alles

Sorteer op
Armand Heitz Meursault 2019
Zorgvuldige blend van verschillende wijngaarden met kalkrijke mergel en veel klei. 11 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
€ 76,00
Château Langoa-Barton 2019 magnum
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.
€ 350,00
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2020 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
Domaine des Buis Un Phare dans la Tempête 2021
Vrolijke optocht van bijzondere druiven: Fer Servadou, Cabernet Franc, Jurançon Noir, Négret de Banhars en Mouyssaguès. Pauline stopt ze allemaal in een fles, en het is fijn dat ze dat doet. Sappig, kruidig, rozenbottel, droog, zonnig. En lekker licht! In de Parijse horeca onaansleepbaar, hier gewoon online bestelbaar.
Domaine Benastra La Petite Soeur
Nicolaas Klei over jaargang 2017: "Zeldzaam lekker. In essentie stoer en boers, met bourgogne-achtige finesse en verfijning, en een afdronk met meer grandeur dan mijn komaf."
Jean François Mérieau Gamay Le Bois Jacou
Touraine Gamay
Frédéric Cossard Volnay 2019
 
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
€ 48,00
Frédéric Cossard Vosne Romanée les Champs Perdrix 2019
 
€ 105,00 bij aantal van 6
Frédéric Cossard Chambolle Musigny les Herbues 2019
 
Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau Qvevris 2019
Bedeau maakt Frédéric van fruit afkomstig van 3 percelen in en rond Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard, en voor pinot liefhebbers zeker niet over te slaan.
Mai & Kenji Hodgson La Grande Piece 2020
Blend van gamay en grolleau, lekker rijp, tegelijkertijd fris en verleidelijk. Onalledaags, maar toch wil je dit wel dagelijks drinken.
Champagne Amaury Beaufort Le Jardinot
Een beter besluit kon Amaury niet maken: zijn eigen Champagne maken. Hij sloeg zijn eigen weg in, maar z'n enorme ervaring als wijnmaker nam ie uiteraard mee. Zijn Champagnes zijn even zuiver en vineus, maar zijn ook directer en droger. De combinatie van het rijpe fruit en de energieke mineraliteit en saliniteit is heel spannend. Mees List zette de wijn meteen in het arrangement bij Noma.
€ 95,00
Amaury Beaufort Chablis 2020
Op zoek naar een klassieke Chablis? Zoek dan nog even verder. Want Amaury maakt een uitdagende en eigenzinnige typisch-Beaufort witte Bourgogne. Open, complex en kan na ontkurken een hint oxidatie geven, die met O2 in de buurt weer vervliegt. Loving this. Maar staat ver af van de middle of the road Chablis. Derhalve: voor wie het aandurft. Très naturel.
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges Vieilles Vignes Au Bas de Combe 2020
De bejaarde stokken brengen minder en ook kleinere druiven voort en dat zorgt voor een natuurlijke concentratie. Bas de Combe is erg mooi gelegen: grenst aan de 1er crus Chaumes (Vosne) en Boudots (Nuits). De noordwesthoek van Bas de Combe raakt de zuidoosthoek van de beroemde Malconsorts. In het nog steeds geraadpleegde Plan statistique des vignobles produisant les grands vins de Bourgogne uit 1861 wordt Bas de Combe als deuxième cru genoemd. Dit is de belangrijkste wijngaard van Tardy.
€ 78,00
Jean Tardy Fixin La Place 2020
Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 60,00
Domaine Bruno Bienaimé Pinot Noir 2020 Magnum
Bienaimé is schaars. Bij verkopers in Frankrijk deed al het gerucht de ronde dat de importeur in Nederland nog wat voorraad heeft, wat een luxe! Bienaimé bedacht dat hij ieder jaar één cuvée alleen op magnum bottelt, te weten zijn favoriete cuvée van het jaar. Voor 2020 is dat de Pinot Noir. Deze wijn moet de eerste jaren wel de kelder in. En wie 'm eerder wil drinken doet er goed aan om de wijn tijdig een hoop lucht te geven. Onze allocatie: 30 magnums. Maximaal 1 Magnum per klant.
€ 160,00
Domaine Danjou-Banessy Espurna
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Cinsaut op zijn mooist. Fris, sappig en heel veel lengte.
Domaine Danjou-Banessy Estaca
Jaarlijkse allocatie van 30 flessen. Carignan van 80 jaar oude stokken.
Domaine Danjou-Banessy Mirandes
Syrah in een geheimzinnige, gelimiteerde fles. Alles is zwart, voorgrond en achtergrond, dus het is niet zo makkelijk te lezen wat er in zit. Zeker als u de wijn in een nachtclub drinkt. Beter niet doen dus, gewoon thuis is handiger. In de fles: ontsteelde Syrah van de wijngaard Les Mirandes, die zo'n anderhalf jaar heeft gerijpt op oude eiken vaten. Spannend.
Domaine Danjou-Banessy Les Myrs
Carignan van terroir Myrs, zwarte leisteen. Wijn heeft een enorme lengte. Stokken zijn stokoud, de eerste generatie die op Amerikaanse wortels is geënt, antieke knoesten. Wijn heeft 20 maanden gerijpt op oud hout. Ongefilterd en ongeklaard, en minimaal sulfiet.
Clos du Marquis
Ondanks vergelijkbare elementen (structuur, complexiteit, harmonie, bewaarpotentieel) en dezelfde eigenaar, geen tweede wijn van Léoville Las Cases, maar een andere wijn. Terroir van Clos dus Marquis ligt net buiten de beroemde Enclos. Top Saint-Julien voor een aantrekkelijke prijs.
Château Margaux 1995
De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
€ 850,00
Champagne Vouette & Sorbée Blanc d'Argile 2018 MAGNUM
