alles

Sorteer op
Carruades de Lafite 2018
Tweede wijn van Lafite Rothschild. 50% van de oogst gaat in Carruades (40% in Lafite en de rest in Légende de Pauillac). Tot ongeveer 20 jaar geleden heette deze wijn Moulin des Carruades, vernoemd naar het Carruades Plateau. Gek genoeg gaat er geen enkele druif van dit plateau in Carruades, alles is voor Lafite. Qua stijl zijn ze erg vergelijkbaar, alleen zit er iets meer Merlot in Carruades en is eerder op dronk.
€ 395,00
Château Guillot Clauzel 2018
De wijn van Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan, zoon van Alexandre Thienpont. Productie is heel klein: gemiddeld 4000 flessen van 2,4 ha. Deze parel ligt in het hart van Pomerol, vlakbij Le Pin. Qua stijl lijkt Guillot Clauzel op Vieux Château Certan – elegant en levendig. In haar net verschenen boek Inside Bordeaux heeft Jane Anson het over "the absolutely-do-not-miss Ch Guillot-Clauzel".
€ 95,00
Château Latour Martillac blanc 2018
Opgenomen in de selectie na veelvuldig proeven. Vermoedelijk de mooiste 'mid price' klassieke witte Bordeaux die er is. In april 2018 proefden we zelfs de witte 1948 die nog leefde, heel bijzonder. Latour Martillac blanc is een zeer evenwichtige, verleidelijke maar niet bling-bling Bordeaux. Een niet te missen klassieker.
Vieux Château Certan 2018
Adellijke buurman van Petrus, koninklijke wijn. Het summum van schoonheid en elegantie. Niet goedkoop, maar in vergelijking met een aantal buurdomeinen toch vriendelijk geprijsd.
€ 400,00
Pavillon Blanc du Château Margaux 2018
Witte wijn werd in dit deel van Bordeaux al lang geleden gemaakt, met ook andere witte druiven (sémillon, muscadelle en merlot blanc). Pavillon blanc staat echter bekend als een van de meest bijzondere 100% sauvignon blancs ter wereld. Zuiver en fris. Citrus, grapefruit, groene appel, honing.
€ 350,00
Château Smith-Haut-Lafitte rouge 2018
Mooie balans tussen structuur en frisheid in de wijn. Soepel en rijk. Bramen, kersen, aardbeien. Gedroogde kruiden, venkel, bloemen. Lange afdronk met rood fruit, drop en kaneel. Kan nog lang bewaard worden.
€ 160,00
Château Rauzan-Ségla 2018
Eén van de iconen van de appellation Margaux. Grote klasse, zeer verfijnd. Geen modieuze wijn, maar een zeer ambachtelijk gemaakte klassieker voor de langere termijn.
€ 145,00
Château Phélan-Ségur 2018
Een van de sterren van Saint-Estèphe. Zeer consistent in kwaliteit. Elk jaar weer een topwijn. Fijne tannines, cassis, menthol, eucalyptus. Kan goed bewaard worden en ontwikkelt met de jaren complexe smaken.
€ 60,00
Château Pavie Macquin 2018
Fascinerende wijn van Nicolas Thienpont. Geen vette spierbundels maar prachtige lijnen, er gebeurt hier van alles. Afkomstig van een uitzonderlijk terroir. Kopen we maximaal in, voor zover mogelijk.
€ 115,00
Château Mauvesin Barton 2018
Mauvesin is sinds 2011 eigendom van de Bartons uit St-Julien, bekend van Léoville en Langoa. De Bartons staan voor vele generaties aan ervaring, tel daarbij op de intelligentie en ambitie van dochter Mélanie, en we komen uit bij Mauvesin. Tamelijk klassieke Bordeaux, geen bling bling.
Château Léoville-las-Cases 2018
Absolute top van Saint-Julien. Wordt vaak vergeleken met buurman Latour. Heeft misschien nog zelfs meer bewaarpotentieel. Op het domein wordt zeer gedetailleerd gekeken naar de verschillende terroirs van de wijngaarden en naar welke druiven er het beste gedijen. Er zijn maar liefst 16 verschillende bodemtypes ontdekt! De wijn is energiek, complex, krachtig. En, het mag nog een keer gezegd worden, extreem bewaarpotentieel.
