Bourgogne

Bourgogne

Sorteer op
Au Bas de Combe
De bejaarde stokken brengen minder en ook kleinere druiven voort en dat zorgt voor een natuurlijke concentratie. Bas de Combe is erg mooi gelegen: grenst aan de 1er crus Chaumes (Vosne) en Boudots (Nuits). De noordwesthoek van Bas de Combe raakt de zuidoosthoek van de beroemde Malconsorts. In het nog steeds geraadpleegde Plan statistique des vignobles produisant les grands vins de Bourgogne uit 1861 wordt Bas de Combe als deuxième cru genoemd. Dit is de belangrijkste wijngaard van Tardy.
€ 78,00
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges Vieilles Vignes "Au Bas de Combe"
Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 60,00
Jean Tardy Hautes-Côtes de Nuits rouge Cuvée Maëlie 2019
Afkomstig van een wijngaard in Concœur et Corboin in de heuvels net boven Vosne-Romanée, daar waar de Hautes Côtes beginnen. Door de nabijheid van de côte rijpen de druiven goed en wordt er kort na de Vosne-oogst geplukt. Cuvée is genoemd naar z'n dochter.
€ 40,00
Jean Tardy Bourgogne Passetoutgrain
Afkomstig uit de gemeenten Flagey Echézeaux en Vosne Romanée. Meestal is de verhouding in een 'PTG' tweederde gamay en de rest pinot, maar bij Tardy is het 50% pinot noir en 50% gamay, goed voor een Passetoutgrain met finesse. Kan jong gedronken worden. Vooral doen want super lekker.
€ 23,00
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017 magnum
Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
Domaine de la Bongran Viré Clessé Cuvée E.J. Thévenet 2017
Eén van de meest bijzondere wijnen uit de Maconnais; misschien wel uit de hele Bourgogne. "Slow wine". Rijk, rijp en geconcentreerd, en toch boordevol energie.
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Damodes 2018
Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 2017
De onderrand van de wijngaard Les Hauts Pruliers is geklasseerd als Premier Cru, en ligt boven Les Pruliers, eveneens 1er cru. Deze wijn komt van het hoogste en steilere, meer stenige deel van de wijngaard. De wijnen van dit deel zijn wat lichter dan die van de lager gelegen 1er cru waar de bodem meer klei bevat. Echt licht is de wijn niet in het uitbundig jaar 2018.
Pierre Clair Maranges Village Rouge Sur le Bois Sud 2019
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Zeer verleidelijke rode Bourgogne deze 2019.
Pierre Clair Bourgogne Pinot noir 2019 l'Origine
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 90,00
David Butterfield Beaune 1er cru Les Bressandes 2017
We kopen steeds meer rood van Butterfield. Van zijn verleidelijke pinots. Zoals zijn Beaune Teurons, en zijn Bressandes: een steile wijngaard hoog op de helling achter het stadje Beaune. Jasper Morris schrijft: "The name Bressandes caresses the tongue, and so can the wine." Het jaar 2017 is elegant, maar heeft ook pit.
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
Armand heeft een klein beetje van deze wijn gemaakt. Wijngaard ligt eigenlijk net buiten Volnay, in Meursault. Flink wat klei in de bodem maakt deze Volnay stevig en rijk.
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 en 1983, productie 2093 flessen.
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
0,66 ha Monopole, transparant en energiek rood. Poutures is voor rood het vlaggeschip van Armand. Aanplant 1964 en 1999, productie 3890 flessen.
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964, productie 1891 flessen.
Armand Heitz Pommard 2019
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964, productie 3635 flessen.
Armand Heitz Juliénas 2019
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay, productie 11.465 flessen.
Armand Heitz Folie Sauvage 2020
50% pinot noir en 50% gamay, van wijngaarden uit de gemeenten Meursault, Volnay en Pruzilly. Productie 13.932 flessen.
Heitz-Lochardet Bourgogne Chardonnay blanc
Wijngaard ligt op een steile helling, gericht op het zuidwesten. Volle, rijke Saint-Romain.
Alice Beaufort, Bourgogne rouge Grande Charme 2013
Grande Charme is de naam van de wijngaard, en slaat nadrukkelijk niet op het karakter van de wijn. Dat is namelijk compromisloos, tot op het bot. Extreem pure "Old-skool" Bourgogne met slechts 10% alcohol, puur natuur, boordevol karakter en potentieel. Niet voor watjes!
Frédéric Cossard Volnay 2019
 
