième Cru volgens de 1855 classificatie, maar eigenlijk met de potentie van minimaal een Deuxième Cru. Het terroir van Calon-Ségur bestaat uit een unieke combinatie van grind en klei. Dit zorgt voor kracht en finesse in de wijn met veel bewaarpotentieel.
€ 190,00
Château Beychevelle 2020
Elegante wijn met veel complexiteit. Rijpe pruimen en kersen, tabak, cederhout, sigarenkistje, bloemen. Zuren en tannines in balans.
€ 130,00
Château Beauséjour Duffau Lagarrosse 2020
Gulle wijn met veel rijp fruit en frisheid. Het terroir spreekt hier: enerzijds het plateau van Saint-Émilion met een diepe laag kalksteen (waardoor de wijn heel energiek en levendig is), anderzijds de lagere hellingen met veel klei (kracht).
€ 160,00
Chapelle d'Ausone 2020
Met slechts 7 hectare is Ausone verreweg het kleinste domein van alle Premier Crus, dat maakt dat deze iconische Saint Emilion schaars is. Nog schaarser is deze tweede wijn: Chapelle d'Ausone. 10% van de opbrengst is hiervoor bestemd. Kan het beste open vanaf 2025 en blijft daarna nog vele jaren mooi op dronk. Komt in originele kistjes van 3 flessen.
€ 195,00
Château Palmer 2020
Geweldige wijn van het zeer ambitieuze en vooruitstrevende Palmer. Veel aandacht voor het natuurlijke in de wijn: de biodynamische Palmer is een typische terroir Margaux. Bordeaux op z'n gaafst, en levendigst. Kan open, maar mag ook nog lange tijd verder rijpen.
€ 400,00
Alter Ego de Palmer 2020
Alter Ego doet eigenlijk niet veel onder voor z'n grotere broer Château Palmer, maar is soepeler en kan eerder worden gedronken. Super elegante, fijne Margaux.
Château Pontet-Canet 2020
Altijd een van de hardlopers tijdens de primeur campagne. Daarnaast is het een wijn die ook veel naar restaurants gaat. Niet gek, want het is zo ontzettend goed! Grootse wijn voor de lange tot zeer lange termijn.
€ 145,00
Champagne André Beaufort Polisy Brut Réserve Rosé
Rosé Champagne met fijne pinot-trekken, eet-Champagne. Een heuse saignée: een Champagne die z'n kleur dankt aan het eventjes meeweken van de schilletjes tijdens de vergisting.
€ 70,00
Domaine Danjou-Banessy Estaca 2018
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Danjou-Banessy Mirandes 2018
Syrah in een geheimzinnige, gelimiteerde fles. Alles is zwart, voorgrond en achtergrond, dus het is niet zo makkelijk te lezen wat er in zit. Zeker als u de wijn in een nachtclub drinkt. Beter niet doen dus, gewoon thuis is handiger. In de fles: ontsteelde Syrah van de wijngaard Les Mirandes, die zo'n anderhalf jaar heeft gerijpt op oude eiken vaten. Spannend.
Toby Bainbridge Highway.8 2019
Cabernet franc, gemaakt in dezelfde stijl als de Rouge aux Levres. Dus: extreem puur, dorstlessend en zonder een spoortje hardheid. Vergist druivensap in optima forma. Drink met gulle slokken. Dit jaar voor het eerst rijping in oude houten vaten, dit geeft de wijn diepgang maar ook zachtheid.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
L'Enclos de Juchepie 2017
Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.

Les Monts de Juchepie 2018
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk. Hamersma gaf deze 2018 een 9,5. De wijn gaat medio 2021 door een oxidatieve fase. Er zijn 3000 flessen gemaakt.
Le Petit Lion du Marquis de Las Cases
Tweede wijn van Château Léoville-las-Cases. 10% van de oogst gaat hierin, afkomstig van jonge stokken in de beroemde Clos.
€ 114,00
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
0,33 ha / aangeplant in 1990 en 2000 / hoogte: 260-270 m / expositie: oost. Rijke, verfijnde wijn. Vuursteen, ziltig, breed.
Gabriel-Glas Standard Edition doosje van 2
De machinaal gemaakte variant, doosje van 2. We vonden dit zo'n verrassend glas dat we besloten het te gaan verkopen. De licht conische vorm concentreert de geur waardoor de wijn open overkomt. Een all-round kristallen glas geschikt voor alle soorten wijn. En het voelt ook fijn aan, elegant maar niet fragiel. Met dit glas uit Oostenrijk komt een wijn echt goed tot z'n recht.
€ 40,00
Heitz-Lochardet Pommard 1er cru Les Rugiens 2018
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994, productie 2089 flessen.
€ 125,00
Heitz-Lochardet Pommard 1er cru Pezerolles 2018
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983, productie 2067 flessen.
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures 2018
Monopole, transparant en energiek rood. Aanplant 1964 & 1999, productie 3525 flessen.
Château Bellevue 2019 Saint Emilion
Wijn die al relatief jong, goed gedronken kan worden. Rijk en compact fruit. Mooi terroir, ligt naast Angélus op het plateau van Saint-Émilion. Klei op kalksteen.
€ 48,00
Château Puygueyraud 2019
Naast de grote jongens zoeken we ook graag naar wijnen die ons omverblazen als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Wie vindt dat niet leuk. Puygueraud is de Côtes de Francs van Nicolas Thienpont, de man van van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. De 2019 hebben we helaas niet geproefd, maar wel veel eerdere jaren, naast de grands vins. Puygueraud maakt altijd blij: een net wat lichtere Thienpont, natural, heel drinkbaar. Aan boord dankzij een tip van Bordeaux-fanaat Kees de Ru.
Jane Anson Inside Bordeaux
Het nieuwe standaardwerk over Bordeaux is een must-have voor de Bordeaux-liefhebber. Anson neemt de terroirs als startpunt, met geweldige kaarten. Van daaruit legt zij de link naar de wijnen die we kennen. Of nog niet kennen.
€ 70,00
Château Berliquet 2019
Een van de oudste domeinen in Saint-Émilion. Grenst direct aan Canon en de wijnen worden door hetzelfde team gemaakt. Elegante wijn met donker fruit en fijne tannines.
€ 65,00
Château Laroque 2019
Sinds 2015 wordt Laroque door David Suire (inderdaad, à suivre) gemaakt. David is ook de wijnmaker van Pavie Macquin en Larcis Ducasse. Huiveringwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Markus Del Monego MW 93/100 "Deep purple red colour with violet hue. Aromatic nose, distinct oak character, black chocolate and coffee, blackberries and ripe plums. On the palate opulent with ripe tannins, fine acidity, very good structure and length with convincing aromatic finish." Deze killer St Emilion cru classé werd ons getipt door Bordeaux-gek Kees de Ru.
€ 48,00
Château Guillot Clauzel 2019
De wijn van Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan, zoon van Alexandre Thienpont. Productie is heel klein: gemiddeld 4000 flessen van 2,4 ha. Deze parel ligt in het hart van Pomerol, vlakbij Le Pin. Qua stijl lijkt Guillot Clauzel op Vieux Château Certan – elegant en levendig. In haar net verschenen boek Inside Bordeaux heeft Jane Anson het over "the absolutely-do-not-miss Ch Guillot-Clauzel".
€ 95,00
Château Trotte Vieille 2019
Krachtige, doch elegante wijn. Hoog percentage cabernet franc, waarmee de wijn in zijn jeugd wat ingetogen kan overkomen, vergeleken met de door merlot gedomineerde wijnen uit de streek. Kan beter na een jaar of 10 rijping gedronken worden.
€ 90,00