Bordeaux

Bordeaux

Naast de Bordeaux primeurs die wij leveren in de voorverkoop leveren hebben we een uitgelezen selectie bijzondere Bordeaux's waarvan de meeste biologisch of biodynamisch zijn. En dat is helaas nog steeds een overgrote minderheid in dit meer conservatieve gebied.

Om er twee wijnen uit te lichten: de rode Clos du Jaugueyron, een echte terroir-Bordeaux op de grens van Haut-Médoc en Margaux (biologisch). All the way Bordeaux maar ongepimpt, mooi mineraal, fris, en met geweldig fruit. Zeldzame wijn, maar soms te vinden op avontuurlijke wijnkaarten. All over the world - laatste keer gespot bij het gave Four Horsemen in Brooklyn.

De andere om eruit te pikken: Le G de Château Guiraud. Expressieve, overtuigende droge witte Bordeaux die gemaakt is op de oude vaten van de Grand Vin, de beroemde Sauternes. En verder zijn er nog een hoop meer gave biologische Bordeaux's (Fonroque, Clos Puy Arnaud, Pontet Canet, Palmer etc.).

Sorteer op
Château Poujeaux 2019
Weinig Bordeaux's op dit prijsniveau die zo vaak verrassen als Poujeaux. De wijn wedijvert met gemak met chique cru classé's uit de bekendere appellations. Geweldige modern classic voor een vriendelijk bedrag. Ons Poujeaux hoogtepunt was in 2018 toen we een springlevende 1928 af-château dronken. Dag erna de 1982 en ook dat was een feest.

Château Pavie Macquin 2019
Fascinerende wijn van Nicolas Thienpont. Geen vette spierbundels maar prachtige lijnen, er gebeurt hier van alles. Afkomstig van een uitzonderlijk terroir. Kopen we maximaal in, voor zover mogelijk.
€ 105,00
Château Mouton Rothschild 2019
De meest weelderige stijl van alle premier cru's. Onmiskenbare, rijke geur van cassis en sigarenkist. Kan eindeloos bewaard en gedronken worden.
€ 915,00
Château Montrose 2019
Een van de mooiste linkeroeverwijnen. Laat deze wijn nog even rusten. Kan open vanaf eind jaren '20 en is dan op dronk tot zeker eind jaren '60.
€ 275,00
Château Mauvesin Barton 2019
De 2019 Mauvesin lijkt al bijna klaar om gedronken te worden: heerlijk uitbundig vol rood en zwart fruit. Maar dan wordt de structuur voelbaar: stoere maar goed rijpe tannines, dus deze wijn heeft nog een heel leven voor zich. Evenwichtig en geslaagd. Dit is - zeker voor z'n geld - een heel complete klassieke Médoc. Qua prijs-kwaliteit verhouding eigenlijk tamelijk onverslaanbaar, deze kleine (maar echte) Barton.

€ 21,00
Château Margaux 2019
De Grand Vin beslaat zo'n 40% van de productie. Van de Premiers Grands Crus is dit de meest delicate, aromatische, en soms wordt de vergelijking gemaakt met hoge Bourgogne, meer specifiek Le Musigny.
€ 800,00
Château Léoville-Barton 2019
Evenals de Langoa is de Léoville Barton 2019 rijp. Dat valt op, dat is het warme jaar 2019. Maar zoals ook de Langoa doet blijft de Léoville binnen de grenzen die niet overschreden dienen te worden. Tenzij je van overrijp houdt, maar daar houden we niet van. Dit is uitbundig paars-rijp. De wijn heeft een grootse structuur en is tegelijk opvallend zacht. Een absoluut indrukwekkend geheel, super in balans – een mooi weefsel van tannines dat deze wijn waardig draagt. Puur en verleidelijk fruit met een zacht-stenig vervolg. Bramen en keien. Wat een top Saint Julien is dit!