Aurélien Verdet Vosne-Romanée vieilles vignes 2019
Onmiskenbaar Vosne. Wonderlijk mooie, verleidelijke neus. Heerlijk fruit. Boordevol verfijning en complexiteit. De wijn heeft nog wat tijd nodig om tot vol potentieel te komen.
David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018
Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
Jasper Morris Inside Burgundy
Jasper Morris' compleet vernieuwde en flink uitgebreide tweede versie van het onmisbare Inside Burgundy. Vuistdik met 800 pagina's en 45 gedetailleerde kaarten, in kleur uiteraard. Voor de wijnliefhebber een bijkans niet te missen naslagwerk.
€ 79,00
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
Van de rode wijnen is heeft deze de meeste kracht en lengte. Druiven rijpen hier iets later dan Chassagne. Dit zorgt voor iets meer concentratie, tannine en steviger sap. 20 maanden rijping op 30% nieuw hout.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
Basis rood van Sylvain Morey. 2019 was erg goed in Bourgogne en deze wijn zal de komende jaren blijven schitteren.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
We konden na de primeur-verkoop van deze wijn nog wat extra bijkopen. Afkomstig van wijngaard Les Pierres Bourgogne. Ligt in een dal met veel klei in de bodem. Heeft voor een aligoté redelijk wat vlees op de botten. Veel rijpheid, ziltig en ook fris.
Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er cru "Les Combettes" 2015
0,33 ha / aangeplant in 1990 en 2000 / hoogte: 260-270 m / expositie: oost. Rijke, verfijnde wijn. Vuursteen, ziltig, breed.
Heitz-Lochardet Pommard 1er cru Les Rugiens 2018
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994, productie 2089 flessen.
€ 125,00
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983, productie 2067 flessen.
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures
Monopole, transparant en energiek rood. Aanplant 1964 & 1999, productie 3525 flessen.
Heitz-Lochardet Chassagne Montrachet 1er Cru Maltroie
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964, productie 1590 flessen.
Bruno Clavelier Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2017
Les Hautes Maizières is een lager gelegen Vosne-wijngaard die met de bovenzijde grenst aan de beroemde 1er cru Les Suchots. Clavelier deelt deze wijngaard met twee andere wijnmakers (een daarvan Domaine Prieuré Roch). Dit is de meest vrouwelijke cuvée, een verfijnde Vosne.
€ 98,00
Frédéric Cossard Moulin à Vent 2018
Gamay op z'n mooist. Veelzijdig fruit in tandem met elegante tannines en rokerige mineraliteit.
€ 32,00
Alice Beaufort, Le petit Beaufort Brut
Afkomstig van wijngaarden op enkele kilometers afstand van de grens van Champagne. En gemaakt door Quentin Beaufort (Champagne André & Jacques Beaufort). In alles een top Champagne! Behalve in het etiket (en in de prijs)...
Heitz-Lochardet Pommard 1er Cru Clos des Poutures
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
Pierre Clair Gamay 21 centimètres 2018
We vroegen Pierre en Jennifer naar de naam van deze gamay cuvée maar het antwoord is ons nooit helemaal duidelijk geworden. Het was ook wel lawaaiig in de grotten van Dive, bij Saumur. En wat doet het er ook toe. Feit is dat we jaarlijks een kwart pallet kunnen kopen, en dat wordt grotendeels weggeschonken bij het weergaloze BAK in Amsterdam. Dan weet u dat.
Bruno Clavelier Vosne-Romanée La Combe Brûlée 2016
La Combe Brûlée ligt aan de bovenrand van de Vosne-appellation en is een vervolg van de net eronder gelegen warme 1er cru Aux Brûlées. Zodra je La Combe Brûlée voorbij bent, westwaarts, verlaat je de wijngaarden en duik je de bossen in richting de Hautes-Côtes. Clavelier bezit het grootste van deze kleine wijngaard van totaal 0,77 hectare.
€ 98,00
Bruno Clavelier Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2016
Les Hautes Maizières is een lager gelegen Vosne-wijngaard die met de bovenzijde grenst aan de beroemde 1er cru Les Suchots. Clavelier deelt deze wijngaard met twee andere wijnmakers (een daarvan Domaine Prieuré Roch). Dit is de meest vrouwelijke cuvée, een verfijnde Vosne.
€ 98,00
Alice Beaufort, Bourgogne rouge "Charmoire" 2018
Door hoofdstedelijke bar à vins naturels Glougou zodanig omhelsd dat Quentin enthousiast "Glouglou" op het etiket heeft gezet. Ode aan, zogezegd. Onze ruigste Bourgogne. Schetsmatig, prikkelend, uitdagend. Geen compromissen en geen gedoe. Recht door zee, droog, ongepolijst lekker. Schroomvalligen, hoedt u.
Bruno Clavelier Corton Grand Cru Rognet 2015
Le Rognet ligt aan de Ladoix-zijde van de Corton-heuvel. Deze wijngaard is pas sinds 1999 in bezit van Clavelier. Tweederde van de stokken zijn bejaard: 70 jaar, de rest zit op de 35 jaar. Clavelier heeft veel moeite gestoken in de heropvoeding van deze stokken, die ondiep wortelden. Het gevolg van het gebruik van herbiciden en kunstmest, voor 1999. Inmiddels is de wijngaard geheel natuurlijk, met grassen en bloemen tussen de rijen, en duiken de wortels van de stokken de minerale diepte in van de prachtige Corton heuvel.
€ 160,00
Bruno Clavelier Vosne-Romanée La Combe Brûlée 2013
La Combe Brûlée ligt aan de bovenrand van de Vosne-appellation en is een vervolg van de net eronder gelegen warme 1er cru Aux Brûlées. Zodra je La Combe Brûlée voorbij bent, westwaarts, verlaat je de wijngaarden en duik je de bossen in richting de Hautes-Côtes. Clavelier bezit het grootste van deze kleine wijngaard van totaal 0,77 hectare.
€ 98,00
Frédéric Cossard Chambolle Musigny les Herbues 2019
 
Uitverkocht
Frédéric Cossard Volnay 1er Cru Rouge les Lurets 2019
Frédéric Cossard Volnay 1er Cru Rouge les Lurets 2019
Uitverkocht
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
Uitverkocht
Sylvain Morey Chassagne Montrachet rouge 2018
Van oude stokken in de wijngaarden Les Lambardes, Les Chambres en La Bressonne. Volle, robuuste wijn. Mooie zuren en lengte.
Uitverkocht

Items 51-97 van 97

per pagina