€ 300,00
Château l'Eglise-Clinet 2018
Dit is een top Pomerol uit een goed Bordeaux jaar. Deze wijn zal de meeste van ons overleven. Prijs degene die de gulheid betracht deze fles op tafel te zetten! Misschien bent u het zelf. Prijs dan uzelf.
€ 340,00
Château Langoa-Barton 2018
Valeur sûre uit St-Julien. Stevige, klassieke Médoc die lang kan worden bewaard. Wijn die doet terugdenken aan kerstavonden bij grootouders in de vorige eeuw. Wijn die generaties verbindt.
Château la Violette 2018
Piepklein domein, gelegen tussen Trotanoy en Le Pin. Stijl is rijp en verleidelijk. Komt het best tot zijn recht na een jaar of 10 rijping.
€ 375,00
Château la Conseillante 2018
Bijzondere Pomerol. Wijn met veel compact, verleidelijk fruit. Kan prachtig rijpen. La Conseillante is al meer dan 150 jaar in handen van de familie Nicolas.
€ 310,00
Château Figeac 2018
Figeac, een moderne klassieker. Beide elementen vind je terug in deze grote Saint Emilion. Rijpheid en stenige mineraliteit. Brede textuur met stiekem wat verleidelijk zoet. De wijn balanceert op fascinerende wijze tussen twee werelden, de structuur klassiek transparant, daardoorheen fluweel zachtzoet fruit. Complexe, spannende Saint Emilion, gespierd en toch uiterst elegant. Met de rijping gaan al deze elementen samenkomen.
€ 375,00
Château Clerc Milon 2018
Komt ook uit de Mouton-stal. Rijpt iets later dan de andere wijnen van de familie, vanwege veel klei onder de oppervlakte in de wijngaarden. Kan daardoor wat streng in zijn jeugd zijn. Sappig, aromatisch, complex.
€ 130,00
Château Capbern 2018
Geweldige waar-voor-je-geld wijn, al jaren onder de radar. Wijngaarden flankeren de andere 2 Saint-Estèphe sterren Meyney en Phélan Ségur, die ook boven hun gewichtsklasse boksen. Dezelfde eigenaar als Calon Ségur.
€ 35,00
Château Canon 2018
Prachtige wijn van top-terroir. 90% van de wijngaarden liggen op het kalksteen plateau van Saint-Émilion. Rijk zwart fruit, fijne tannines. Er zijn zich veel verbeteringen geweest bij dit domein de laatste 10 jaar. Nu niet meer weg te denken uit de hoogste klasse.
€ 210,00
Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2016
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Pagodes de Cos 2016
Een van de serieuzere tweede wijnen. Heeft de afgelopen jaren op het Château mogen rijpen en is nu klaar om te drinken!
Château La Fleur-Pétrus 2017
Elegante, zijdezachte en mooi gelaagde wijn. Donker fruit, mooie, fijne zuren. Komt van top-terroir in Pomerol: klei en kiezels.
€ 250,00 bij aantal van 6
Château Guillot Clauzel 2017
De laatste jaargang Guillot Clauzel gemaakt door François Despagne. We hebben nog wat laatste flessen, met het oude etiket ook. Leuk voor wie het verschil wil proeven met de nieuwe stijl vanaf 2018, als de wijn wordt gemaakt door Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan.
€ 60,00
Château Latour 2006
Een beetje commerciële Bordeaux-boer heeft het binnen vijf minuten wel een keer genoemd: "precisie". Want hij wil graag dat zijn wijn dat heeft. En dat terwijl sprekende slordige wijn veel leuker is dan duffe precieze. Maar als er één château is waar, bijna achteloos, werkelijk precieze wijn wordt gemaakt, dan is dat Latour. Niet dat ze het daar steeds over hebben. Latour is eenvoudigweg een natural beauty. Weinig linkeroever Bordeaux's hebben zulk verleidelijk rood fruit.
€ 880,00
Château Langoa-Barton 2017 magnum
Opvallend geslaagde Langoa. Expressief klassiek qua geur, met uitbundig paars fruit en een verleidelijke frisheid. De wijn heeft diepte en is gelaagd. Is intens maar ook zacht. Een evenwichtige, aantrekkelijke, drinkbare Bordeaux. Inkoop direct af-château.