€ 130,00
Château Langoa-Barton 2019
Kracht zonder onnodig lawaai te maken. Volrijp jaar. Waar de wijn aanvankelijk veel fruit laat zien, eindigt ie mineralig, en lang. Evenwichtig, en klaar voor vele jaren rijping. De structuur is fijn, stevig zonder hardheid, met kietelende tannines, die zich straks, op leeftijd, nog vriendelijker zullen gaan gedragen dan ze nu al doen. Een aanrader.

€ 55,00
Château Lafite-Rothschild 2019
Lafite, soms aangeduid als de 1er cru der 1er crus, de koning van de linkeroever. Vergeleken met Mouton en Latour (Haut-Brion even niet meegerekend) is Lafite, in veel jaren, de meest elegante van het triumviraat. Niet zo krachtig en gespierd maar met een adembenemende aromatische complexiteit. In elke fase van de wijn is er weer heel veel nieuws te ontdekken. Ben je in het bezit van een kistje van deze wijn, valt er veel te beleven en gelukkig kunnen ze eindeloos bewaard worden.
€ 1.050,00
Château la Violette 2019
Piepklein domein, gelegen tussen Trotanoy en Le Pin. Stijl is rijp en verleidelijk. Komt het best tot zijn recht na een jaar of 10 rijping.
€ 430,00
Château Haut-Bailly 2019
Goed om te zien hoe Haut-Bailly en Haut-Bailly II familie van elkaar zijn. De Grand Vin is duidelijk de overtreffende trap van wat nummer II laat zien. Het geheel is rijper en tegelijk aardser. En voller in de mond, krachtiger, zonder dat de structuur verhardt. De mineraliteit is opvallend, laat een heerlijke fris-chalky droogte achter. Hier worden geen compromissen gesmeed, dit is geloof in de eigen zaak, en gelukkig maar. Bespeelt een heel ander register dan veel andere wijnen. Dit gaat niet over knipogend fruit en instant verleiding, maar over stenen, over droogte, en over vergezichten naar mooie avonden, over vele vele jaren, ver in het verschiet.
€ 140,00
Château Guiraud 2019 demi
Wie aan Bolomey Wijnimport denkt én aan Sauternes, die denkt aan Guiraud. Wie wel eens in ons wijnpakhuis heeft rondgeneusd heeft misschien de stapels kisten met oudere jaren zien staan. Sinds 2011 officieel biologisch (daarvoor 15 jaar officieus), een Sauternes met altijd een opvallende frisheid. Valeur sûr.
Château Gloria 2019
Gloria 2019 heeft een zekere rondborstigheid, en erg fijn donker rijp fruit, uitermate verleidelijk. Veel uitbundig sap, en het fruit blijft lang hangen. De structuur en tannines zijn zodanig dat de wijn een lang leven zal hebben, maar de tannines zijn niet hard, juist mooi rijp. Dit is een ijzersterke Gloria, deze 2019. Een aanrader.
€ 48,00
Château Gazin 2019
Het weggetje met de naam Chemin de Chantecaille is de grens tussen Petrus en Gazin, dat iets lager ligt, op het oosten gericht. Dit is een van de grote klassieke Pomerols, mooi gestructureerd en donker. Diep paars en ongekunsteld. Dit zijn de langst bewaarbare wijnen van de appellation.
€ 90,00
Château Figeac 2019
Figeac, een moderne klassieker. Beide elementen vind je terug in deze grote Saint Emilion. Rijpheid en stenige mineraliteit. Brede textuur met stiekem wat verleidelijk zoet. De wijn balanceert op fascinerende wijze tussen twee werelden, de structuur klassiek transparant, daardoorheen fluweel zachtzoet fruit. Complexe, spannende Saint Emilion, gespierd en toch uiterst elegant. Met de rijping gaan al deze elementen samenkomen.
€ 390,00
Château Ducru-Beaucaillou 2019
