Bourgogne

Bourgogne

Sorteer op
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
 
€ 110,00
Alice Beaufort, Bourgogne rouge Grande Charme 2013
Grande Charme is de naam van de wijngaard, en slaat nadrukkelijk niet op het karakter van de wijn. Dat is namelijk compromisloos, tot op het bot. Extreem pure "Old-skool" Bourgogne met slechts 10% alcohol, puur natuur, boordevol karakter en potentieel. Niet voor watjes!
Jasper Morris Inside Burgundy
Jasper Morris' compleet vernieuwde en flink uitgebreide tweede versie van het onmisbare Inside Burgundy. Vuistdik met 800 pagina's en 45 gedetailleerde kaarten, in kleur uiteraard. Voor de wijnliefhebber een bijkans niet te missen naslagwerk.
€ 79,00
Sylvain Morey Santenay 1e cru Grand Clos Rousseau 2019
Van de rode wijnen is heeft deze de meeste kracht en lengte. Druiven rijpen hier iets later dan Chassagne. Dit zorgt voor iets meer concentratie, tannine en steviger sap. 20 maanden rijping op 30% nieuw hout.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
Basis rood van Sylvain Morey. 2019 was erg goed in Bourgogne en deze wijn zal de komende jaren blijven schitteren.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
We konden na de primeur-verkoop van deze wijn nog wat extra bijkopen. Afkomstig van wijngaard Les Pierres Bourgogne. Ligt in een dal met veel klei in de bodem. Heeft voor een aligoté redelijk wat vlees op de botten. Veel rijpheid, ziltig en ook fris.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
0,33 ha / aangeplant in 1990 en 2000 / hoogte: 260-270 m / expositie: oost. Rijke, verfijnde wijn. Vuursteen, ziltig, breed.
Heitz-Lochardet Pommard 1er cru Les Rugiens 2018
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994, productie 2089 flessen.
€ 125,00
Heitz-Lochardet Pommard 1er cru Pezerolles 2018
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983, productie 2067 flessen.
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures 2018
Monopole, transparant en energiek rood. Aanplant 1964 & 1999, productie 3525 flessen.
Bruno Clavelier Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2017
Les Hautes Maizières is een lager gelegen Vosne-wijngaard die met de bovenzijde grenst aan de beroemde 1er cru Les Suchots. Clavelier deelt deze wijngaard met twee andere wijnmakers (een daarvan Domaine Prieuré Roch). Dit is de meest vrouwelijke cuvée, een verfijnde Vosne.
€ 98,00
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Le Clos Goillotte 2017
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Tot de verbeelding sprekende ommuurde wijngaard gelegen half in het dorp Vosne. Monopool van Prieuré Roch. Buurman van La Tâche. Een grote liefde van wijlen Henry Frédéric Roch, deze verborgen wijngaard, en de vrouwelijk gelijnde Bourgognes die hij geeft. Kleine productie van zo'n 2000 flessen per jaar, stokken van een halve eeuw oud.
€ 1.450,00
Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
€ 98,00
Domaine Prieuré Roch Vosne Romanée Vieilles Vignes 2013
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. De 2013 Vosne Romanée Vieilles Vignes van Prieuré Roch is een ranke wijn, laag in alcohol, slechts 11,5%. Het is een lichte uitgave van de kenmerkende DPR stijl. Uitermate drinkbaar. En toch is dit vooral een wijn om werkelijk eindeloos aan te blijven ruiken. Fascinerend mooie neus. Pure pinot, je ruikt de hele trossen. Haardvuur in een oude boerderij. Goed gezelschap. Spannende, eigenzinnge wijn.
€ 550,00
Domaine Prieuré Roch Nuits-Saint-Georges 1er cru Clos des Corvées Vielles Vignes 2016
No sales abroad. Max. 1 fles per klant. Sinds 2002 maakt Domaine Prieuré Roch een unieke cuvée van hun belangrijkste wijngaard. Een cuvée uitsluitend van druiven die “millerandés” zijn. Dit zijn ondermaatse maar volledig rijpe druifjes met zeer intens en aromatisch sap. In het jaar 2016 is er bijzonder weinig wijn gemaakt.
€ 550,00
Bruno Clavelier Corton Grand Cru Rognet 2015
Le Rognet ligt aan de Ladoix-zijde van de Corton-heuvel. Deze wijngaard is pas sinds 1999 in bezit van Clavelier. Tweederde van de stokken zijn bejaard: 70 jaar, de rest zit op de 35 jaar. Clavelier heeft veel moeite gestoken in de heropvoeding van deze stokken, die ondiep wortelden. Het gevolg van het gebruik van herbiciden en kunstmest, voor 1999. Inmiddels is de wijngaard geheel natuurlijk, met grassen en bloemen tussen de rijen, en duiken de wortels van de stokken de minerale diepte in van de prachtige Corton heuvel.
€ 160,00
La Maison Romane Chambolle-Musigny 2022
Max. 3 flessen per klant. Schaarse wijn, we kunnen jaarlijks een paar doosjes kopen. Afkomstig van een perceel dat op de grens ligt van twee wijngaarden: Les Babillières en Les Nazoires, in de zuidoosthoek van de appellation. Bodem van kalk en klei.
Uitverkocht
Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2022
Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. Drink de 2021 onder meer bij Parlotte.
Uitverkocht
Aurélien Verdet Bourgogne Aligoté 2022
Dit is de eerste aligoté naar de hand van Aurélien. Deze is samen met zijn coteaux bourguignons een prachtig begin van zijn eerste jaar zonder sulfiet voor deze twee nieuwe cuvees. Een gulden middenweg tussen de stijl van Cossard en zijn eigen klassiek touch. Aanlokkelijk honing in de neus daarna directe en intense aligoté zuren die de wijn focus en energie geven naast het minerale karakter. Gerijpt op oude vaten die zorgen voor een brede hartige finish. Geef deze wijn wat tijd en lucht. Dit is geen allemansvriend, maar voor de Aligoté adept zeker spannend.
Uitverkocht
La Maison Romane Côte de Nuits Villages rouge 2021
Pinot uit Comblanchien, grenst bijna aan de fameuze Monopole Clos de la Maréchale. In de neus veel Aziatische kruiden en bramenfruit, in de mond veel frisheid, aangename kruidigheid, verkwikkende zuren en veel lengte. 100% whole bunch en oud hout.
Uitverkocht
Armand Heitz Volnay 1er Cru Santenots 2020
 
