
Bourgogne
-
Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.Uitverkocht
-
Meest bierig van de Mousses Sauvages. Klopt ook wel, want dit hooggegiste blonde bier heeft alleen een liqueur d’expedition meegekregen van verschillende planten. Herfstpluksels van jeneverbes, berenklauw, en iets met dennen (lost in translation). Zachte mousse. Licht gekruid. Super fris.Uitverkocht
-
Les Godeaux (7,5 hectare, de voornaamste bron voor deze cuvée) ligt aan de noordkant van Savigny-lès-Beaune, hoog in de Combe d'Orange. Oriëntatie van de wijngaard is pal zuid. Delicate parel van minder bekende herkomst. Licht. Mespuntje sulfiet (minder dan 10 mg/L) tijdens racking, 3 maanden voor botteling. Drink 'm bij Restaurant De Kas in Amsterdam.Uitverkocht
-
De Saint-Romain van Butterfield zit mooi in tussen de Bourgogne Chardonnay en de Meursault. Ook wat betreft de prijs. Wie van Meursault houdt maar niet iedere keer een fles van die prijs wil opentrekken is heel blij dat deze Saint-Romain er is. Gemaakt met hetzelfde idee, en met eenzelfde overtuigend resultaat. Een wijn ook die meehelpt om deze appellation op de kaart te zetten.Uitverkocht
-
Door onze favoriete hoofdstedelijke bar à vins naturels Glougou zodanig omhelsd dat Quentin enthousiast "Glouglou" op het etiket heeft gezet. Exclusief te drinken bij bovengenoemde. Ode aan, zogezegd. Onze ruigste Bourgogne. Schetsmatig, prikkelend, uitdagend. Geen compromissen en geen gedoe. Recht door zee, droog, ongepolijst lekker. Schroomvalligen, hoedt u.Uitverkocht
-
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.Uitverkocht