Een van de meest gepolijste wijnen van de appellation. Opent zich meestal pas na een jaar of 10 rijping. 18 maanden opvoeding op 90% (soms meer) nieuw hout. Wijn met veel complexiteit: Creme de cassis, bramen en bosbessen, drop, espresso, sigarenkist, tabak, bloemen, potloodslijpsel.
€ 235,00
Château Cos d'Estournel 2019
Overbuurman van Lafite. Cos is rijk, breed en krachtig. Donker fruit, cassis, stenig. 14 maanden houtrijping, waarvan 60% nieuw hout.
€ 250,00
Château Angélus 2019
Prachtwijn. Zijdezacht, rijk, weelderig en kan heel lang bewaard worden. Er staat veel cabernet franc aangeplant (in 2019 zat er in verhouding wat minder in de wijn, 40% en 60% merlot). De bodem samenstelling is hier ook ideaal voor: zand en leem boven dikke klei. Romig blauw fruit, zoethout / steranijs, fijne hints van kardemom, geroosterde hazelnoot en een subtiele hint van zoete blonde tabak.
€ 480,00
Château Pontet-Canet 2019
Altijd een van de hardlopers tijdens de primeur campagne. Daarnaast is het een wijn die ook veel naar restaurants gaat. Niet gek, want het is zo ontzettend goed! Grootse wijn voor de lange tot zeer lange termijn.
€ 145,00
Pauillac de Latour 2015
De onbekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar 2 importeurs, Bolomey Wijnimport is een daarvan. De beschikbaarheid van deze wijn is beperkt, en het meeste gaat naar kieskeurige restaurants. 2015 is het 1e jaar dat Latour in al z'n wijngaarden biologisch werkt – en deels biodynamisch.
€ 100,00
Château Léoville-las-Cases 2014
Absolute top van Saint-Julien. Wordt vaak vergeleken met buurman Latour. Heeft misschien nog zelfs meer bewaarpotentieel. Op het domein wordt zeer gedetailleerd gekeken naar de verschillende terroirs van de wijngaarden en naar welke druiven er het beste gedijen. Er zijn maar liefst 16 verschillende bodemtypes ontdekt! De wijn is energiek, complex, krachtig. En, het mag nog een keer gezegd worden, extreem bewaarpotentieel.
€ 229,00 bij aantal van 6
Château d'Yquem 2017
Opbrengst 17 hl/ha waarvan 45% gebruikt voor de grand vin.
€ 430,00
Château Beychevelle 2018
Elegante wijn met veel complexiteit. Rijpe pruimen en kersen, tabak, cederhout, sigarenkistje, bloemen. Zuren en tannines in balans. De komende jaren in topvorm!
€ 135,00
Benjamin de Beauregard 2015
Le Benjamin de Beauregard is de tweede wijn van Château Beauregard. Gecertificeerd biologisch sinds de 2014 oogst. Daarvoor drie jaar in conversie, dus inmiddels zijn er al lange tijd geen chemicaliën gebruikt in deze wijngaard. Pomerol is al snel een dure wijn, maar deze is zeer betaalbaar. Een soepele, pure wijn van goede herkomst. Van hetzelfde terroir als Beauregard, maar van jonge stokken. Heeft korter gerijpt en kan eerder open.
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 130,00
Château Léoville-Barton
Monumentale, klassieke St-Julien-Médoc. Gemaakt door de super vriendelijke, en bescheiden, Bartons. Voor de Bordeaux-liefhebber niet te missen.
€ 210,00 bij aantal van 6
La Réserve de Léoville Barton 2016
De niet zo vaak geziene 2e wijn van Léoville Barton. In een lineup betaalbaar Bordeaux verried hij zijn herkomst, zijn thuis: enerzijds is de wijn toegankelijk en jong drinkbaar. Maar anderzijds houdt de Réserve duidelijke trekken van 'hoog complex Bordeaux'. Dat is er niet uit te slaan. Dat klassieke gezicht blijft.