Uitverkocht
Armand Heitz Pommard 1er Cru Monopole Clos des Poutures 2020
Monopole, transparant en energiek rood. Aanplant 1964 & 1999.
Uitverkocht
Armand Heitz Bourgogne rouge 2020
De basis rode Bourgogne van Armand Heitz. Kan nu al open. Druiven afkomstig van wijngaarden naast Mercurey, Meursault en Pommard. Totaal 1,74 hectare.
Uitverkocht
Armand Heitz Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2020
 
Uitverkocht
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Argillas 2020
Aux Argillas ligt aan de noordzijde van Nuits, direct grenzend aan het dorp. De naam verraadt de klei in de bodem, maar doet de wijngaard ook tekort: de klei bedekt een complexe ondergrond van Comblanchien en Prémeaux kalksteen alsook fossiele oesters uit de periode midden Jura (166-170 miljoen jaar geleden). In ieder geval duidelijk op dit moment: deze grond levert iets bijzonders op, helemaal na 10 jaar rijping.
Uitverkocht
Jean Tardy Gevrey-Chambertin Champerrier 2020
Champerrier ligt aan de voet van de Côte Saint Jacques – van de beroemde 1er cru Clos Saint Jacques. Het kalksteen ligt hier ondiep, slechts afgedekt met een laag klei en slib. Deze arme, stenige ondergrond vormt voor de planten een 'vruchtbare' basis. Niet in de zin dat ze hard kunnen groeien, maar dat ze de mooist mogelijke druiven opleveren.
Uitverkocht
Jean Tardy Bourgogne Passetoutgrain
Afkomstig uit de gemeenten Flagey Echézeaux en Vosne Romanée. Meestal is de verhouding in een 'PTG' tweederde gamay en de rest pinot, maar bij Tardy is het 50% pinot noir en 50% gamay, goed voor een Passetoutgrain met finesse. Kan jong gedronken worden. Vooral doen want super lekker.
Uitverkocht
Roulot Meursault 2019
Roulot Meursault 2019
Uitverkocht
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964, productie 1891 flessen.
Uitverkocht
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
 
Uitverkocht
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
Wijngaard ligt op een steile helling, gericht op het zuidwesten. Volle, rijke Saint-Romain.
Uitverkocht
Aurélien Verdet Vosne-Romanée vieilles vignes 2019
Onmiskenbaar Vosne. Wonderlijk mooie, verleidelijke neus. Heerlijk fruit. Boordevol verfijning en complexiteit. De wijn heeft nog wat tijd nodig om tot vol potentieel te komen.
Uitverkocht
Sylvain Morey Chassagne Montrachet rouge 2018
Van oude stokken in de wijngaarden Les Lambardes, Les Chambres en La Bressonne. Volle, robuuste wijn. Mooie zuren en lengte.
Uitverkocht
Heitz-Lochardet Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2018 (rouge)
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964, productie 1590 flessen.
Uitverkocht
Bruno Clavelier Vosne-Romanée La Combe Brûlée 2016
La Combe Brûlée ligt aan de bovenrand van de Vosne-appellation en is een vervolg van de net eronder gelegen warme 1er cru Aux Brûlées. Zodra je La Combe Brûlée voorbij bent, westwaarts, verlaat je de wijngaarden en duik je de bossen in richting de Hautes-Côtes. Clavelier bezit het grootste van deze kleine wijngaard van totaal 0,77 hectare.
Uitverkocht
Bruno Clavelier Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2016
Les Hautes Maizières is een lager gelegen Vosne-wijngaard die met de bovenzijde grenst aan de beroemde 1er cru Les Suchots. Clavelier deelt deze wijngaard met twee andere wijnmakers (een daarvan Domaine Prieuré Roch). Dit is de meest vrouwelijke cuvée, een verfijnde Vosne.
Uitverkocht
Bruno Clavelier Vosne-Romanée La Combe Brûlée 2013
La Combe Brûlée ligt aan de bovenrand van de Vosne-appellation en is een vervolg van de net eronder gelegen warme 1er cru Aux Brûlées. Zodra je La Combe Brûlée voorbij bent, westwaarts, verlaat je de wijngaarden en duik je de bossen in richting de Hautes-Côtes. Clavelier bezit het grootste van deze kleine wijngaard van totaal 0,77 hectare.
Uitverkocht

Items 101-138 van 138

per pagina