€ 135,00
Château Larcis Ducasse 2017
Eerste topzet van de familie Gratiot-Attmane: wijnmaaktalent Nicolas Thienpont (Pavie Macquin, Puygueraud etc.) als wijnmaker aanstellen. Tweede topzet, jaren later: jong talent David Suire laten aanhaken. Maar ook wel logisch om te doen als je zo'n bijzonder terroir, deze steile zuidhelling van kalksteen, als bezit hebt.
€ 80,00
Château Latour Martillac rouge 2016
Latour Martillac behoort tot de meest sympathieke châteaux die we kennen. Charmant château, mooi ouderwets ingericht en erg fijne mensen. Zij maken van zeer oude stokken een aantrekkelijke, top value for money, dus inderdaad sympathiek geprijsde Graves. Wijnmaakster Valérie Vialard is de vrouw van Gabriel Vialard van Haut Bailly, ook zo'n top klassiek domein. Ze zullen elkaar af en toe de geheimen van het vak influisteren.
Château Meyney 2016
Eén van de opvallendste value-for-money Bordeaux. Eersterangs terroir aan de Gironde, met dure buren: Meyney is gesitueerd tussen de beroemde St Estèphes Montrose en Calon Ségur.
Vieux Château Certan 2017
Adellijke buurman van Petrus, koninklijke wijn. Het summum van schoonheid en elegantie. Niet goedkoop, maar in vergelijking met een aantal buurdomeinen toch vriendelijk geprijsd.
€ 300,00
Pavillon Blanc du Château Margaux 2017
Witte wijn werd in dit deel van Bordeaux al lang geleden gemaakt, met ook andere witte druiven (sémillon, muscadelle en merlot blanc). Pavillon blanc staat echter bekend als een van de meest bijzondere 100% sauvignon blancs ter wereld. Zuiver en fris. Citrus, grapefruit, groene appel, honing.
€ 330,00
La Parde de Haut-Bailly 2017
Tweede wijn van Haut-Bailly. Elegant, rijk en romig. De 2017 is nu heel mooi op dronk.
La Dame de Montrose 2017
Samen met een handvol andere tweede wijnen behoort La Dame de Montrose tot het beste wat er onder het label 'tweede wijn' wordt gemaakt. Een verschil in kwaliteit kun je het bijna niet noemen. Wat wel? Dat het wat lichter en makkelijker is. En is
Domaine de Chevalier rouge 2017
Domaine de Chevalier is geen middle of the road wijn. Is heel eigen, en herkenbaar. Droog-stenig, met ingetogen fris-paars fruit, en altijd een opvallend lenigheid, of levendigheid, of allebei. Allebei dus. Er gaat altijd een soort ongedwongenheid uit van deze wijn. Zit aan de fris-open kant van het spectrum, heeft een aantrekkelijke transparantie. Wil gedronken worden. En over een heel andere boeg: dit is topniveau voor een vriendelijke prijs. En dat is precies wat Olivier wil: iets heel goeds maken wat we ook nog eens gewoon eens kunnen opentrekken, zonder dat het pijn doet.
€ 80,00
Domaine de Chevalier blanc 2017
Niet de duurste witte Graves, wel een van de gaafste. In z'n jeugd wat verlegen, op leeftijd indrukwekkend en vitaal. Jongere witte Chevalier heeft baat bij karaferen. De wijn is mineraal, natuurlijk en evenwichtig. Een ras Léognan om erg blij van te worden.
€ 125,00
Château Troplong Mondot 2017
Op de top van een van de heuvels van de Saint Emilion appellation (110 meter) wordt de laatste hand gelegd aan de conversie naar biologisch wijnmaken. Na een periode van behoorlijk rondborstige wijnen winnen de jongste Mondots - vooral sinds 2017 - aan elegantie, en drinkbaarheid.
€ 125,00
Château Quinault l'Enclos 2017
Quinault l'Enclos is eigendom van Cheval Blanc, en de wijn wordt gemaakt door het team van Cheval Blanc. Het zal duidelijk zijn: wijn met hun handtekening erop zal in orde zijn – en natuurlijk meer dan dat. De wijn heeft 18 maanden gerijpt op grote 500 liter vaten waarvan de helft nieuw. Dag twee is de wijn nog lekkerder!
€ 40,00
Château Poujeaux 2017
Weinig Bordeaux's op dit prijsniveau die zo vaak verrassen als Poujeaux. De wijn wedijvert met gemak met chique cru classé's uit de bekendere appellations. Geweldige modern classic voor een vriendelijk bedrag. Ons Poujeaux hoogtepunt was in 2018 toen we een springlevende 1928 af-château dronken. Dag erna de 1982 en ook dat was een feest.