Iconisch. Summum van een terroir Champagne. Het vlaggeschip van Vouette. Dit is witte Bourgogne met mousse. Voor wie dat niet gelooft: laat de fles een paar dagen openstaan. Complex, droog, veel spanning en subtiel verleidelijk. Dégorgement 1 december 2021.
€ 187,00
Champagne Vouette & Sorbée Textures 2018
Na de Extrait de is dit de schaarste Vouette, deze op Georgische amphore souterraine whole cluster vergiste en vervolgens gerijpte Brut Nature. Energiek is een understatement. Deze Champagne is een statement. Zo lang, intens en precies kan pinot blanc zijn. Dégorgement: 28-03-2022.
€ 100,00
Champagne Vouette & Sorbée Fidèle 2018 MAGNUM
Eén druivensoort (pinot noir), één wijngaard (Sorbée), één jaargang (maar geen millésimé), géén dosage. Het resultaat: zeer intense, complete, mondvullende champagne. Adembenemend... Dégorgement 1 december 2021.
€ 150,00
Champagne Clandestin Les Revers Brut Nature
Chardonnay, tegenstrever van de cuvée Grandes Lignes. Revers is louter van kimméridgien noordhellingen. Opulent en rijk, met een knipoog naar Bourgognes uit zuidelijke appellaties. Schaars. Vineuze Champagne. Dégorgement: juli 2022.
Champagne Clandestin Les Grandes Lignes 2018 Brut Nature
Chardonnay van één op het zuiden gerichte wijngaard, een lieu-dit van slecht 38 are. Van Portlandien bodem – kalksteen met een dunne toplaag van klei. Vergisting en 10 maanden rijping van de basiswijn in demi-muids van 600 liter, en na de tweede vergisting 15 maanden sur lattes. Vierde jaar van deze wijn. Dégorgement: juli 2022
Champagne Clandestin Les Semblables - Austral Brut Nature
Austral staat voor zuidelijk. Waar de Boréal gemaakt is van Aube pinot noir van noordhellingen, komt deze cuvée louter van zuidhellingen. Austral is wat schaarser dan Boréal, door de zon wat vriendelijker en zachter dan de rankere Boréal. Leukst is natuurlijk deze terroir Champagnes naast elkaar te proeven.
Château Tronquoy Lalande 2011
Op Château Montrose proeven we ieder jaar Tronquoy Lalande. Ieder jaar denken we: wat is dit goed, hier moeten we iets mee. Nu dan eindelijk op voorraad: deze mooi op dronk zijnde 2011. Tegenwoordig is Tronquoy biologisch, in 2011 was dat nog niet het geval.
Château Grand-Puy-Lacoste 2020
Elegante, frisse en gebalanceerde Sauternes. Gekonfijte citroen, knapperige platte perzik, verse mandarijn. Honing, gember, amandel. Veel lengte, nu prachtig om te drinken!
€ 550,00
Château d'Yquem 2011
Uitgesproken en complex. Verse abrikoos, mango, ananas, mandarijn en geurige, vloeibare honing. Mooie lengte.
€ 450,00
Château Tronquoy Lalande 2018 Saint Estèphe
In 2019 van het vat geproefd en toen als veelbelovend bestempeld. Lees wat nu de kritische Jancis Robinson schrijft. Het torenhoge rapportcijfer 18.5 is normaal alleen voor onbetaalbare premier crus. Resultaat: een kleine run op dit 'petit château'. Een betaalbaar en biologisch geteeld meesterwerkje van het team van Montrose.
€ 75,00
Palmer Historical XIXth Century Wine L.20.16
Zeldzame 'historische' Bordeaux: de linkeroever blend aangevuld met een goede scheut Syrah. Niet om de wijn kracht te geven, zoals vroeger de bedoeling was, maar om iets bijzonders te maken met een knipoog naar de wetteloze negentiende eeuw. Gemaakt door het Champions League team van Palmer. Per klant maximaal 1 kistje van 3 flessen.
€ 360,00
Pauillac de Latour 2017
Uitermate verleidelijke Pauillac van grote precisie, met deze wijn ervaar je de klasse van Château Latour, maar dan in een meer casual jasje. Mag eerder uit. Deze minder bekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar 2 importeurs. Het meeste gaat naar kieskeurige restaurants.
€ 90,00
Vieux Château Certan 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 355,00
In bestelling
Pavillon Rouge du Château Margaux 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 220,00
In bestelling
Les Pagodes de Cos blanc 2022
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 65,00
In bestelling
Château Saint Pierre 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 65,00
In bestelling
Château Rauzan-Ségla 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 90,00
In bestelling
Château Poujeaux 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 32,00
In bestelling
Château Pontet-Canet 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 125,00
In bestelling
Château Pichon Longueville Comtesse 2022
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 210,00
In bestelling
Château Pavie Macquin 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 92,00
In bestelling
Château Palmer 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 380,00
In bestelling
Château Les Carmes Haut-Brion 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 158,50
In bestelling
Château Léoville Barton 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 90,00
In bestelling
Château Larcis Ducasse 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 90,00
In bestelling
Château la Conseillante 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 230,00
In bestelling
Château Figeac 2021
Verlate voorverkoop. Deze wijn ligt nog bij de producent in Bordeaux. Levering vindt plaats vanaf oktober 2024. We laten de Bordeaux primeurs standaard na de zomer naar Nederland komen, zodra de temperatuur gedaald is. De leveringen binnen Nederland vinden dan ook bij goede buitentemperaturen plaats.
€ 260,00
In bestelling