Carruades de Lafite 2018
Tweede wijn van Lafite Rothschild. 50% van de oogst gaat in Carruades (40% in Lafite en de rest in Légende de Pauillac). Tot ongeveer 20 jaar geleden heette deze wijn Moulin des Carruades, vernoemd naar het Carruades Plateau. Gek genoeg gaat er geen enkele druif van dit plateau in Carruades, alles is voor Lafite. Qua stijl zijn ze erg vergelijkbaar, alleen zit er iets meer Merlot in Carruades en is eerder op dronk.
€ 395,00
Château Guillot Clauzel 2018
De wijn van Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan, zoon van Alexandre Thienpont. Productie is heel klein: gemiddeld 4000 flessen van 2,4 ha. Deze parel ligt in het hart van Pomerol, vlakbij Le Pin. Qua stijl lijkt Guillot Clauzel op Vieux Château Certan – elegant en levendig. In haar net verschenen boek Inside Bordeaux heeft Jane Anson het over "the absolutely-do-not-miss Ch Guillot-Clauzel".
€ 95,00
Vieux Château Certan 2018
Adellijke buurman van Petrus, koninklijke wijn. Het summum van schoonheid en elegantie. Niet goedkoop, maar in vergelijking met een aantal buurdomeinen toch vriendelijk geprijsd.
€ 400,00
Pavillon Blanc du Château Margaux 2018
Witte wijn werd in dit deel van Bordeaux al lang geleden gemaakt, met ook andere witte druiven (sémillon, muscadelle en merlot blanc). Pavillon blanc staat echter bekend als een van de meest bijzondere 100% sauvignon blancs ter wereld. Zuiver en fris. Citrus, grapefruit, groene appel, honing.
€ 350,00
Clos Fourtet
Krachtige en zelfverzekerde wijn. Sappig, ziltig en ook vlezig. Zwarte bessen met veel frisheid.
€ 155,00
Château Smith-Haut-Lafitte rouge 2018
Mooie balans tussen structuur en frisheid in de wijn. Soepel en rijk. Bramen, kersen, aardbeien. Gedroogde kruiden, venkel, bloemen. Lange afdronk met rood fruit, drop en kaneel. Kan nog lang bewaard worden.
€ 160,00
Château Rauzan-Ségla 2018
Eén van de iconen van de appellation Margaux. Grote klasse, zeer verfijnd. Geen modieuze wijn, maar een zeer ambachtelijk gemaakte klassieker voor de langere termijn.
€ 145,00
Château Phélan-Ségur 2018
Een van de sterren van Saint-Estèphe. Zeer consistent in kwaliteit. Elk jaar weer een topwijn. Fijne tannines, cassis, menthol, eucalyptus. Kan goed bewaard worden en ontwikkelt met de jaren complexe smaken.
€ 60,00
Château Pavie Macquin 2018
Fascinerende wijn van Nicolas Thienpont. Geen vette spierbundels maar prachtige lijnen, er gebeurt hier van alles. Afkomstig van een uitzonderlijk terroir. Kopen we maximaal in, voor zover mogelijk.
€ 115,00
Château Mauvesin Barton 2018
Mauvesin is sinds 2011 eigendom van de Bartons uit St-Julien, bekend van Léoville en Langoa. De Bartons staan voor vele generaties aan ervaring, tel daarbij op de intelligentie en ambitie van dochter Mélanie, en we komen uit bij Mauvesin. Tamelijk klassieke Bordeaux, geen bling bling.
Château Léoville-las-Cases 2018
Absolute top van Saint-Julien. Wordt vaak vergeleken met buurman Latour. Heeft misschien nog zelfs meer bewaarpotentieel. Op het domein wordt zeer gedetailleerd gekeken naar de verschillende terroirs van de wijngaarden en naar welke druiven er het beste gedijen. Er zijn maar liefst 16 verschillende bodemtypes ontdekt! De wijn is energiek, complex, krachtig. En, het mag nog een keer gezegd worden, extreem bewaarpotentieel.