Château Pavie Macquin 2017
Fascinerende wijn van Nicolas Thienpont. Geen vette spierbundels maar prachtige lijnen, er gebeurt hier van alles. De 2017 van de hand van Nicolas en zijn zoon Cyrille is niet te weerstaan, grootse wijn voor z'n prijs. Afkomstig van een uitzonderlijk terroir. Kopen we maximaal in, voor zover mogelijk.
€ 114,00 bij aantal van 6
Château Ormes de Pez 2017
Van dezelfde eigenaar als Lynch Bages. Veel structuur. Geconcentreerd donker fruit met veel levendigheid. Een grote wijn voor een aantrekkelijke prijs.
€ 33,00
Les Carmes Haut-Brion 2017
En dan lees je opeens in een groepsapp van wijnfanatici het volgende: "Weinig wijnen in Bordeaux zijn zo verleidelijk als Les Carmes. Deze 2017 is een jeugdig feestje. Prijzen lopen snel op en beschikbaarheid is beperkt." Daar hebben we niets aan toe te voegen.
€ 170,00
Château Léoville-las-Cases 2017
Absolute top van Saint-Julien. Wordt vaak vergeleken met buurman Latour. Heeft misschien nog zelfs meer bewaarpotentieel. Op het domein wordt zeer gedetailleerd gekeken naar de verschillende terroirs van de wijngaarden en naar welke druiven er het beste gedijen. Er zijn maar liefst 16 verschillende bodemtypes ontdekt! De wijn is energiek, complex, krachtig. En, het mag nog een keer gezegd worden, extreem bewaarpotentieel.
€ 260,00
Château l'Eglise-Clinet 2017
Dit is een top Pomerol uit een goed Bordeaux jaar. Deze wijn zal de meeste van ons overleven. Prijs degene die de gulheid betracht deze fles op tafel te zetten! Misschien bent u het zelf. Prijs dan uzelf.
€ 275,00
Château Langoa Barton 2017
Opvallend geslaagde Langoa. Expressief klassiek qua geur, met uitbundig paars fruit en een verleidelijke frisheid. De wijn heeft diepte en is gelaagd. Is intens maar ook zacht. Een evenwichtige, aantrekkelijke, drinkbare Bordeaux. Inkoop direct af-château.
Château la Conseillante 2017
Bijzondere Pomerol. Wijn met veel compact, verleidelijk fruit. Kan prachtig rijpen. La Conseillante is al meer dan 150 jaar in handen van de familie Nicolas.
€ 210,00
Château Haut-Bailly 2017
Een kist Haut Bailly in de kelder is altijd een feest. Een tijdloze wijn voor onvergetelijke avonden.
€ 129,00 bij aantal van 6
Château Giscours 2017
Geen domein kunnen we zo uittekenen als Giscours: we verblijven vaak op Ferme Suzanne, een bijgebouw van Giscours dat weids uitkijkt over het centrale deel van de wijngaard. Deze Hollandse Margaux was ook een van de eerste Cru Classé's die ik lang geleden leerde kennen. We volgen 'm al vele jaren, en de wijn lijkt nog altijd aan klasse te winnen. Het jaar 2017 staat vaak onterecht in de schaduw van de grote omringende jaren. Dit is goed!
Château Fonroque 2017
Veel frisheid voor een Bordeaux, veel paars fruit en zeer drinkbaar. Biodynamisch. Prachtige natuurlijke wijngaarden die Keukenhof qua bloemenpracht naar de kroon steken.
Château du Tertre 2017
Tertre staat voor heuvel. In de Médoc is dat niet meer dan een lichte verhoging, maar duidelijk zichtbaar. Du Tertre ligt op een van de hoogste punten van Margaux, een terrein dat bezaaid is met keien.
Château d'Aiguilhe 2017
Sommige wijnen stijgen boven zichzelf uit. d'Aiguilhe 2017 is er zo een...
Château Capbern 2017
Geweldige veel-waar-voor-je-geld wijn. De wijngaarden van Capbern flankeren Saint-Estèphe sterren Phélan Ségur en Meyney, die ook steevast boven hun gewichtsklasse boksen. Capbern wordt gemaakt door het droomteam van Château Calon Ségur. Restaurants werken graag met Capbern.