€ 300,00
Château l'Eglise-Clinet 2018
Dit is een top Pomerol uit een goed Bordeaux jaar. Deze wijn zal de meeste van ons overleven. Prijs degene die de gulheid betracht deze fles op tafel te zetten! Misschien bent u het zelf. Prijs dan uzelf.
€ 340,00
Château Langoa-Barton 2018
Valeur sûre uit St-Julien. Stevige, klassieke Médoc die lang kan worden bewaard. Wijn die doet terugdenken aan kerstavonden bij grootouders in de vorige eeuw. Wijn die generaties verbindt.
Château la Violette 2018
Piepklein domein, gelegen tussen Trotanoy en Le Pin. Stijl is rijp en verleidelijk. Komt het best tot zijn recht na een jaar of 10 rijping.
€ 375,00
Château la Conseillante 2018
Bijzondere Pomerol. Wijn met veel compact, verleidelijk fruit. Kan prachtig rijpen. La Conseillante is al meer dan 150 jaar in handen van de familie Nicolas.
€ 310,00
Château Figeac 2018
Figeac, een moderne klassieker. Beide elementen vind je terug in deze grote Saint Emilion. Rijpheid en stenige mineraliteit. Brede textuur met stiekem wat verleidelijk zoet. De wijn balanceert op fascinerende wijze tussen twee werelden, de structuur klassiek transparant, daardoorheen fluweel zachtzoet fruit. Complexe, spannende Saint Emilion, gespierd en toch uiterst elegant. Met de rijping gaan al deze elementen samenkomen.
€ 375,00
Château Clerc Milon 2018
Komt ook uit de Mouton-stal. Rijpt iets later dan de andere wijnen van de familie, vanwege veel klei onder de oppervlakte in de wijngaarden. Kan daardoor wat streng in zijn jeugd zijn. Sappig, aromatisch, complex.
€ 130,00
Château Capbern 2018
Geweldige waar-voor-je-geld wijn, al jaren onder de radar. Wijngaarden flankeren de andere 2 Saint-Estèphe sterren Meyney en Phélan Ségur, die ook boven hun gewichtsklasse boksen. Dezelfde eigenaar als Calon Ségur.
€ 35,00
Château Canon 2018
Prachtige wijn van top-terroir. 90% van de wijngaarden liggen op het kalksteen plateau van Saint-Émilion. Rijk zwart fruit, fijne tannines. Er zijn zich veel verbeteringen geweest bij dit domein de laatste 10 jaar. Nu niet meer weg te denken uit de hoogste klasse.
€ 210,00
Château La Fleur-Pétrus 2017
Elegante, zijdezachte en mooi gelaagde wijn. Donker fruit, mooie, fijne zuren. Komt van top-terroir in Pomerol: klei en kiezels.
€ 250,00 bij aantal van 6
Château Guillot Clauzel 2017
De laatste jaargang Guillot Clauzel gemaakt door François Despagne. We hebben nog wat laatste flessen, met het oude etiket ook. Leuk voor wie het verschil wil proeven met de nieuwe stijl vanaf 2018, als de wijn wordt gemaakt door Guillaume Thienpont van Vieux Château Certan.
€ 60,00
Château Langoa-Barton 2017 magnum
Opvallend geslaagde Langoa. Expressief klassiek qua geur, met uitbundig paars fruit en een verleidelijke frisheid. De wijn heeft diepte en is gelaagd. Is intens maar ook zacht. Een evenwichtige, aantrekkelijke, drinkbare Bordeaux. Inkoop direct af-château.
€ 135,00
Château Larcis Ducasse 2017
Eerste topzet van de familie Gratiot-Attmane: wijnmaaktalent Nicolas Thienpont (Pavie Macquin, Puygueraud etc.) als wijnmaker aanstellen. Tweede topzet, jaren later: jong talent David Suire laten aanhaken. Maar ook wel logisch om te doen als je zo'n bijzonder terroir, deze steile zuidhelling van kalksteen, als bezit hebt.
€ 80,00